Beşiktaş Son dakika - Süper Lig devi resmen açıkladı! Sörloth kiralık olarak listemizde...

Son dakika - Süper Lig devi resmen açıkladı! Sörloth kiralık olarak listemizde...

01.03.2022 - 08:30 | Son Güncellenme:

Son dakika haberi... Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, Real Sociedad’da kiralık oynayan Trabzonspor’un eski golcüsü Alexander Sörloth’la ilgilendiklerini doğruladı. Kazancı, ' Kiralık olursa her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız' açıklamasını yaptı.

Son dakika - Süper Lig devi resmen açıkladı Sörloth kiralık olarak listemizde...

Adı sık sık Süper Lig ekipleriyle anılan ve Beşiktaş'ın da transfer listesinde bulunan Sörloth'la sürpriz bir gelişme yaşandı.Daha önce Süper Lig devi Trabzonspor'da harikalar yaratan toplam 49 maçta 33 gol 11 asiste imza atan Norveçli golcü Alman devi Leipzig'e transfer olmuştu. 

Haberin Devamı

Alman ekibi Leipzig'e transfer olan ancak istenilen performansı gösteremeyen Alexander Sörloth, Alman ekibinde 6 gol 3 asiste imza attı ve gözden düştü. Sezon biter bitmez ayrılacağı iddia edilen yıldız golcü İspanyol ekibi Sociedad'a transfer olmuştu. İspanya'da da suskunluğu sürdüren Sörloth için Süper Lig'den sürpriz iddialar geldi. En çok adı geçen Beşiktaş'tan resmi bir açıklama geldi. 

'KİRALIK OLURSA HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPARIZ'
Beşiktaş Sportif Direktörü  Kazancı, “Sörloth’u kim istemez! Listemizde var, ilgilendiğimiz bir isim. Ancak bu ilgimiz, transferin gerçekleşeceği anlamına gelmez. Bonservisi var ve bu şekilde almamız zor. Kiralık olursa her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

15 MİLYON EURO OPSİYONU VAR
Real Sociedad, Sörloth’u sezon başında 2 milyon euroya RB Leipzig’den kiralamıştı. İspanyol ekibinin sezon sonunda 15 milyon euro karşılığında 26 yaşındaki Norveçli golcünün bonservisini satın alma opsiyonu da bulunuyor.

TRANSFERDE ÖNCELİK TRABZONSPOR'UN
Trabzonspor'un 20 milyon Euro artı 2 milyon Euro bonus karşılığında Leipzig'e sattığı Alexander Sörloth'un Türkiye'ye dönüş şartlarının detayları ortaya çıktı. Alman kulübünün Trabzonspor'la yaptığı protokole göre Leipzig, Sörloth'u bir Türk takımına satmak ya da kiralamak isterse önce Bordo-Mavililer'e bilgi vermek zorunda. Aynı zamanda Türkiye içinde Sörloth'un transferinde de öncelikli hak Trabzonspor'da. Eğer Norveçli golcü Süper Lig'e dönecekse, Karadeniz temsilcisinden onay alması gerekecek.

BEKLENENİ VEREMEDİ
2019-20 sezonunda Trabzonspor'da 33 gol, 11 asistle şov yapan ve Avrupa ekiplerini peşine takan Norveçli oyuncu, Alman ekibi Leipzig'in yolunu tutmuştu. Almanya'daki bir röportajında 'Türkiye'de taktik anlayış yok. Sadece gol atmamı söylüyorlardı" ifadeleriyle tepki çeken Alexander Sörloth, hem Almanya'da hem de bu sezon kiralandığı İspanya'da bekleneni veremedi.

TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Leipzig'e transferi sırasında ısrarcı olması nedeniyle pazarlıklarda Trabzonspor'un elini zayıflattığı için tepkileri üzerine çeken tecrübeli golcü, Almanya'daki bir röportajındaki ifadeleriyle de Türk futbolseverleri kızdırmıştı. Sörloth, "Türkiye'de taktik anlayış yok, açıkçası taktik mesaj almadan sahaya çıkıyordum. Sadece gol atmamı söylüyorlardı" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı