Fenerbahçe Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Dzeko ve Tadic'le toplantı yaptı | Rade Krunic kararı

Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Dzeko ve Tadic'le toplantı yaptı | Rade Krunic kararı

23.01.2024 - 14:30 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Samsunspor karşısında ummadığı puan kaybı yaşayan Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Teknik direktör İsmail Kartal, Samsunspor sınavında oyun değişikliğine reaksiyon gösteren Dzeko ve Tadic'le bir toplantı yaptı. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, görüşmenin içeriğini Skorer'in Instagram canlı yayınında aktardı.

Trendyol Süper Lig'de zirve yarışı nefes kesiyor.  Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Samsunspor karşısında puan kaybı yaşamasının ardından Galatasaray, Trabzon'da farklı galip geldi ve şampiyonluk yarışında puanlar eşitlendi. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertli takımda Rams Başakşehir müsabakası öncesi yaşanan sıcak gelişmeleri aktardı. 

Haberin Devamı

İşte Senad Ok'un sözleri: "Buradaki temel konu şu, Samsunspor maçında ikinci yarı itibariyle Fenerbahçe'nin orta sahasında düşüş başladı. Orta sahaya bir Rade Krunic hamlesi bekliyordum. Bunu tam konuşurken Samsunspor'un golü geldi. İsmail Kartal radikal karara imza atarak İrfan, Dzeko ve Tadic'i oyundan aldı. Orta sahadaki düşüşü göremedi. Dzeko, İrfan Can ve Tadic sahada kalsaydı, oyun ezberi devam edebilirdi. Oyun ezberi olmayan 3 futbolcu oyuna girdi. Oyun bireysele döndü. Soğukkanlılık ortadan kalktı. Hoca haklı olarak eleştirildi, ben de eleştirdim.

Fenerbahçede İsmail Kartal, Dzeko ve Tadicle toplantı yaptı | Rade Krunic kararı

'İSMAİL KARTAL'IN HATASIYLA 2 PUAN KAYBEDİLDİ'

Dzeko çıkıyor, Cengiz oyuna giriyor. Bunlar abi-kardeş gibi. Bu benzetmeyi birbirlerini tanımaları anlamında yapıyorum. İsmail hoca, Gaziantep FK karşısında yaptığı olumlu oyuncu değişikliğini bu maçta gerçekleştiremedi. Şaşırıyor insan. İsmail hocanın bence hatalı kararlar vermesiyle 2 puan kaybedildi. İlk 11'de Krunic'in olmamasını anlarım. Hocam, Krunic 30 dakika oynar. Fred'in çok yorulduğunu gördük ve buna bağlı olarak sakatlık yaşadığını düşünüyorum. Bunu görememesi çok enteresan. Her hoca yanlış karar alabilir. İsmail Kartal maç biter bitmez hemen soyunma odasına gidiyor. Kamera bile yakalayamıyor. Hocam nereye gidiyorsun? Git oyuncularının yanına, topla takımı orta sahada. Bunlar doğru iletişim stratejileri değil. 

Haberin Devamı

'FRED, BECAO YOKKEN HOCANIN DOKUNUŞUNU GÖREMEDİK'

Fenerbahçe'nin lider olmasının nedenlerinden biri kaliteli kadro. Diğeri ise İsmail hocanın Jesus'tan farklı olarak savunmayı farklı kurgulaması. Fred, Becao yokken hocanın dokunuşunu göremedik. İsmail Kartal'ın beklenen katkıyı yapamadığını söyleyebilirim. Mbappe, Neymar ve Messi üçlüsünü çıkarmakla İrfan, Dzeko ve Tadic'i oyundan almak aynı şey. Dzeko da değişikliği anlayamadı, buna tepki koydu. 

Fenerbahçede İsmail Kartal, Dzeko ve Tadicle toplantı yaptı | Rade Krunic kararı

'İSMAİL KARTAL, DZEKO VE TADIC İLE TOPLANTI YAPTI'

İsmail Kartal, maçtan sonra Tadic ve Dzeko ile toplantı yaptı. Bu değişikliği neden yaptığını iki oyuncuya anlattı. Dzeko'nun oyundan çıkarken reaksiyonu normal. İsmail Kartal'ın oyuncularla görüşme yapması, doğru bir iletişim. Toplantıda kafasındaki planı ve oyuncu değişikliklerinin gerekçesini anlattı. Benim edindiğim bilgiler bu.

Haberin Devamı

'6 NUMARADA İSMAİL, 8 NUMARADA KRUNİC'

Fred'in yokluğunda İsmail Yüksek 6 numarada ve Krunic 8 numarada görev alacak. Zajc ve Crespo sakat, Krunic olmasa orta sahada oyuncu kalmadı. Bu transferin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Yönetimi transferlerden dolayı tebrik ediyorum. İmkanın varsa iyi oyuncu alacaksın. Bak İsmail Yüksek'e Lyon'dan, Almanya'dan teklifler geliyor. Fenerbahçe tok satıcı konumunda. İsmail-Krunic-Szymanski üçlüsünü belli bir süre göreceğiz. Djiku dönüyor, Gana elendi. Bonucci zaten çok farklı bir oyuncu. Fenerbahçe'nin yaptığı en iyi transferlerden beri. Omurgada mecburi değişiklik oldu. İlk yarıdan çok farklı bir takım görebiliriz. 

'ÇAĞLAR'DA İŞLER OLUMLU GİDİYOR'

Çağlar Söyüncü transferinin zor olduğunu anlattık. Porto, Monaco ve Roma da istiyor. Giderse o takımlarda yedek kalabilir. Çağlar 1.5 yıldır neredeyse oynamıyor. Gittiği kulüpte sezon sonuna kadar forma giyemezse 2 yıl olacak. Oynama şansı en yüksek takım Fenerbahçe. Israrla Fenerbahçe istiyor. Hiç oynamadan Roma'ya gittiğinde Serie A temposunu kaldıramazsın. Türkiye'deki tempoyu kaldırman, adapte olman daha kolay. Fenerbahçe kiralama ücreti ile alakalı görüşüyor. Genel hava olumlu gittiği yönünde. 

Haberin Devamı

Fenerbahçede İsmail Kartal, Dzeko ve Tadicle toplantı yaptı | Rade Krunic kararı

'İSMAİL İÇİN F.BAHÇE 12 MİLYON EUROYU REDDETTİ'

Hırvatistan maçındaki performansı sebebiyle İsmail'e teklif geldiği belirtiliyor. 12 milyon euroyu Fenerbahçe kabul etmiyor. Fenerbahçe en az 15 milyon euro istiyor. Umarım performansını devam ettirir, çok daha yüksek teklif alır. Avrupa'da oynama hayali var. İnşallah hem Fenerbahçe hem İsmail kazanır."