Galatasaray Galatasaray'ın farklı zaferi sonrası Tugay Kerimoğlu'ndan Zaha vurgusu! Kerem Demirbay'a dikkat çekti

Galatasaray'ın farklı zaferi sonrası Tugay Kerimoğlu'ndan Zaha vurgusu! Kerem Demirbay'a dikkat çekti

21.01.2024 - 23:01 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 21'inci haftasında Galatasaray'ın Trabzonspor'u deplasmanda 5-1 mağlup ettiği mücadeleyi spor yorumcuları değerlendirdi. Tugay Kerimoğlu'nun Wilfried Zaha ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Galatasarayın farklı zaferi sonrası Tugay Kerimoğlundan Zaha vurgusu Kerem Demirbaya dikkat çekti

Galatasaray, Süper Lig'in 21'inci haftasında Trabzonspor deplasmanında 5-1'lik skorla kazandı. Sarı-kırmızılıların farklı galibiyetini spor yorumcuları değerlendirdi. Galatasaray'ın eski futbolcularından Tugay Kerimoğlu, Wilfried Zaha vurgusu ve Kerem Demirbay ile ilgili çarpıcı sözler kullandı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Trabzonspor'u 5-1'lik skorla mağlup ettiği maçı yorumlayan Tugay Kerimoğlu, "Trabzon deplasmanları her zaman serttir. Ama bu sene itibariyle bu duygu sahaya yansımadı. Tamamıyla Galatasaray oyununu kabullenmiş bir Trabzonspor vardı. Maçı tamamıyla domine eden bir Galatasaray vardı. Zorluk derecesi yüksek bir maçtı. Derbilerde Galatasaray iyi oynayan ve skoru alabilen bir takım haline geldiğinde keyif vermeye başlıyor" dedi.

Haberin Devamı

Wilfried Zaha'nın iyi bir forvet alternatifi olabileceğini gösterdiğini dile getiren Tugay Kerimoğlu, ""Bugün itibariyle Galatasaray'da Icardi'nin olmadığı bir günde Okan hocanın elinde ikinci santrforu artık hazır bir şekilde duruyor. Galatasaray'ın ikinci santrforu artık bana göre Zaha'dır. Bu kadroyu oynayabilecek elindeki en iyi oyuncu Zaha. Sırtı dönük oynamayı iyi bilen bir yapıya sahip. Doğru oyuncuları doğru bölgede oynattığın zaman karşılığını alıyorsun. Mesela Zaha bugün onun bir örneği oldu. Zaha'nın bu güne dek eleştirmemizin sebebi neydi? Herkesin beklediği Zaha buydu. Bugün ki performansı bekledik aylarca" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kerem Demirbay'ın performansına dikkat çeken Tugay Kerimoğlu, "Kerem Demirbay futbol mentalitesine müthiş saygım var. Oynadığı yer aslında normal yeri değil. Mertens'in oynadığı yerde oynaması gerekiyor. Kaleye yakın oynattığında özellikleri daha çok ortaya çıkar. Bugün itibariyle Torreira ile birlikte oyun kurma anlamında da büyük etkileri var saha içinde" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dries Mertens'in her zaman forma giymesi gerektiğini vurgulayan Tugay Kerimoğlu, "Mertens geçen seneki şampiyonlukta pay sahibinin yüzde 30-40'ını kendisine veririm. Cezalı veya sakat değilse Mertens her zaman bir numaraya yazılır. Takım performansı çok olumlu. Kerem Aktürkoğlu'na 'gir kaçır, gir kaçır' atacaksın demiştik. Bugün itibariyle Okan hoca, Kerem'e sabredişinin ödülünü iki golle aldı" yorumunda bulundu.

Son olarak Barış Alper Yılmaz'ın performansına dikkat çeken Tugay Kerimoğlu, "Barış Alper, nerede oynarsa oynasın yerini yadırgamayan kimseye de yerine yadırgatacak cevabı vermeyen bir karakter. Yüzde 100'ü ile oynuyor. Nereye koyarsan oynuyor" ifadelerini kullandı.

"BİR GALİBİYETTEN DE FAZLASI"

Galatasaray'ın Trabzonspor'u mağlup ettiği mücadele sonrası değerlendirmede bulunan bir diğer isim İlker Yağcıoğlu oldu. Saı-kırmızılıların bir galibiyetten daha fazlasını elde ettiğini dile getiren İlker Yağcıoğlu, "Galatasaray başlangıç düdüğünden bitiş düdüğüne kadar sonuna kadar hak ettiği bir galibiyet aldı. Sadece bir galibiyet değil bir galibiyetten de fazlasını elde etti. Galatasaray'ın ezici bir üstünlüğü vardı. Rakibe hiç şans tanımadı. Son iki maçtır üzerindeki kara bulutlar gitti. Sivas'ta puan kaybeden, Kayseri'de zor kazanan Galatasaray çıktı ve 'Biz hedef maçları çok iyi oynarız. Biz lige döndüğümüz zaman çok farklı işler yapabiliriz' dediler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Okan Buruk'un oyuncu tercihlerini yorumlayan İlker Yağcıoğlu, "Okan hoca maça doğru dizilişle çıktı. Takım içindeki taşların yerlerini değiştirerek doğru hamleler yaptı. Sahaya çok net yansıdı bu hamleler" dedi.

Kerem Aktürkoğlu'nun performansına dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Kerem'in attığı goller yanı sıra defansına gelip bu kadar yardım ettiği başka maç var mı bilmiyorum. Defansa gelip arkadaşlarına yardım ettiği çok fazla an gördük. Mertens, yine sahanın en iyi oyuncularından bir tanesiydi. Ne kadar vazgeçilmez olduğunu gösterdi. Kerem Demirbay son zamanlardaki çıkışını yine sürdürdü. Hakikaten çok iyi oynadı" diye konuştu.

Galatasaray'ın rakiplerine gözdağı verdiğini belirten İlker Yağcıoğlu, "Kaan Ayhan da sol bekte çok iyi bir maç çıkardı. Zaten öteki oyuncular da iyi oynadı. Bunların hepsi işin içine girince bu sefer Galatasaray rakibine gözdağı verdi. İki takım da puan puana geldi. Keyifli bir periyot bizi bekliyor. Bundan sonra her maç final. Her puan son derece değerli olacak. Her puan kaybı üzücü ve etkisi büyük olacak. 5-1 çok ağır bir skor ama 3-4 gol daha olabilirdi. Çok daha farklı bir skor olabilirdi. 7 ve 8'e gidebilecek bir skor olabilirdi" yorumunda bulundu.

"AĞIR BİR HEZİMET"

Trabzonspor'un Galatasaray'a farklı mağlup olduğu mücadeleyi değerlendiren Ogün Temizkanoğlu, "Trabzonspor adına ağır bir yenilgi değil ağır bir hezimet. Galatasaray hak ettiği bir galibiyet aldı. Trabzon takımından kimi alıp Galatasaray'a koyarsınız. Visca'nın gençliği koyarız. Orada da Galatasaray'da birçok kanat oyuncusu var. Kimseyi alamazsın oradan buraya" dedi.

Galatasaray'ın güle oynaya kazandığını vurgulayan Ogün Temizkanoğlu, "Trabzon deplasmanları zor olur ama Galatasaray güle oynaya galibiyeti aldı ve gitti. Herkesin Zaha'dan sezon başından beri beklediği şeyler bunlardı. Zaha doğru yerde oynayınca kalitesini de göstermiş oldu. Galatasaray son haftalardaki rölanti oyunundan sonra böyle bir galibiyetle birlikte önümüzdeki haftalarda vitesi artıracaktır. Bunda sakatlıklardan dönen isimlerinde payı var" ifadelerini kullandı.

Yazarlar