Galatasaray Real Betis Başkanı'ndan Cedric Bakambu cevabı! 'Maaşı, bonservis bedeline dahil'

Real Betis Başkanı'ndan Cedric Bakambu cevabı! 'Maaşı, bonservis bedeline dahil'

07.02.2024 - 18:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Cedric Bakambu, Avrupa'da transfer döneminin son gününde La Liga ekibi Real Betis'e imza attı. Real Betis Başkanı Angel Haro, Cedric Bakambu'nun bonservis bedeline maaşının dahil olduğunu dile getirdi.

Real Betis Başkanından Cedric Bakambu cevabı Maaşı, bonservis bedeline dahil

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da sezon başında transfer edilen Cedric Bakambu, devre arasında Real Betis ile sözleşme imzaladı. Cedric Bakambu'nun bonservis bedeliyle ilgili iddialarıa Real Betis Başkanı Angel Haro cevap verdi.

Haberin Devamı

Cedric Bakambu'nun bonservis bedeline maaşının dahil olduğunu belirten Angel Haro, Marca'ya verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

"İşlerin nasıl yürüdüğünü biliyorsunuz. Satan mümkün olduğunca yüksek fiyata sattığını söyler, satın alan ise tam tersini. Şunu söyleyebiliriz ki; Bakambu'nun maaşı, onun için ödediğimiz bonservis bedeline dahil."

Galatasaray ile yapılan anlaşmadaki bonus maddelerine de değinen Angel Haro, "Bonusların gerçekleşmesi için kulüp tarihinde eşi benzeri görülmemiş başarılar elde etmemiz gerekiyor. Umarım bonusları ödemek zorunda kalacak kadar başarılı oluruz" dedi.

Real Betis Başkanından Cedric Bakambu cevabı Maaşı, bonservis bedeline dahil

5 MİLYON EURO BONSERVİS

Galatasaray'dan yapılan açıklamada Cedric Bakambu'nun bonservis bedelinin 5 milyon euro olduğu belirtildi. Öte yandan tecrübeli forvetin sözleşmesinde 5 milyon 50 bin euorluk bonus maddesinin yer aldığı aktarıldı. Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Haberin Devamı

"Profesyonel Futbolcumuz Cedric Bakambu'nun transferi konusunda Real Betis Balompié SAD ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Real Betis Balompié SAD, Şirketimize net 5.000.000 Euro garanti ücret ile net 5.050.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir."

Real Betis Başkanından Cedric Bakambu cevabı Maaşı, bonservis bedeline dahil

GALATASARAY'DA 3 GOLE KATKI

Galatasaray'ın sezon başında Al Nasr'dan transfer ettiği Cedric Bakambu, sarı-kırmızılı formayla 16 maça çıktı. Okan Buruk'un 361 dakika şans verdiği Cedric Bakambu, bu süreçte 2 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Sochaux altyapısında yetişen Cedric Bakambu daha sonra Bursaspor, Villarreal, Beijing Guoan, Marsilya, Olimpiakos, Al Nasr ve Galatasaray'da oynadı. Galatasaray, Cedric Bakambu için Al Nasr'a 700 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Cedric Bakambu'nun Real Betis ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. 32 yaşındaki santrforun güncel piyasa değeri 2 milyon 800 bin euro.

Real Betis Başkanından Cedric Bakambu cevabı Maaşı, bonservis bedeline dahil

Tecrübeli forvet, Demokratik Kongo Milli Takımı'nda 53 müsabakada şans buldu. Cedric Bakambu bu süreçte 16 gol atma başarısı gösterdi.

Yazarlar