Galatasaray ÖZEL | Galatasaray'da Sacha Boey gerçekleri! Valentin Rosier detayı

ÖZEL | Galatasaray'da Sacha Boey gerçekleri! Valentin Rosier detayı

28.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rennes’den 1 milyon 150 bin euroya transfer edilen Sacha Boey’in 30 milyon euroya Bayern Münih’e satılmasında eski Başkan Burak Elmas’tan Okan Burak’a kadar birçok ismin büyük emeği var. Ancak belki de en büyük pay scout departmanın başındaki Emre Utkucan’a ait. İsimsiz Boey’i Rosier’in yerine öneren Utkucan’ın tespiti tarihi transferin ilk adımıydı.

ÖZEL | Galatasarayda Sacha Boey gerçekleri Valentin Rosier detayı

Sacha Boey 2,5 senede fiyatını 30’a katlayıp Galatasaray’dan Bayern Münih’e rekor bonservisle transfer olurken bu başarı hikayesinin perde arkasını Milliyet araladı.

Belki de ülke futbolu açısından bir dönüm noktası sayılabilecek bu transfer scout departmanın önemini gözler önüne serdi. Galatasaray 2.5 sene önce Beşiktaş’ta kiralık oynayan Valentin Rosier için Sporting Lizbon’un kapısını çalarken, Burak Elmas yönetimi 5 milyon euroluk bonservisi yüksek bulup vazgeçmişti. Roiser’in tercihi de Beşiktaş olmuştu.

Haberin Devamı

Aslan’ın tercihlerinden bir diğeri ise Larsen’di. Danimarkalı oyuncu ile söz kesilse de scout departmanın başındaki isim Emre Utkucan 4 kişilik bir listeyi Fatih Terim’in önüne getirir. Terim bir sonraki satışı da göz önünde bulundurarak Rennes’ten Sacha Boey’in alınmasını ister. Üstelik maliyeti de diğerlerine göre daha uygun bulunur. Böylece Burak Elmas yönetimi 1 milyon 150 bin euroya Sacha Boey’i transfer eder.

Fatih Terim gidip Torrent göreve gelince ise Boey 1.5 sene gözden tamamen düşer. İspanyol hoca yönetime, “Bu futbolcu falan değil” diye rapor da verir.

Ne var ki önce yönetim sonra da Torrent gider. Yeni yönetim ve yeni hoca gelir ama Boey’in durumu belirsizdir. Bu yüzden kamp kadrosuna da alınmaz ve yerine yine Fransa’dan Lyon forması giyen Dubois getirilir. Bu transfer Boey’in gözden çıkarıldığı anlamına gelir ve oyuncunun menajerleri kulüp aramaya başlar.

Haberin Devamı

Udinese satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yapar. Hesabı bozan faktör ise Dubois’in kampta hazırlık maçında sakatlanması oldu. Yaz kampı görmeyen Boey zorunlu olarak oynatılmaya başlandı ve adeta kendini aştı. Dubois dönse de formasını artık Boey’e kaptırmıştı.

Şüphesiz bu hikayede herkesin payı var. Burak Elmas’ın, Fatih Terim’in, Okan Buruk’un, Erden Timur ve Dursun Özbek’in. Ne var ki aslan payı ise bu hikayede isimsiz bir futbolcuyu keşfeden Scout Şefi Emre Utkucan’a ait.

ELMAS'TAN ÖZEL TEBRİK

Galatasaray eski Başkanı Burak Elmas, Sacha Boey’in Bayern Münih’e transferi nedeniyle Başkan Dursun Özbek’i kutladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Elmas kendi döneminde transfer edilen Boey’in satışından elde edilen gelirin çok sevindirici olduğunu aktardı.

Burak Elmas, “Bu transferi gerçekleştiren başta sayın Dursun Özbek ve Erden Timur’u gönülden tebrik ederim. Çok önemli ve gelecekte muhakkak tekrarlanması gereken bir transfer başarısına imza attılar. Oyuncuyu tavsiye eden scout ekibimiz, oyuncunun transferine onay veren ve isteyen Fatih Terim, oyuncunun gelişimine çok önemli katkı sağlayan Okan Buruk ve son iki sezon başarılı futbol yönetimi ile Şampiyonlar Ligi’nde oyuncuya kendini göstereceği platformun elde edilmesini sağlayan Erden Timur’u tebrik ederim. Transferi yapan Galatasaray ve kazanan da Galatasaray olmuştur. Emeği geçenler ise Galatasaray’a hizmet etmişlerdir. Elde edilen bu başarıyı kişilere zimmetleme çabası ve kavgası göstermek yerine Galatasaray adına sevinmek en doğru olanıdır” ifadelerini kullandı.

Yazarlar