Antalyaspor Sergen Yalçın'ın yeni takımı belli oldu! Resmen açıklandı

Sergen Yalçın'ın yeni takımı belli oldu! Resmen açıklandı

31.12.2023 - 17:45 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay'ın ayrılığı sonrası gündeme gelen Sergen Yalçın'ın yeni takımı belli oldu. Sergen Yalçın, Salı günü yeni takımının başında ilk antrenmanına çıkacak. Sergen Yalçın için resmi açıklama yapıldı.

Sergen Yalçının yeni takımı belli oldu Resmen açıklandı

Beşiktaş'ı 2020-2021 sezonunda Trendyol Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa taşıyan Sergen Yalçın, yaklaşık 2 yıl sonra yeşil sahalara geri dönüyor. Tecrübeli teknik adam Süper Lig ekibiyle 1.5 yıllık anlaşma sağladı. Sergen Yalçın'ın yeni takımıyla Salı günü ilk antrenmanını yapacağı belirtildi. Sergen Yalçın için resmi açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

ÇALIMBAY SONRASI BEŞİKTAŞ'IN GÜNDEMİNE GELDİ

Sergen Yalçın, Rıza Çalımbay'ın ayrılığı sonrası Beşiktaş'ın günemine geldi. 

Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, Atakaş Hatayspor ile oynanan maçın ardından Sergen Yalçın'ın da adaylar arasında yer aldığını ifade etmişti.

Feyyaz Uçar, "Hocaların arasında Sergen Yalçın da var. İsim zikretmemem lazımdı ama Sergen Yalçın Beşiktaş'ın çocuğu olunca insan dayanamıyor." yanıtını vermişti.

Sergen Yalçının yeni takımı belli oldu Resmen açıklandı

Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba önceki gün düzenlediği basın toplantısında Sergen Yalçın'ın doğal aday olduğunu fakat görüşme gerçekleştirmediklerini ifade etmişti.

Samet Aybaba, "Sergen Yalçın doğal aday zaten. Görüşme yapmadık ama yaparız, orada hiç şey yok. Antrenör adayları var, başka adaylar var. Henüz başındayız. Kadro yapılanmasıyla ilgili nasıl yapacağız, nasıl değişime gideceğiz, hocaya vereceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

ANTALYASPOR İLE ANLAŞMA SAĞLADI!

Nuri Şahin ile yollarını ayıran Antalyaspor, yeni teknik direktörünü buldu. Sports Digitale'de yer alan habere göre Akdeniz ekibi, Teknik direktör Sergen Yalçın ile anlaştı. Haberde tarafların 1.5 yıllık anlaşma sağladığı ifade edildi.

Öte yandan tecrübeli teknik adamın, salı günü Antalyaspor'la ilk antrenmanına çıkacağı aktarıldı.

Son olarak Beşiktaş'ı çalıştıran 51 yaşındaki teknik direktör, Beşiktaş'ı 2020-21 sezonunda hem lig hem de Türkiye Kupası'nda zafere taşıyarak duble zafer yaşadı.

Sergen Yalçının yeni takımı belli oldu Resmen açıklandı

DHA'nın haberine göre Nuri Şahin'in ayrılığından sonra teknik adam arayışları yapılan Antalyaspor'da Sergen Yalçın'da karar kılındı. Yalçın ile prensipte anlaşılırken, İstanbul'da yarın detaylar için son bir görüşme yapılacak ve imza töreni ilerleyen günlerde Antalya'da gerçekleşecek. Segen Yalçın sezon sonuna kadar göreve getirilirken sözleşmede 1 yıl da opsiyon yer alacak.

ANTALYASPOR RESMEN AÇIKLADI

Antalyaspor, Sergen Yalçın'ın teknik direktörlük görevine getirildiğini açıkladı. Kulüp Başkanı Sinan Boztepe imzasıyla yapılan açıklamada "Kulübümüz, Teknik Direktör Sergen Yalçın ile prensip anlaşmasına varmıştır. Camiamıza hayırlı olmasını dileriz." denildi.

Haberin Devamı

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Sergen Yalçın, ilk ciddi görevini ise Süper Lig'in 2013-2014 sezonunda Gaziantepspor'un başına geçerek aldı. Sezonun 12. haftasında Elazığspor karşılaşmasında ilk kez kulübede yer alan Yalçın'ın takımı, rakibini 3-1 mağlup etti ve sonraki hafta da Gençlerbirliği'ni deplasmanda aynı skorla geçerek adından söz ettirmeyi başardı. O zaman 41 yaşında olan genç çalıştırıcı, 26. haftada 3-0 kaybedilen Fenerbahçe maçıyla görevi bıraktı. Yalçın, Gaziantepspor'un başında ligde oynanan 15 maçlık periyotta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Sezonu Tahsin Tam ile tamamlayan Gaziantepspor, o dönem ligde kalmayı başardı.

Gaziantep defterini kapatan Sergen Yalçın, 2014-2015 sezonunda Sivasspor ile Süper Lig kariyerine devam etti. Sezonun 15. haftasında Roberto Carlos'un ardından göreve gelen teknik adam, lige Kasımpaşa beraberliği ile giriş yaptı. Sergen Yalçın yönetiminde sezonu 15. sırada tamamlayan Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Galatasaray ile yarı final oynama başarısı gösterdi. Sivasspor ile Sergen Yalçın'ın yolları 2015-2016 sezonunun 9. haftasında alınan Trabzonspor mağlubiyeti ile ayrıldı. Sivasspor, 9 maçta galibiyet yüzü görememişti.

Haberin Devamı

Sergen Yalçının yeni takımı belli oldu Resmen açıklandı

Sergen Yalçın bu kez aynı sezonun 32. haftasında Gaziantepspor'un başında Eskişehirspor'a karşı kulübede yer aldı. Yalçın yönetimindeki Gaziantepspor, Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalırken, sonraki hafta Çaykur Rizespor'a 1-0 mağlup oldu. Son haftada Antalyaspor'u 2-0 mağlup eden Gaziantep ekibi, Süper Lig'i 36 puanla 14. sırada tamamladı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sergen Yalçın, 3 maç için göreve geldiğini ve görevini tamamladığını belirterek, İstanbul'a döneceğini açıkladı.

Süper Lig 2016-2017 sezonunun 17. haftasında bu kez Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, takımı Sergen Yalçın'a emanet etti. 5-0'lık M.Başakşehir yenilgisi ile Kayseri kariyerine başlayan Yalçın, 19. haftada Kayseri'de Fenerbahçe'yi 4-1 mağlup ederek dikkat çekti. Kayserispor bir sonraki hafta ise deplasmanda Galatasaray karşısında 2-1 galip gelmeyi başardı. Kayser, temsilcisi, o sezon Türkiye Kupası'na çeyrek finalde Fenerbahçe karşısında veda etti. Üst üste alınan mağlubiyetlerin ardından Kayserispor ile Sergen Yalçın'ın yolları 28. haftada alınan 2-1'lik Gençlerbirliği yenilgisiyle ayrıldı. Sezonu Mesut Bakkal yönetiminde tamamlayan sarı-kırmızılılar, 38 puanla 15. sırada yer aldı ve lige tutundu. Yalçın görevi bıraktığında Kayserispor 25 puanla 16. basamaktaydı.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın, 2017-2018 sezonuna TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'un başında bulunarak başladı. Futbolculuk yaşantısını Eskişehirspor'da sona erdiren Sergen Yalçın, yeni takımıyla ilk 5 haftada 3 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı. Eskişehirspor, Türkiye Kupası'na 3. Tur'da 3. Lig ekibi 24 Erzincanspor'a 4-2 yenilerek veda edince Sergen Yalçın görevinden istifa etti.

Sergen Yalçının yeni takımı belli oldu Resmen açıklandı

Eskişehirspor'un başında sezona kötü bir başlangıç yapan Sergen Yalçın'a, Süper Lig'den Konyaspor fırsat verdi. Yalçın, teknik direktörlük koltuğuna oturduğunda 24 hafta tamamlanmış ve Konyaspor ligde 21 puanla 16. sıradaydı. Sergen Yalçın yönetiminde ligi bitiren Konyaspor, topladığı 36 puanla 15. sırada yer alarak Süper Lig'de kaldı. Konyaspor'da Sergen Yalçın ve ekibi ile sezon sonunda yollar ayrıldı.

Sergen Yalçın bu kez Süper Lig'de 2018-2019 sezonunun 13. haftasında oynanan Alanyaspor - Kayserispor maçında Alanyaspor yedek kulübesinde yer aldı. Mesut Bakkal'ın ardından göreve gelen Sergen Yalçın'ın ekibi, sezonu 44 puanla 9. sırada tamamladı. Yalçın, Alanyaspor ile teknik direktörlük kariyerinin en iyi lig sıralamasını yakaladı. Sezonun tamamlanmasının ardından yönetim ve Sergen Yalçın sözleşme için anlaşamayınca yollar ayrıldı.

NURİ ŞAHİN, DORTMUND'UN YOLUNU TUTTU

Antalyaspor'da 5 Ekim 2021 tarihinden itibaren teknik direktörlük görevinin üstlenen Nuri Şahin önceki gün takımdan ayrıldı ve Borussia Dortmund'un yolunu tuttu.

Nuri Şahin, Borussia Dortmund Teknik Direktörü Edin Terzic'in yardımcılığına getirildi. Alman basını Dortmund'un istikrarsız sonuçlar almaya devam etmesi durumunda Nuri Şahin'i Terzic'in yerine düşünebileceğini aktardı.

Sergen Yalçının yeni takımı belli oldu Resmen açıklandı