Galatasaray Son dakika - Burak Elmas: ‘Centilmenlik iki taraflı olur’

Son dakika - Burak Elmas: ‘Centilmenlik iki taraflı olur’

20.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Ghezzal için görüşmeye devam edeceklerini dile getirerek, “Bir büyük kulübümüzün, Gedson için ödeyemeyeceği bir bedeli Benfica’ya teklif ettiğini öğrendik. Bunun belgesi de elimizde var” diye konuştu

Son dakika - Burak Elmas: ‘Centilmenlik iki taraflı olur’

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, göreve geldiğinden bu yana geçen 26 günü değerlendirdi, özellikle transferler konusunda açıklamalarda bulundu.
İşte Elmas’ın sözlerinden satır başları:
- Ghezzal’la görüştük. İstediğimiz her oyuncuyla görüşmeye devam ederiz. Birçok oyuncuyla görüşebiliriz. Oyuncunun maliyeti, sağlayacağı verim ve Galatasaray’da oynayacak karakteri olması önem verdiğimiz üç başlık... Yarın da bitebilir, bir hafta sonra da.
- (Rosier konusunda) Başka bir takımın ricasıyla hiçbir transferden vazgeçmedik. Görüştüğümüz her futbolcu için belirlediğimiz bazı kriterler var. Biz, başka bir kulübün ricasıyla transferden vazgeçmeyiz, başka bir kulüp de geçmez. Bu zaten rekabetin doğasına aykırı bir durum.
-Her takım arzu ettiği oyuncuyu veya başka bir takımın oyuncusuyla görüşebilir. Bu ilk defa olmuyor. Geçtiğimiz yıllarda bize birçok kez oldu. Nezaket çerçevesinde yapmak önemli.
- Sayın Ahmet Nur Çebi menajer çıkışında haklı. Burada kazanan taraf menajer oluyor. Orada dikkatli davranırız. Bütçeleri belli takımların. Harcama limitleri de belli. Şartlarımız uyarsa, görüşmelere devam edeceğiz.

Haberin Devamı




‘Ödün vermeyeceğiz’
-Başkanlarla şeffaf bir ilişkimiz var ama bu demek değildir ki Galatasaray’ın yapması gerekenlerden ödün vereceğiz. Ödün vermeyeceğiz.
- Gedson konusunda Benfica ile görüşmelerimiz sürüyor. Bir büyük kulübümüzün, Gedson için ödeyemeyeceği bir bedeli Benfica’ya teklif ettiğini öğrendik, bunun belgesi de elimizde var. Centilmenlik iki taraflı olur. Benfica’da yeni bir yönetim var ve onlarla görüşüyoruz.
- Kurzawa, Alioski, Van Aanholt... Üçüyle de görüştük ama şu yakındır diyemem.
- Takımdan ayrılması mecbur olan oyuncularımızın bazılarıyla bire bir ben görüştüm, başkan olarak bu tebligatları ben yaptım. Sayısını söylemeyeyim, futbolcularımıza saygısızlık olmasın.
- Şu aşamada PSV maçına sürpriz 2 isim eklenmeyecek. Çünkü anlaşmalarımız sürüyor. En iyi mücadeleyi vereceğiz. Hocamızla da konuştuk ama daha uzun vadeli bakıyoruz.
- Barış Alper Yılmaz transferi, kafa yapımızla ilgili bir gösterge olmalı. Bu tür transferler yapmayı arzu ediyoruz.
- Nicolae Stanciu (Slavia Prag) ile görüşme oldu. Kulüp başkanlarını direkt aramayı tercih ediyorum. O zaman ortada bir laf kalabalığı olmuyor. İstedikleri minimum rakamla bizim vereceğimiz rakam arasında bir fark var. İlerleyen günlerde ne olur bilmiyorum.

Haberin Devamı

TFF’yi ibra edecekler mi?
Elmas, 28 Ağustos’ta yapılacak TFF’nin Mali genel kurulunda yönetimi ibra edip etmeyecekleri konusuna da cevap verdi. Elmas, “Evraklar elimize ulaştı. İnceliyoruz. Değişiklik teklifleri var. Onu kabul etmeyeceğimi net olarak buradan söyleyebilirim. Tahkim ve Disiplin Kurulu arasındaki ilişki, yemin ettirilerek çözdürülmez. Orada ciddi bir reform istiyoruz. Bunu şu anda burada söylemeyi uygun görmüyorum” ifadesini kullandı.

‘Oğulcan’a üzülüyorum’
Oğulcan’a lisans verilmemesinin kasıtlı bir olay olduğunu dile getiren Galatasaray Başkanı Burak Elmas, “Oyuncu adına üzülüyorum” dedi. Sarı-kırmızılı kulübün 1 numarası, “Formda olduğu bir dönemde bu mücadelenin içinde yer almıyor. Kişisel çıkarlar, Türk futbolunun bekasının önüne geçmiş durumda. Biz kişilerle değil, sistemle mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Özür diliyorum’
Göreve gelmeden önce verdiği transfer sözünün hep gündeme geldiğini dile getiren Galatasaray Başkanı Burak Elmas, bu konuda sarı-kırmızılılardan özür diledi.
Elmas, “10 gün içerisinde hocamızın istediği transferleri bitirebileceğimiz yönünde bir söz vermiştim. Bu eleştirileri doğru buluyorum. Göreve geldiğimiz gün, UEFA’dan borçsuzluk kağıdı almamız gerekiyordu ve 75 milyon TL de ödeme yaptık. Mevcut davaların da sonuçlanmamış dava statüsüne girmesi gerekiyordu. Arkadaşlarımın yoğun çabaları ile ilk haftada bu süreci geçmeyi başardık” dedi.
Futbol takımını rakamlarla anlatan Başkan Elmas, “Bugün TFF’nin Galatasaray’a vermiş olduğu, (yüzde 25 harcama limiti dahil) 547 milyon TL... Bankalar Birliği’ne verilen söz de geçmiş döneme göre harcamaların yüzde 20 küçültülmesi gerekiyordu. İkinci problem ise, futbol ailemizin gideri 560 milyon TL. Mevcut futbol takımı bütçesinin yüzde 48’ini 4 futbolcuya veriyoruz” tespitinde bulundu.
Bir stratejilerinin bulunduğunu dile getiren Galatasaray Başkanı şöyle devam etti:
“Önümüzde çok önemli bir PSV maçı var. Sırf PSV maçına yetiştirmek için stratejimizden vazgeçmeyeceğiz. Tabii ki hocamız PSV maçını en iyi oyuncularla oynamak ister. Hocamızın bunu anlayışla karşıladığını söyleyebilirim. Bir üzüntü yarattıysam tüm Galatasaray taraftarından huzurunuzda özür diliyorum.”