Futbol Son dakika - Messi gözyaşlarıyla PSG'ye! Dünya basınında manşet oldu

Son dakika - Messi gözyaşlarıyla PSG'ye! Dünya basınında manşet oldu

09.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Lionel Messi, 21 yılını geçirdiği Barcelona’dan gözyaşlarıyla ayrıldı. Arjantinli yıldız, veda toplantısındayken Fransa’da PSG ile anlaştığı haberleri manşetlere çıkarıldı

Son dakika - Messi gözyaşlarıyla PSGye Dünya basınında manşet oldu

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en önemli yıldızlarından biri olan Lionel Messi, 21 yıllık Barcelona kariyerini resmen bitirdi. Nou Camp’ta bir veda toplantısı gerçekleştiren Messi, duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Arjantinli yıldızın veda ettiği sırada ise tüm Fransa’da manşetlerde PSG haberleri vardı. L’Equipe ve ESPN’in özel haberlerinde Messi ve PSG arasında anlaşmanın tamamlandığı, yıldız oyuncun Paris’te sağlık kontrollerinden geçeceği aktarıldı. Haberler son dakika olarak tüm dünyada yayıldı.
34 yaşındaki futbolcu ise aynı anlarda Barcelona taraftarlarına gözyaşlarıyla seslenerek, şu ifadeleri kullandı: “Ayrılmak istemedim çünkü Barcelona, benim aşık olduğum kulüp. Bu, kariyerimin en zor anı, ayrılmaya hazır değilim ve çok üzgünüm. Oyuncular gelir ve gider, Laporta’nın da dediği gibi: Kulüp, kişilerden büyüktür. Halen neler olduğunu anlamaya çalışıyorum. Her şey neredeyse tamamdı ve kalacağımdan emindim. Kalmak için mümkün olan her şeyi yaptım. Maaşımda yüzde 50 indirim yapmayı teklif etmiştim. Ben, kulüp, Laporta; elimizden gelen her şeyi yaptık ama La Liga yönetimi yüzünden yeni sözleşme gerçekleşmedi. Olmadı. Bu kulüpten ayrılmak hayatımı tamamen değiştirecek. Umarım bir gün dönebilirim ve Barcelona’nın dünyanın en iyi kulübü olmaya devam etmesi için çalışmaya devam edebilirim.”

Haberin Devamı

‘Kariyerimi düşünmeliyim’
Barcelona’nın ekonomik olarak zor durumda olduğunu belirten Lionel Messi, “Kulüp büyük bir borç içinde. Benimle devam edemezler. Bu mümkün değil. Benim de kendi kariyerim hakkında düşünmem gerekiyor. Yapamayacak durumda olana kadar futbol oynamaya ve rekabet etmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Herkes ağladı
Lionel Messi’nin Barcelona’ya veda ettiği basın toplantısında duygusal anlar yaşadı. Barcelona’da Messi ile forma giyen tüm takım arkadaşları, kulüp çalışanları ve yöneticiler toplantıda hazır bulundu.
Messi’nin ağladığı sırada Barça TV çalışanlarından eski takım arkadaşlarına kadar herkes gözyaşlarıyla bu anları takip etti.

‘Barcelona’yı yenmek isterim’
Basın toplantısı esnasında Nou Camp’a ve Barcelona’ya rakip olarak gelmesi halinde ne olacağının sorulması üzerine net konuşan Messi, “Barcelonalılar beni tanıyor. Rekabet etmeyi sevdiğimi biliyorlar. Kazanmak için her şeyimi veririm, yenmek isterim” dedi. 

Yazarlar