Galatasaray SON DAKİKA: Galatasaray sağ bek ve sol bek transferini aynı takımdan yapıyor!

SON DAKİKA: Galatasaray sağ bek ve sol bek transferini aynı takımdan yapıyor!

28.01.2024 - 11:28 | Son Güncellenme:

Sacha Boey'i rekor bedelle Bayern Münih'e satan Galatasaray'da sağ bek ve sol bek transferleri için girişimler hızlandı. Sarı-kırmızılılar, sağ bek ve sol bek transferlerini aynı takımdan yapmaya hazırlanıyor.

SON DAKİKA: Galatasaray sağ bek ve sol bek transferini aynı takımdan yapıyor

Galatasaray'da transfer hız kazandı. Sacha Boey'i rekor bedelle Bayern Münih'e gönderen sarı-kırmızılılarda sağ bek ve sol bek transferlerinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Galatasaray iki bölgeyi de aynı takımdan güçlendirmenin planlarını yapıyor.

Haberin Devamı

BOEY REKOR BEDELLE GİTTİ

Galatasaray'ın 2021-2022 sezonunun başında Rennes'den 1 milyon 150 bin euro karşılığında kadrosuna kattığı Sacha Boey, geçtiğimiz sezonun başından itibaren gösterdiği performansla sarı-kırmızılıların vazgeçilmezi oldu. Boey özellikle bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ve Manchester United maçlarında Leroy Sane ve Marcus Rashford gibi dünyaca ünlü yıldızlara zor anlar yaşattı.

SON DAKİKA: Galatasaray sağ bek ve sol bek transferini aynı takımdan yapıyor

Sağ bek transferi yapmak isteyen Bayern Münih önce Newcastle United forması giyen İngiliz yıldız Kieran Trippier'i gündemine aldı. Alman devi Kieran Trippier için Newcastle United'a 15 milyon euroluk bir teklifte bulundu. Newcastle bu teklifi geri çevirdi.

Alternatif isimlere yönelen Bayern'de Sacha Boey ismi gündeme geldi. Alman devinin yetkilileri Galatasaray'ın İstanbulspor ile oynadığı karşılaşma öncesinde İstanbul'a gelerek Boey ile prensip anlaşmasına vardı ve Galatasaray ile görüşmeler başladı.

Haberin Devamı

Sacha Boey içni Galatasaray'a ilk olarak 15 milyon euroluk teklifte bulunan Bayern Münih yapılan pazarlıklar sonucu 30 milyon euroya kadar çıktı. Galatasaray, Boey'i 30 milyon euro + 5 milyon euroluk kolay ulaşılabilir bonuslar karşılığında Bayerb Münih'e gönderdi. Ayrıca Bayern Münih ve Galatasaray'ın iki hazırlık maçı yapacağı ve bu maçların tüm gelirlerinin Galatasaray'ın kasasına gideceği aktarıldı.

SON DAKİKA: Galatasaray sağ bek ve sol bek transferini aynı takımdan yapıyor

GALATASARAY'DA TRANSFER HIZ KAZANDI

Sezon başından itibaren sol bek krizi yaşayan Galatasaray, Angelino'nun da Roma ile anlaşarak takımdan ayrılmasıyla bu bölgede alternatifsiz kaldı. Kaan Ayhan ve Barış Alper Yılmaz'ı bu bölgede kullanan Okan Buruk, Kazımcan Karataş'ın performansını yetersiz bulduğu gerekçesiyle genç oyuncuya fazla şans tanımadı.

Sacha Boey'in de takımdan ayrılmasıyla sağ bek ihtiyacı da oluşan sarı-kırmızılılar iki bölgeyi güçlendirmek için transfer çalışmalarına hız verdi.

SON DAKİKA: Galatasaray sağ bek ve sol bek transferini aynı takımdan yapıyor

SAĞ BEKE ASSIGNON

Galatasaray'da Sacha Boey'nin yerine yapılacak takviye için kollar sıvanmış durumda. Sarı-Kırmızılılar, transfer daha resmiyet kazanmadan başladığı çalışmalarda son aşamaya geldi. Galatasaray Yönetimi, yeni sağ bek için rotayı yine Fransa'ya çevirdi. 

Haberin Devamı

Galatasaray, 2021 yazında Sacha Boey’yi Rennes’den 1 milyon Euro’ya transfer ederken, o günlerde takımın diğer sağ beki Lorenz Assignon ilk 11’de forma giymeye başlamıştı. Aradan geçen süreçte Boey müthiş bir çıkış yakalayıp Bayern Münih’e transfer oldu. Assignon da Rennes’in vazgeçilmezi haline geldi.

SON DAKİKA: Galatasaray sağ bek ve sol bek transferini aynı takımdan yapıyor

OYUN TARZIYLA BOEY'E BENZİYOR

Oyun tarzıyla bire bir Boey’ye benzeyen 23 yaşındaki futbolcu, Aslan’ın radarına takılmış durumda. Sarı-Kırmızılılar daha Boey ayrılmadan Assignon için görüşmelere başladı.

Piyasa değeri 10 milyon Euro olarak gösterilen Fransız sağ beki Hollanda kulübü Feyenoord da istiyordu. Rennes cephesi ise hem Galatasaray’la olan sıcak ilişkileri hem de Boey’nin satış kârından elde edilecek gelir nedeniyle Assignon’u da Cim Bom’a vermeye sıcak bakıyor.

BONUS MADDELERİ OLACAK

Fransız kulübü anlaşmaya yine yüzde 15’lik bir kâr payı ekletmek isterken, Galatasaray’a yakın kaynaklar, tarafların 5 milyon Euro civarında bir bonservis bedeli üzerinden anlaşma sağlamak üzere olduğunu ifade ediyor. Ancak kontratta bazı bonus maddelerinin de olacağı ve performansa göre bu rakamın 7.5 milyon Euro’ya ulaşabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

SON DAKİKA: Galatasaray sağ bek ve sol bek transferini aynı takımdan yapıyor

SOL BEKİNİ DE İSTEDİLER

Bu arada Galatasaray ile Rennes arasında sağ bek Assignon için yapılan görüşmeler sırasında, sol bek Truffert’in de gündeme geldiği öğrenildi. Piyasa değeri 18 milyon Euro olan 22 yaşındaki Fransız futbolcu için talep edilen bonservis bedelinin ise çok yüksek olduğu belirlendi.

Ancak Sarı-Kırmızılılar, Truffert için de temasları sürdürecek. Cim Bom’un hedefi, gelecek vadeden iki Fransız beki de kadroya katıp hem sahada kaliteyi artırmak hem de gelecekte bu oyunculardan da yüksek satış geliri elde etmek.

SON DAKİKA: Galatasaray sağ bek ve sol bek transferini aynı takımdan yapıyor

Yazarlar