Diğer Şimdi sıra kupada

Şimdi sıra kupada

24.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çağla Büyükakçay, Türkiye'de finale yükselerek tarihi bir başarıya imza attı.

Şimdi sıra kupada

TEB BNP Paribas İstanbul Cup yarı finalinde İsviçreli Voegele’yi 6-0, 7-5 ile yenen Büyükakçay, WTA arenasında teklerde son turu gören ilk Türk tenisçi oldu. Çiftlerde ise İpek Soylu ve Rumen partneri Mitu rakiplerinin maçtan çekilmesi nedeniyle finale çıktı.

Haberin Devamı

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta Çağla Büyükakçay önemli bir başarıya imza attı ve finale yükseldi. Organizasyonun yarı finalinde İsviçreli Stefanie Voegele’yi set vermeden yenen Büyükakçay, kupa için mücadele etmeye hak kazandı.

Dünya sıralamasının 116. basamağında bulunan rakibini karşısında fazla zorlanmayan Çağla, 6-0 ve 7-5’lik iki setle 2-0’ı buldu. 1 saat 23 dakika süren mücadelenin sonunda temsilcimiz, TEB BNP Paribas İstanbul Cup tarihinde teklerde finale yükselen ilk Türk tenisçi olarak tarihe geçti.

Seyircisinin de desteğiyle yarı final maçına çok hızlı başladı Çağla. Üç kez servis kırdığı, 23 dakika süren ilk seti hiç oyun vermeden 6-0 kazandı. İkinci setin de ilk iki oyunu ev sahibi sporcunun oldu. Voegele bu andan itibaren toparlanırken aldığı iki oyunla durumu eşitledi. Sonrasında Çağla servis kırdı ancak rakibi buna üç oyun alarak karşılık verdi. 5-4 geriye düştüğü oyunda sette kalma servisini kazanan Çağla, bir sonraki oyunda etkili hücum yaparak rakibinin servisini kırdı ve kendi servisini de alarak galibiyete ulaştı.

Haberin Devamı

Çifte final sevinci

Büyükakçay, karşılaşma boyunca sadece üç kez ikinci servis kullandı. Servisleri yüzde 94 ile oyuna girerken, ilk servislerinin üçte ikisini (%62) kazanan oyuncu, direkt puan getiren vuruşlarda rakibine 26’ya 10 üstünlük kurdu.

Diğer yarı finalde Karadağlı Danka Kovinic, Ukraynalı Kozlova’yı 7-5, 6-4’lük setlerle mağlup etti ve kariyerinin ikinci finaline uzandı. Çağla-Kovinic bugün 16.00’da karşılaşacak.

Öte yandan çiftlerde İpek Soylu ve Rumen partneri Mitu, Japon rakipleri Hibino-Nara çiftinin maçtan çekilmesi nedeniyle finale kaldı. İpek Soylu’nun çiftler finali de bugünkü ikinci heyecan olacak.

Wimbledon mutluluğu

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Çağla Büyükakçay, seyirciye desteğinden dolayı teşekkür etti. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen 26 yaşındaki raket şunları söyledi:

“Benim için çok önemli burada olmak. Kelimelerle anlatamıyorum. Ne olursa olsun kendi oyun planıma sadık kalmam gerekiyordu. Mental olarak zor ama bunu başardım. İstanbul Cup’ta final oynamayı hayal ediyordum ve başardım, umarım kupayı da alırım. İlk 100 hedefimi gerçekleştirdim. Kendi ülkemde bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. İlk 100’e girdiğim için dolayısıyla Wimbledon ana tablosunu garantiledim. Wimbledon her tenisçinin hayalidir. Orada olacağım için çok heyecanlıyım.”

Haberin Devamı

İstanbul Open’da kuralar çekildi

TEB BNP Paribas İstanbul Open erkekler tenis turnuvasının tekler ana tablo kura çekimi yapıldı. Akbatı Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen fikstür çekimi, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Murat Binark, turnuva direktörü Stefan Tzevetkov, ATP temsilcisi Miro Bratoev ve teklerde mücadele edecek Marsel İlhan ile çiftlerde ter dökecek Tuna Altuna’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Marsel ilk turda İspanyol Baena ile eşleşti. Favori isimler Tomic (Avusturya), Dimitrov (Bulgaristan) ve Karlovic (Hırvatistan) ise ilk turu maç yapmadan geçecekler.