Galatasaray Son dakika haberi - Galatasaray Başkanı Burak Elmas: Rachid Ghezzal ile görüştük

Son dakika haberi - Galatasaray Başkanı Burak Elmas: Rachid Ghezzal ile görüştük

19.07.2021 - 17:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, görevdeki ilk 1 aylık dönemini değerlendirdiği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Başkan Elmas, Rachid Ghezzal ile transfer görüşmesi yapıldığını da doğruladı. Elmas ayrıca Rosier ve Gedson'la görüşmelerin devam ettiğini belirtirken Fatih Terim'le de 3 yıllık anlaşmaya varıldığını belirtti.

Son dakika haberi - Galatasaray Başkanı Burak Elmas: Rachid Ghezzal ile görüştük

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın basın toplantısı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadı'nda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Başkan Elmas'ın görevdeki ilk 1 aylık dönemi hakkında değerlendirmede bulunurken Ghezzal'la görüştüklerini doğruladı. Rosier'den vazgeçmediklerini de belirten Elmas, Gedson konusunda görüşmelerin devam ettiği ama bir büyük kulübün Portekizli oyuncuya yüksek bonservisli bir teklif yaptığını açıkladı.

Elmas'ın açıklamaları şu şekilde;

'Bugün bu toplantıyı yapmayı ben arzu ettim. 19 Haziran'da seçim oldu, 22 Haziran'da mazbata aldık. Toplam 26 gün, 19 iş günü geçti. Bu, çok kısa bir zaman olabilir ama bizlerden beklentinin ne kadar yüksek olduğunun farkındayız. Göreve geldikten sonra 100 gün hedefimiz doğrultusunda ekibimle birlikte ciddi şekilde çalışmaya başladık. Göreve geldiğimiz ilk anda tespitler yapmamız gerekiyordu. Bilmediğimiz detaylar da vardı. Nakit akışı, kontratlar gibi.

Haberin Devamı

İki konuda ciddi şekilde tenkit ediliyoruz. Bir tanesi 10 gün içerisinde transferleri bitireceğimize dair verdiğim demeç. Bu konuda eleştirileri son derece haklı buluyorum fakat bu süreçte gelişenleri de anlatmak istiyorum. Göreve geldiğimiz an bizim ilk önce borçsuzluk kağıdı almamız gerekiyordu. Bu kağıdı UEFA'dan almak için yaklaşık 75 milyon TL ödeme yaptık, 80 milyon TL'lik ödemenin de vadesini yeniden yapılandırarak bu kağıdı aldık.

Geldiğimizde anlaşmaları inceleyince bir tabloyla karşı karşıya olduk. Bugün TFF'nin Galatasaray'a vermiş olduğu limit 547 milyon TL. Federasyon limiti, bizim Bankalar Birliği'ne taahhüt ettiğimiz bütçenin üstünde. Birinci problem bu. 

İkinci problem ise mevcut kontratlar. Mevcut giderlerimiz 590 milyon TL. Mevcut futbol takımımızın bütçesinin %48'ini 4 oyuncumuza maaş olarak ödüyoruz.

Bizler günü kurtarmanın peşinde değiliz. 1996-2000 döneminde olduğu gibi Galatasaray'ın geleceğini yaratmak istiyoruz. 

Birkaç olayla karşılaştık. Bizim transferleri yetiştirme mecburiyetimizi bilen kulüplerin bonservis beklentilerinde ciddi bir artışa gittiğini gördük. Galatasaray'ın geleceği için bu rakamlarda ciddi pazarlıklarda bulunduk. 

Bugün yaklaşık 30 milyon TL nakdimiz, bloke vaziyette. Sayın bakan ile görüşüp çözmek için uğraşlarımızı sürdürüyoruz.

Haberin Devamı

Hocamızla önce gönülden anlaşarak bir mukavele yaptık. Transferleri bütçemiz dahilinde alıyoruz, bütçeye göre kararlar veriyoruz. Hocamızla konuşup bugünü kurtarmak için değil, geleceği kurma hedefindeyiz. Bugün mutlu olmak için kısa mutluluklar peşinde koşmayacağız, burada cesur olacağız. PSV maçına yetişsin diye transfer yapmayacağız. 10 gün söylemimden dolayı bir üzüntü yarattıysam da tüm Galatasaray camiasından özür diliyorum.

Stat isim sponsorluğu anlaşmasını yakında açıklayacağız. Galatasaray'ın tarihindeki en büyük sponsorluk anlaşmalarından birini imzalayacağız.

Ben mazbatamı alır almaz, tüm diğer başkan adaylarına birer teşekkür mektubu yazdım. Bayramdan sonra da onları davet edip projelerinden faydalanmak istiyoruz.

Taraftarımız, en iyi takımı görmek istiyor. Fakat bazı menajer oyunları, birbirinin işini bozmak ve kendi komisyonlarını almak için sosyal medya aracılığıyla Galatasaray'ı bir hareket tarzına mecbur ediyor. Biz, buraya popüler olmak için gelmedik.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın mahremi sosyal medyada isimsiz hesaplarda konuşulmayacak. Bu konuda tespitlerimiz var. Galatasaray'ı, sosyal medyada yaratılan veya yaratılmaya çalışılan algılarla yönetmeyeceğiz.

İletişimde arzu ettiğimiz seviye gelemedik ama bütün Galatasaraylılar, ciddi bir değişim içinde olduğumuzu fark etmişlerdir. Daha çok geri planda kalmayı ve gerçek yıldızların ön planda olduğu bir iletişim planlıyoruz.

'OĞULCAN'A KASITLI OLARAK LİSANS VERİLMEDİ'

Oğulcan konusu kasıtlı geciktirilen bir lisans olayıdır. Biz, lisansı alacağımızı biliyoruz. Oğulcan için üzülüyorum. Formda olduğu bir dönemde, böyle önemli bir maçta yer alamıyor. Fakat kişilerin kendi menfaatleri, Türk futbolunun önüne geçmiş durumda.

FEDERASYONU İBRA KONUSU

Federasyonu ibra edip etmeme ile ilgili gelen soruyu ise Burak Elmas, "Evrakları inceliyoruz. Ek bir teklifleri var biliyorsunuz tüzükte. Onu da inceledik. Onu kabul etmeyeceğiz; onu buradan söyleyebilirim. Çünkü tahkim kurulu ve disiplin kurulu arasındaki bağımsız olmayan ilişkinin telafisi, başkan yerine yönetim kurulu tarafından atanan insanlarla veya onlara yemin ederek çözdürülmez. Orada daha ciddi bir reform arzu ediyoruz. Ara çözümler değil, nihai çözümler peşindeyiz. İbra konusunda ise evrakları inceledikten sonra diğer kulüp başkanlarının görüşlerini de aldıktan sonra bir karar oluşturacağız" diye yanıtladı.

Haberin Devamı

'HOCAMIZLA 3 YILLIK BİR ANLAŞMA YAPTIK'

Hocamızla 3 senelik bir anlaşma yaptık. Galatasaray'ı korumak adına dönemsel bir suskunluk içerisindeyiz. Bunun da anlayışla karşılanmasını istiyoruz.

'GHEZZAL'LA GÖRÜŞTÜK'

Rachid Ghezzal ile görüştük. İstediğimiz her oyuncuyla görüşmeye devam ederiz. Hocamızın arzusu, Galatasaray'ın geleceğini ve oyuncunun karakterini göze alarak görüşmeler yapıyoruz. Fakat henüz biten bir şey yok.

"HERHANGİ BİR A.Ş. KURULMA KONUSU, GENEL KURUL KONUSUDUR"

Basketbol A.Ş. yapılanmasına da değinen sarı-kırmızılıların başkanı, "Basketbol A.Ş. konusunda ise herhangi bir A.Ş. kurulma konusu, genel kurul konusudur. Bunu genel kurul aşamasına getirmek istiyoruz. Şu an A.Ş. kurulmadan da başlatmış durumdayız. Erdem Timur ve Nef sponsorluğunda şu an basketbolda kurmaya çalıştığımız sistemi devam ettiriyoruz" dedi.

ÇEBİ AÇIKLAMASI

Ghezzal transferi konusunda Beşiktaş Başkanı Çebi'nin açıklamalarının sorulması üzerine, "Her takım arzu ettiği oyuncuyla görüşebilir. Bu rekabetin gereğidir diyen başkan Elmas, Bu ilk defa olmuyor. Geçtiğimiz sene de bize oldu. Nezaket çerçevesinde yapmak önemli bunu. Sayın Çebi'nin en büyük sıkıntısı ki bu konuda haklı, menajerlerin takımları birbirine vurdurup, fiyat yükseltmeleri. Burada dikkatli davranmamız gerekiyor. Burada bütçeler belli zaten. Biz oyuncularla kendi şartlarımız uyarsa görüşmeye devam edeceğiz. Tüm başkanlarla şeffaf bir ilişkimiz var. Bu demek değildir ki Galatasaray'ın yapması gerekenlerden ödün vereceğiz. Galatasaray'ın haklarını korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'PSV MAÇINA SÜRPRİZ TRANSFER YOK'

PSV maçının kadrosuna şu aşamada iki sürpriz futbolcu eklenmeyecek. İstediğimiz maliyetlerde şu anda Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda bir futbolcu ile anlaşamadık. Dolayısıyla PSV maçını bu kadromuz ile oynayacağız.

Basketbol A.Ş'yi yönetim kuruluna sunup, devreye geçireceğiz ama daha şirket kurulmadan NEF ile birlikte geleceğimizi kurmaya çalışıyoruz.

Kombine biletler önümüzdeki hafta satışa çıkacak. Localarımızı ayırtan taraftarlarımız vardı, ilk görüşmeleri yaptık. Önümüzdeki hafta sanıyorum kombineler satışa çıkacak. Muhakkak bize katkısı olacaktır.

'HER TAKIM, ARZU ETTİĞİ OYUNCUYLA GÖRÜŞEBİLİR'

Her takım, arzu ettiği oyuncuyla görüşebilir. Bu, rekabetin gereğidir. İlk defa da olmuyor. Geçtiğimiz senelerde de bize oldu. Bunu nezaket çerçevesinde yapmak önemli. Sayı Çebi haklı. Menajerlerin fiyat yükseltmek için takımları birbirine vurdurup, oyuncunun fiyatını yükselterek Türk futboluna zarar veriyor. Orada dikkatli davranırız. Zaten bütçeler, limitler belli. Biz oyuncularla görüşmeye devam edeceğiz.

'GEDSON'LA GÖRÜŞÜYORÜZ, BİR BÜYÜK KULÜP DE RESMİ TEKLİF YAPTI'

Gedson Fernandes için Benfica ile görüşmeler devam ediyor. Benfica ile iyi ilişkilerimiz var. Bir büyük kulübümüzün, ödeyemeyeceğini düşündüğümüz resmi bir teklifi oldu. Bunun belgesi de elimizde var. Centilmenlik iki taraflı olur, arzu edenler davranışıyla bunu göstermeli. Bu durum ve oradaki başkanlık değişimi bizim sürecimizi uzattı.

'ROSİER'DEN VAZGEÇMEDİK'

(Valentine Rosier) Başka bir takımın ricasıyla hiçbir transferden vazgeçmedik. Oyuncunun Galatasaray'da oynamak istemesi, karakterinin buraya uygun olması gibi faktörler var. Galatasaray, başka bir takımın ricasıyla hiçbir oyuncudan vazgeçmez.

'STANCİU İÇİN GÖRÜŞTÜK'

Evet doğru, Stanciu için görüştük. Transferleri menajer üzerinden yapmak yerine direkt olarak kulüp başkanlarını aramayı tercih ediyorum. Menajer savaşlarını engellemek için böyle yapıyoruz. Stanciu için arzu ettiklerimi rakam ile bizim teklifimiz arasında fark var.

'3 OYUNCUYLA DA GÖRÜŞTÜK'

Alioski, van Aanholt ve Kurzawa ile transfer için görüştük. Birisi için bu daha yakın diyemem.

'TAKIMDAN AYRILMASI MECBUR İSİMLER VAR'

Takımdan ayrılmasına mecbur olduğumuz isimler var. Bu oyuncularla ben bire bir görüştüm, teklif bekliyoruz.