İtalya Serie A Son dakika haberleri: İtalyanlar VAR için formül arayışında! 'İstek üzerine gidilsin...'

Son dakika haberleri: İtalyanlar VAR için formül arayışında! 'İstek üzerine gidilsin...'

29.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Video asistan hakem uygulamasındaki, “VAR ne zaman devreye girecek?” tartışmalarına son vermek isteyen İtalyanlar akılcı bir çözüm bulmak için çalışıyor. Çizme’de, “Talep halinde VAR’a başvurma” düşüncesi görüşülmeye başlandı.

Son dakika haberleri: İtalyanlar VAR için formül arayışında İstek üzerine gidilsin...

Futbolda tartışmaları sona erdirmesi için getirilen video yardımcı hakem (VAR) uygulaması, “Hakem ne zaman devreye girecek?” tartışmasıyla birlikte gelmişti.

Türkiye’de de sesli olarak dile getirilen ve tartışılan bu problem için akıl yürüten İtalyanlar çareler aradı. Bu konuda, “Talep üzerine VAR’a başvurma” düşüncesi, akla en mantıklı çözüm olarak görüldü. Luciano Spalletti ve Sinisa Mihajlovic gibi teknik adamlar, son günlerde sıklıkla tartışılan konuya dahil olarak, VAR kullanımının talep üzerine gerçekleşmesine olumlu yönde görüş bildirdi.

Öneri olarak ortaya atılan sistemin yeni halinde VAR kullanımı, takımların itirazları üzerine olacak. Bir takımın teknik direktörünün, VAR protokolüne uygun bir pozisyona itiraz etmesi durumunda, hakem gidip pozisyonu izleyecek. Sınırlandırmanın nasıl olacağı, takımların kaç hakkı bulunacağı ve itirazlarının asılsız çıkması durumunda yaptırımın ne olacağı gibi detaylar ise tartışılmaya devam ediyor.

Haberin Devamı