Galatasaray Shakhtar Donetsk'ten Galatasaray açıklaması! İşte Tete'nin tazminatı

Shakhtar Donetsk'ten Galatasaray açıklaması! İşte Tete'nin tazminatı

03.10.2023 - 18:26 | Son Güncellenme:

Sezon başında Galatasaray'a transfer olan Tete ile ilgili Ukrayna kulübü Shakhtar Donetsk'in CEO'su Sergei Palkin, açıklamalarda bulundu. FIFA'ya şikayette bulunduklarını dile getiren Palkin, tazminat maddesi hakkında bilgi verdi.

Shakhtar Donetskten Galatasaray açıklaması İşte Tetenin tazminatı

Galatasaray'a transfer olan ve transferi nedeniyle Shakhtar Donetsk'in dava açtığı Tete için Ukrayna kulübünün CEO'su Sergei Palkin, açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

KOPENHAG MAÇINDA 1 PUANI GETİRDİ
Galatasaray'da şu ana dek 8 maçta sahaya çıkan Tete, 1 gol, 2 asistlik performans sergiledi. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın 2-1 yenik durumda olduğu son dakikalarda topu ağlara gönderen Tete beraberliği sağlamıştı.

SHAKHTAR FIFA'YA GİTMİŞTİ

Galatasaray, Shakhtar Donetsk'in Tete transferi için FIFA'ya başvurduğunu açıklamıştı.

Sarı-kırmızılılardan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "2023-2024 birinci transfer ve tescil döneminde sözleşme imzalanan profesyonel futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins'in eski kulübü FC Shakthar Donetsk tarafından, Mateus Cardoso Lemos Martins ile olan Oyuncu Sözleşmesinin kendileri tarafından haklı nedenle feshedildiğinin tespiti ve Mateus Cardoso Lemos Martins'in, Oyuncu Sözleşmesinin haklı nedenle feshine sebep olduğu iddiasıyla, profesyonel futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins ve Şirketimiz aleyhine FIFA nezdinde başvuruda bulunulmuştur. FIFA nezdinde yürütülecek olan yargılamaya ilişkin süreç şirketimiz tarafından titizlikle takip edilmektedir."

Haberin Devamı

Shakhtar Donetskten Galatasaray açıklaması İşte Tetenin tazminatı

"YASADIŞI BİR FAYDA ELDE EDİLDİ"
Donetsk yöneticisi transferde kural ihlali olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Tete, FIFA'nın yayınladığı ek kural 7'ye dayanarak bizden ayrıldı ve Lyon'a gitti. Ardından 1 milyon euro'ya Leicester'e kiralandı. Ek kural 7'yi ihlal ettiler. Çünkü, bize ait olan bir oyuncunun başka bir kulübe bonservisiyle gitmesi mümkün değildir. Shakhtar Donetsk ile olan bir kontratı var. Bizim kulübümüzün zararına yasadışı bir fayda elde edildi."

'FIFA'YA ŞİKAYETTE BULUNDUK, GALATASARAY'IN DA SORUMLULUĞU VAR'
"Şimdi tazminat alabilmek için FIFA'ya şikayette bulunduk. Tete, Leicester'dan sonra Galatasaray'a transfer oldu. Biz Tete'ye dava açıyoruz ama o sorumluluğu Galatasaray da paylaşıyor. Ek kural 7'ye göre bir oyuncunun 1 Temmuz'a kadar 'Sözleşmemi askıya almak için Ek 7'yi kullanmak istiyorum' şeklinde bir talep mektubunu göndermesi gerekiyor."

'TETE BİZE MEKTUBU GÖNDERMEDİ'
"Tete, bu mektubu bize göndermedi. Tete'nin birçok kez kulübe dönmesini istedik ama o bizim çağrılarımızı cevapsız bıraktı."

Haberin Devamı

'TAZMİNAT MADDESİ 150 MİLYON EURO'
"Tete'nin sözleşmesinde 150 milyon euro'luk tazminat maddesi vardı. Şimdi Tete ve Galatasaray, bu tazminat sorumluluğunu birlikte üstlendiler."

FENERBAHÇE TRANSFERDEN VAZGEÇMİŞTİ

Fenerbahçe Kulübü, Brezilyalı futbolcu Tete'nin transferi hakkında bir açıklama yapmıştı. Tete'nin Galatasaray'a imza atmadan önce menajerler tarafından kendilerine önerildiğini belirten sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Futbolcu ve ekibi, geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyaretinde bulunmuşlardır. Bu ziyaret esnasında adı geçen oyuncu, menajerleri tarafından kulübümüze önerilmiştir. Kulübümüz muhtemel transfer ihtimaline istinaden şartları sorgulamış ancak yapılan hukuki, finansal ve teknik değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin tarafımıza uygun olmadığı kanaatine varılmıştır."

 

Yazarlar