İspanya La Liga İspanya'dan olay ayrılık iddiası! 'Ancelotti, Arda Güler'i unuttu'

İspanya'dan olay ayrılık iddiası! 'Ancelotti, Arda Güler'i unuttu'

23.01.2024 - 12:34 | Son Güncellenme:

Real Madrid'de forma şansı bulmakta zorlanan ve son maçta Ancelotti'ye tepki gösteren Arda Güler için sürpriz bir iddia gündeme geldi.

İspanyadan olay ayrılık iddiası Ancelotti, Arda Güleri unuttu

Fenerbahçe'de gösterdiği performans sonrası Real Madrid'e büyük umutlarla transfer olan Arda Güler, İspanya kariyerine şanssız bir başlangıç yaptı.

Haberin Devamı

Genç yetenek üst üste yaşadığı sakatlıklar nedeniyle birçok maç kaçırdı.

İLK MAÇINA İSPANYA KUPASI'NDA

Real Madrid formasıyla ilk kez İspanya Kral Kupası 3. tur maçında Arandina'ya karşı boy gösteren Arda Güler, ilk 11'de başladığı maçta 59 dakika sahada kalmıştı. Arda Güler ikinci maçında ise İspanya Süper Kupa yarı finalinde Atletico Madrid'e karşı forma giymişti. Real Madrid ile henüz LaLiga'da forma şansı bulamayan Arda Güler; Rayo Vallecano, Mallorca ve Almeria müsabakalarının kadrosunda yer alsa da süre alamamıştı.

İSPANYA BASINI ARDA'YI KONUŞTU

İspanyol basınından Sport, Arda Güler'in forma şansı bulamaması üzerine bir yazı kaleme aldı. Ancelotti'nin kararlarına değinilen haberde olay bir iddia da gündeme geldi.

Haberin Devamı

Arda Güler'in Ancelotti'nin kararlarının kurbanı olduğu vurgulanırken, "Arda Güler, hep aynı oyuncuları oynatan İtalyan teknik adamın kararlarının başlıca kurbanı oldu. Üç kez sakatlanıp geri dönmesinin ardından Real Madrid formasıyla ilk maçına çıkması heyecan yaratmıştı. Ancelotti ona Arandina maçında ilk 11'de yer vermişti. Arda Güler bu maçta kalitesini ve fiziksel olarak formda olduğunu göstermişti." ifadelerine yer verildi.

İspanyadan olay ayrılık iddiası Ancelotti, Arda Güleri unuttu

İspanya Süper Kupa maçında bulduğu kısa sürede de bıraktığı etkiye değinilirken "Ancelotti onu bir sonraki maçta, İspanya Süper Kupası yarı finalindeki derbinin uzatma bölümünde oyuna aldı. Türk oyuncu oyuna girdiğinde skor 3-3'tü ve maç 5-3 Real Madrid'in üstünlüğüyle sona erdi. Çok az oynadı ama hücuma tazelik getirdi ve kalitesini gösterdi. Herkes bunun yedek olarak da olsa forma giydiği maçların başlangıcı olmasını umuyordu ama öyle olmadı." ifadeleri haberde yer aldı.

OLAY İDDİA

Arda Güler'in son 3 maçta forma giyememesi ve Almeria karşısında Ancelotti'ye gösterdiği tepki vurgulanırken olay bir ayrılık iddiası da şu şekilde aktarıldı:

"İtalyan teknik adam son üç maçta onu tamamen unuttu. Ancelotti onu kullanmadı ve oyuncuyu sinirlendirdi. Arda Güler üzgün bir şekilde yedek kulübesine döndüğünde yeleğini çıakrıp yere fırlattı. Ancelotti sabit fikirleri olan biri. Arda Güler'in daha fazla fırsat beklemesi gerekecek ancak oynamadan bir ritim yakalaması ve en iyi yönünü göstermesi zor olacak. Öyle ki Arda Güler'in sezon sonuna kadar başka bir takıma kiralanması da gündemde."

Yazarlar