Galatasaray SON DAKİKA: Süper Kupa'nın PFDK sevkleri açıklandı!

SON DAKİKA: Süper Kupa'nın PFDK sevkleri açıklandı!

09.04.2024 - 15:24 | Son Güncellenme:

PFDK, Süper Kupa'nın sevklerini açıkladı. Fenerbahçe ve Ahmet Ketenci disipline sevk edildi.

SON DAKİKA: Süper Kupanın PFDK sevkleri açıklandı

Şanlıurfa'da Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren Süper Kupa'nın 1. dakikasında Fenerbahçe takım halinde sahadan çekilmişti. Fenerbahçe ve takımı sahadan çeken yönetici Ahmet Ketenci, PFDK'ya sevk edildi.

Haberin Devamı

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hukuk Müşavirliği’nce 09.04.2024 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporları aşağıda belirtilmiştir.

1-GALATASARAY A.Ş. Kulübü’nün 07.04.2024 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.- FENERBAHÇE A.Ş. Turkcell Süper Kupa müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

2- FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü’nün 07.04.2024 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.- FENERBAHÇE A.Ş. Turkcell Süper Kupa müsabakasındaki “müsabakayı terk etmeleri” nedeniyle Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24/1-a maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Haberin Devamı

FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü idarecisi AHMET KETENCİ’nin aynı müsabakadaki “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 09.04.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

FUTBOL DİSİPLİN TALŞMATININ 24. MADDESİ NE DİYOR?

Fenerbahçe, Süper Kupa'da sahadan çekilmesinin ardından Futbol Disiplin Talimatının 24/1-a maddesinden PFDK'ya sevk edildi.

Fenerbahçe'nin disipline sevk edildiği ilgili maddede şu ifadeler yer alıyor:

MADDE 24 - PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE İNDİRME

(1) Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:

a) Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır. Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar.

Haberin Devamı