Fenerbahçe Son dakika - Fenerbahçe'de yeninden Vitor Pereira dönemi!

Son dakika - Fenerbahçe'de yeninden Vitor Pereira dönemi!

03.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe 2015-2016 sezonunda da görev yapan Portekizli teknik adamı ikinci kez takımın başına getirdi

Son dakika - Fenerbahçede yeninden Vitor Pereira dönemi

Sarı-lacivertli ekip, teknik direktör konusunda yaşanan belirsizliği dün sonuçlandırdı, Vitor Pereira ile iki yıllık anlaşma yapıldığını açıkladı. Bir kaç gün içinde İstanbul’a gelecek tecrübeli hoca, 5 Temmuz’da Topuk Yaylası’nda başlayacak kampa katılacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Futbol A Takımı Teknik Direktörlüğü’ne 2015-2016 sezonunda da takımı çalıştıran Vitor Pereira’nın getirildiğini açıkladı.
Açıklamada, “Kulübümüz, 2015-2016 sezonunda Futbol A Takımımızı çalıştıran Vitor Pereira ile yeniden anlaştı. Kariyerinde 5’i lig şampiyonluğu olmak üzere toplam 8 kupa olan, son olarak Çin’in Shanghai Port FC takımını çalıştıran Pereira 2. kez Fenerbahçemizin başına geçti. 2017-2020 arası görev aldığı Çin Süper Ligi ekibine ilk sezonunda kulüp tarihinin ilk şampiyonluğunu yaşatan Pereira, bu süreçte bir de Çin Süper Kupası kazandı” denildi.

KAP’a bildirildi
Fenerbahçe Kulübü, Vitor Pereira’yla anlaşmaya varıldığını KAP’a bildirdi. Fenerbahçe Futbol AŞ’den Borsa İstanbul’a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda da yayımlanan açıklamada, “Futbol A takımı teknik direktörlüğü için Vitor Manuel De Oliveira Lopes Pereira ile 2 yıllığına anlaşmaya varılmıştır” ifadeleri kullanıldı.
Kariyeri boyunca sırasıyla Portekiz, Suudi Arabistan, Yunanistan, Türkiye ve Çin liglerinde görev yapan Pereira, Suudi Arabistan ve Türkiye maceraları dışında çalıştığı her ligde şampiyonluk sevinci yaşadı. Porto’daki 2. sezonunda 30 maçta 24 galibiyet ve 6 beraberlikle namağlup şampiyonluk sevinci yaşayan Portekizli, 2011-2012 sezonundan bu yana çalıştırdığı takımlarla hiçbir zaman 3.sıranın altına inmedi. 2013-2014 sezonunda çalıştırdığı Al-Ahli, Suudi Arabistan Ligini 3. sırada, 2015-2016da çalıştırdığı Fenerbahçe ise Süper Ligi 2. sırada bitirmişti.
Bir kaç gün içinde İstanbul’a gelecek tecrübeli hoca, 5 Temmuz’da Topuk Yaylası’nda başlayacak kampa katılacak.

Haberin Devamı

‘Yarım kalan hikaye tamamlanacak’
Kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Vitor Pereira, 5 yıl sonra Fenerbahçe’ye döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.
52 yaşındaki çalıştırıcı, Fenerbahçe’de her zaman tutkuyu ve hırsı hissetmiştim. Ancak istikrarlı bir yapı kurmak ve hedeflenen başarıya ulaşmak için daha fazla zamana ihtiyaç vardı. Ne yazık ki istediğim kadar zamana sahip olamadım. Fenerbahçe benim için yarım kalmış bir aşktı. Kariyerimde neredeyse gittiğim her kulüpte zaferler ve kupalar kazandım. Ama Fenerbahçe’de kupa kazanamadım. Şimdi yarım kalan bu hikayeyi şampiyonluk kupaları ile taçlandırma zamanıdır. İşte o zaman yarım kalan bu hikâye mutlu bir sona kavuşacak” dedi.
Pereira, “Başkan Ali Koç’la yaptığım görüşmede bakış açılarımızın çok benzer olduğunu fark etmem uzun sürmedi. Fenerbahçe’nin geleceği konusunda ortaya koyduğu vizyon, anlattıkları beni oldukça etkiledi. Taraftarımızın stadyumda yarattıkları coşkuyu da çok özledim. Umuyorum ki önümüzdeki sezon özlenen şampiyonluğa omuz omuza vererek ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İlk dönemi 2. bitirdi
Vitor Pereira daha önce Fenerbahçe’de 2015-16 sezonunda görev yaptı ancak bu ilk dönemde beklentileri karşılayamadı. Sarı-lacivertliler, 52 yaşındaki Vitor Pereira’nın görev yaptığı ilk döneminde 22 galibiyet, 8 beraberlik ile 4 yenilgi yaşadı ve sezonu 74 puanla şampiyon Beşiktaş’ın 5 puan gerisinde ikinci sırada tamamlamıştı.