Skorer Sidney'e doğru

Sidney'e doğru

27.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sidney'e doğru

Sidneye doğru


Bilal MEŞE


Sidney Olimpiyatları'na katılmak için Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde mücadele eden Ümitlerimiz, bu zorlu yarışta Moldavya'yı yenerek büyük bir avantaj sağladı.
Karşılaşmanın 22.dakikasına kadar kanatlardan hava toplarıyla rakip kalede gol arayan Ümitlerimiz, Moldovya'nın uzun boylu savunma bloğuna takıldılar. Savunmayı kalabalık tutan, kontra toplarla gol arayan Moldovya karşısında Ümitlerimiz, defansı yerden toplarla aşabildiler. Doğrusu da buydu. Nitekim Burak'ın attığı ilk gol bu düşüncenin ürünüydü. Ümitlerimizi rahatlatan Güngör'ün golü ise mükemmeldi.
Hedef maçlarında futbol kalitesini her zaman bulmak olası değil. Ancak Almanya patentli Yıldıray'a hayran kaldık. O ne çabukluk, o ne teknik! Emre'nin sürpriz sakatlığı ümitlerimiz için bir dezavantajdı. Orta alanda Yasin, oyunu yönlendirdi, ofansa isabetli paslar attı. Gollerin oluşumunda pasları ön plandaydı.
Moldovya bir bilinmeyen değildi bizler için. Orta sahayı kalabalık tutan, forvette tek oyuncuyla mücadele eden, kontrataklarda çoğalan, mağlup durumda olmasına karşın oyun disiplininden uzaklaşmayan bir ekipti. Zaman zaman kalemizde çok adamla görünmelerine karşın, savunma bloğunun rizikosuz oyunu ve de Metin Aktaş'ın gole vize vermemesi Moldovya'nın umutlarını söndüren en büyük faktörlerdi.