Dünyadan Futbol Yunanistan'da Fatih Terim için dikkat çeken yazı: Karmaşık ve takıntılı değil!

Yunanistan'da Fatih Terim için dikkat çeken yazı: Karmaşık ve takıntılı değil!

07.02.2024 - 11:49 | Son Güncellenme:

Panathinaikos kariyerine iyi bir başlangıç yapan Fatih Terim, Yunan basınının manşetlerini süslemeye devam ediyor.

Yunanistanda Fatih Terim için dikkat çeken yazı: Karmaşık ve takıntılı değil

Panathinaikos ile ligde ve kupada başarılı sonuçlar elde eden Fatih Terim, Yunanistan'da manşetleri süslemeye devam ediyor. Sportime'dan Nikos Markatos, Terim'in Panathinaikos'ta şu ana kadar geçirdiği dönemi kaleme aldı.

Haberin Devamı

Haberde Terim'in bir önceki teknik direktör Jovanovic gibi karmaşık ve takıntılı bir teknik direktör olmadığına dikkat çekti.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Fatih Terim nedir? Süper Lig'de kimsenin sahip olmadığı performanslara sahip ve baskıya karşı büyük direnç gösteren bir teknik direktör. Ne değildir? Karmaşık ve takıntılı!

Panathinaikos'un Fatih Terim ile oynadığı maçlarda sahaya çıkan 11'ler çok konuşuldu. Türk teknik direktörün tercihleri ve maçlar sırasındaki teknik direktörlüğü hakkında çok eleştiriler var."

Yunanistanda Fatih Terim için dikkat çeken yazı: Karmaşık ve takıntılı değil

"YUNANİSTAN'DA BAŞKA KİMSEDE OLMAYAN CV'YE SAHİP"

"AEK'ya karşı oynanan maçın son periyodu, Panathinaikos'un Toumba'da PAOK'a karşı ikinci yarıda gösterdiği performans büyük tepki topladı. Kaleci, stoperler ve daha birçok tartışma ve anlaşmazlık konusu.. Tartışmaya yer olmayan nokta ise Terim'in ne olduğuyla ilgili. Yunanistan'da başka kimsede olmayan bir performansa ve CV'ye sahip bir teknik direktör...

Haberin Devamı

Neredeyse her yıl şampiyonluk maçına çıkmış bir teknik direktör, bu yüzden yaşıyor, nefes alıyor ve baskıyı nasıl yöneteceğini, hatta absorbe edeceğini ve oyuncularına yayılmasına izin vermeyeceğini biliyor. İşte bu kadar.

Terim, Panathinaikos'u çalıştırdığı süre boyunca oyuncularını antrenmandan çok maçlarda tanıdı. Bir ay içinde 10 maç oynadı. Her üç günde bir maç! Yani program şu şekildeydi: Oyun, dinlenme, rahatlama, oyun, dinlenme, rahatlama. Terim'in içine girdiği durum tam da buydu."

Yunanistanda Fatih Terim için dikkat çeken yazı: Karmaşık ve takıntılı değil

"TAKIM MÜKEMMEL FUTBOL OYNUYOR"

"Terim'in takımı için maç yapmadan geçireceği ilk Çarşamba olabilir. Terim bizi daha iyi tanımak için hızlı bir şekilde denemeler yaptı, test etti ve risk aldı. Atromitos'un ilk maçta yaptığı sürprizin ardından Olympiakos'u geçmesi ve ligde AEK ve Olympiakos'a karşı iki derbiye daha çıkması zorluydu. 10 maçın altısı bunlar!

Panathinaikos'taki ilk ayında Terim her şeyden önce baskının onun rutini olduğunu gösterdi. Büyük maçlardan beslenmeyi öğrendi ve bunu da iyi yapıyor. Kupada Olympiacos ve Atromitos'u geçti, OPAP Arena'da kolayca duble yapabilirdi, ligde Olympiacos'u kolayca yendi ve PAOK'a kaybetti. Takım şu anda mükemmel futbol oynuyor."

Haberin Devamı

"TAKINTILI DEĞİL"

"Terim bir stoper istedi. Alafuzos ona iki tane verdi. Hugo ve Akaydın. İkisini de oyuna aldı. Bu ikiliyle ilk maçı Atromitos'a kaybetti, onlarla Peristeri'deki elemeyi kazandı. Olympiakos'a karşı, kadroda üç merkez savunmacı olmasına rağmen Yentvai ve stoper olmayan Arao'yu tercih etti. Terim, Jovanovic'in yaptığı gibi oyuncuları "yakmayacak" gibi görünüyor ve aynı zamanda kişisel seçimlerine takıntılı değil, bulduklarından daha iyi olduklarına bir kez ve herkes için ikna etmek istiyor!"

Yunanistanda Fatih Terim için dikkat çeken yazı: Karmaşık ve takıntılı değil