Fenerbahçe Son dakika: Jorge Jesus gece yarısı İstanbul'a geldi! Fenerbahçe resmen açıkladı

Son dakika: Jorge Jesus gece yarısı İstanbul'a geldi! Fenerbahçe resmen açıkladı

01.06.2022 - 01:46 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de uzun süredir devam eden teknik direktör konusu çözüme kavuştu. Sarı-lacivertliler, Jorge Jesus'u sözleşme imzalamak için İstanbul'a getirdi. Jesus uçaktan indiği gibi helikoptere bindirildi. Fenerbahçe, tecrübeli çalıştırıcıyla görüşmelerin İstanbul'da devam edeceğini duyurdu. İşte Jesus'un ilk görüntüleri...

Son dakika: Jorge Jesus gece yarısı İstanbula geldi Fenerbahçe resmen açıkladı

Fenerbahçe Kulübü, uzun süredir görüşmelerde bulunduğu Portekizli teknik direktör Jorge Jesus'la prensipte anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler, dünyaca ünlü çalıştırıcıyı resmi sözleşme imzalamak için İstanbul'a getirdi. Süper Lig devinin anlaşma sağladığı Portekizli teknik adamın İstanbul'daki ilk görüntüleri Fenerbahçe TV'den canlı olarak yayımlandı.

Son dakika: Jorge Jesus gece yarısı İstanbula geldi Fenerbahçe resmen açıkladı

F.BAHÇE TARAFTARLARI HAVAALANINA GİTTİ

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Jorge Jesus'u bekleyen Fenerbahçeli taraftarlar, "Alemin kralı geliyor" ve "İnan sende bizim bütün umudumuz, şampiyon yap bizi büyük Jorge Jesus" şeklinde tezahüratlar yaptı. Sarı-lacivertli taraftarların uzun bekleyişi hüsranla son buldu.

Haberin Devamı

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kulübümüzün görüşmeler üzerine davet ettiği Portekizli teknik adam Jorge Jesus, İstanbul’a geldi. Yönetim Kurulu Üyelerimiz Selahattin Baki ve Can Gebetaş’ın eşlik ettiği Jorge Jesus’u; havalimanında Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Yöneticilerimiz Sertaç Komsuoğlu ve İlker Dinçay karşıladı. Portekiz’den kalkan özel uçakla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen Jorge Jesus ve beraberindekiler, buradaki işlemlerinin ardından havalimanından ayrılarak konaklayacağı otele geçti. Kulübümüz, Portekizli isimle görüşmelerine İstanbul’da devam edecek."

Son dakika: Jorge Jesus gece yarısı İstanbula geldi Fenerbahçe resmen açıkladı

UZUN SÜREDİR TAKIMI TAKİP ETTİ

Fenerbahçe'de 2021 Aralık'ta başlayan teknik direktör çalışmalarını detaylı bir şekilde yöneten Başkan Ali Koç, Joachim Löw ve Jorge Jesus isimlerini ön plana almıştı. Sarı-lacivertliler ilk olarak Joachim Löw'le görüşmelerde bulunmuş ancak Alman teknik adamın talepleri sonrasında anlaşma sağlanamamıştı. Fenerbahçe'de aynı dönemde Jorge Jesus'la da görüşmeler yürütüldü. Portekizli teknik direktör bu süreçte Fenerbahçe'nin maçlarını ve oyuncuların performanslarını detaylı bir şekilde takip etme fırsatı yakaladı.

Haberin Devamı

Son dakika: Jorge Jesus gece yarısı İstanbula geldi Fenerbahçe resmen açıkladı

LİZBON'DAKİ GÖRÜŞMEYİ SKORER DUYURMUŞTU

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Joachim Löw'le anlaşma sağlanamamasının ardından bir numaralı hedef olarak Jorge Jesus'u belirlemişti. 67 yaşındaki teknik direktörle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, SKORER'in özel olarak duyurduğu haberde Portekiz'de bir araya gelmişti.

Jorge Jesus ile Fenerbahçe Başkanı arasındaki bu görüşmelerde, Portekizli'nin kendisine sunulan projeden olumlu yönde etkilendiği belirtilmişti. 67 yaşındaki çalıştırıcı ile Ali Koç arasındaki görüşmede Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa da yer almıştı. Jorge Jesus ve Ali Koç'un da yer aldığı grubun hatıra fotoğrafını SKORER yayınlamıştı.

Son dakika: Jorge Jesus gece yarısı İstanbula geldi Fenerbahçe resmen açıkladı

BAŞKAN ALİ KOÇ AÇIKLAMIŞTI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Jorge Jesus'la yaptığı ve SKORER'in duyurduğu görüşmeye dair açıklamalarda bulunmuştu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, SKORER'in görüntülediği dev buluşmayla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Haberin Devamı

Jesus ile sadece yemek yemedik. Ciddi bir planlama var, 2.5 aydır takım üzerinde çalışıyor.

EKİBİYLE ANALİZLERE BAŞLAMIŞTI

Fenerbahçe'de görüşmelerde önemli mesafeler kat eden Jorge Jesus ardından sarı-lacivertli kulübe yoğunlaşmıştı. Ekibiyle birlikte sarı-lacivertlilerin oynadığı maçları analiz eden Jorge Jesus, Fenerbahçe'nin yeniden Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermesi için çalışmalarını hızlandırmıştı.

Son dakika: Jorge Jesus gece yarısı İstanbula geldi Fenerbahçe resmen açıkladı

AVUKATI İSTANBUL'A GELMİŞTİ

Sarı-lacivertlilerin uzun süredir görüşmelerde bulunduğu Jorge Jesus'un avukatı Luis Miguel Henrique geçtiğimiz hafta içerisinde İstanbul'a gelmişti. Fenerbahçe kurmaylarıyla görüşen Luis Miguel Henrique, kısa bir süre sonra Portekiz'e dönmüş ve resmi sözleşme için gerekli evrakları hazırlamıştı.

BAŞARIYLA DOLU BİR KARİYER

Jorge Jesus, teknik direktörlük görevine Amora'da başladı. Tecrübeli çalıştırıcı daha sonra Falgueiras, Uniao Madeira, Estrela, Vitoria Setubal, Vitoria Guimaraes, Moreirense, Leiria, Belenenses, Braga, Benfica, Sporting Lizbon, Al Hilal ve Flamengo'da görev aldı. Benfica'dan 28 Aralık 2021'de ayrılan tecrübeli teknik direktör daha sonra herhangi bir takımla anlaşmadı.

Son dakika: Jorge Jesus gece yarısı İstanbula geldi Fenerbahçe resmen açıkladı

3 PORTEKİZ LİGİ ŞAMPİYONLUĞU VAR

67 yaşındaki teknik direktör kariyeri boyunca 3 Portekiz Ligi, 6 Portekiz Kupası, 1 Brezilya Ligi, 1 Brezilya Süper Kupası, 1 Suudi Süper Kupası, 1 Copa Libertadores, 1 Sudamericana ve 2 Portekiz Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Jorge Jesus'un Flamengo'daki harika dönemi