Galatasaray Suudi Arabistan'dan Hakim Ziyech açıklaması! 'Bütçemizi geçtiğimiz yaz harcadık'

Suudi Arabistan'dan Hakim Ziyech açıklaması! 'Bütçemizi geçtiğimiz yaz harcadık'

07.02.2024 - 18:00 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan temsilcisi Al Shabab'ın başkan yardımcısı Mohammed Al-Nasser, Galatasaray'dan Hakim Ziyech'i transfer etmek istediklerini ancak başarılı olamadıklarını açıkladı.

Suudi Arabistandan Hakim Ziyech açıklaması Bütçemizi geçtiğimiz yaz harcadık

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın Chelsea'den bedelsiz satın alma opsiyonuyla sezon başında kadrosuna kattığı Hakim Ziyech ile ilgili resmi açıklama geldi. Suudi Arabistan temsilcisi Al Shabab'ın başkan yardımcısı Mohammed Al-Nasser, Hakim Ziyech'i transfer etmek istediklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan basınına konuşan Al Shabab Başkan Yardımcısı Mohammed Al-Nasser, Hakim Ziyech transferinin neden gerçekleşmediği sorusuna şu cevabı verdi:

"Bütçemizi geçtiğimiz yaz transfer döneminde harcadık. Bu yüzden Hakim Ziyech transferini gerçekleştiremedik."

Suudi Arabistandan Hakim Ziyech açıklaması Bütçemizi geçtiğimiz yaz harcadık

RAKITIC BOMBASI

Hakim Ziyech'i kadrosuna katamayan Al Shabab, Suudi Arabistan'da ara transfer döneminin son günlerinde büyük bir sürprize imza attı. Al Shabab, Sevilla'dan Ivan Rakitic'i bedelsiz olarak renklerine bağladı.

Öte yandan Al Shabab'ın bir diğer dikkat çeken hamlesi ise teknik direktör değişikliği oldu. Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Vitor Pereira, Al Shabab ile sözleşme imzaladı.

Galatasaray'ın sezon başında Chelsea'den bedelsiz satın alma opsiyonuyla bedelsiz kiraladığı Hakim Ziyech, bu sezon 14 maça çıktı. Faslı on numara bu süreçte 4 kez rakip fileleri havalandırdı. Hakim Ziyech aynı süreçte 2 asist üretti.

Haberin Devamı

Fas Milli Takımı'nın Afrika Uluslar Kupası'nda oynadığı maçta sakatlanan ve sahalardan 1 ay uzak kalması beklenen Hakim Ziyech'in Chelsea ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Yıldız futbolcunun güncel piyasa değeri 12 milyon euro.

Suudi Arabistandan Hakim Ziyech açıklaması Bütçemizi geçtiğimiz yaz harcadık

ASV Dronten altyapısında futbola başlayan Hakim Ziyech daha sonra Heerenveen, Twente ve Ajax'ta forma giydi. Chelsea, 2020-2021 sezonu başında Faslı yıldız için 40 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Hakim Ziyech, Fas Milli Takımı'nda 59 karşılaşmada forma şansı buldu. 30 yaşındaki hücumcu bu süreçte 22 gol sevinci yaşadı. Hakim Ziyech daha önce şu başarılara imza attı:

1 - UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu
1 - FIFA Kulüpler Şampiyonası şampiyonluğu
1 - UEFA Süper Kupası şampiyonluğu
1 - Hollanda Eredivisie şampiyonluğu
1 - Hollanda Kupası şampiyonluğu
1 - Hollanda Süper Kupası şampiyonluğu

Yazarlar