Futbol Simon Kuper: "Seyirci stada gelmez"

Simon Kuper: "Seyirci stada gelmez"

26.04.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Koronavirüs sonrası yeni futbol düzeni’ isimli yazı yazan Simon Kuper, "Futbolseverler işini kaybetti. Bu bir zincirleme; işini kaybeden taraftar artık maç yayını satın almayacak, forma almayacak, kombine istese de alamayacak." dedi.

Simon Kuper: Seyirci stada gelmez

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Simon Kuper, ESPN’de ‘koronavirüs sonrası yeni futbol düzeni’ isimli yazı yazdı. Kuper, “Aşı için 18 ay olduğu konuşuluyor. Güven sağlanmadan statlara seyirci gelmez. Boş statlar olunca sponsorlar çekilmek isteyecek. Kulüpler sponsorsuz iflasa gidecek. Futbolseverler işini kaybetti. Bu bir zincirleme; işini kaybeden taraftar artık maç yayını satın almayacak, forma almayacak, kombine istese de alamayacak. Maç günü geliri kavramı ortadan kalkacak” dedi.

‘3 sene kritik’
Ünlü yazar, “R.Madrid ve Barcelona bile artık takas yoluyla transfer işine gitmek istiyor. Mesela Mbappe’nin PSG’den R.Madrid’e geçmesi bu şartlarda farklı yollarla olacak ya da olmayacak. Kiralık transfer modeli artacak. S.Arabistan-Newcastle örneği gibi yeni patron modelleri gelecek. Kulüpler maaş güncellemesi yapacak ve daha düşük bonservis bedelleri çıkacak. Önümüzdeki üç seneyi atlatabilmek çok önemli” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Gareth Bale'in Kral Kupası Finalinde Barcelona'ya Attığı Müthiş Gol

Yazarlar