Fenerbahçe Son dakika - Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın ilk transferi! Başakşehir maçında sahada

Son dakika - Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın ilk transferi! Başakşehir maçında sahada

25.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de dev transfer operasyonu resmen başladı. Sarı-lacivertliler, İsmail Kartal'ın raporu doğrultusunda sol bek transferi için düğmeye bastı. Yönetim, yıldız oyuncuyu Medipol Başakşehir maçına yetiştirmek için yoğun çaba harcıyor. İşte flaş transfer gelişmesinin ayrıntıları...

Son dakika - Fenerbahçede İsmail Kartalın ilk transferi Başakşehir maçında sahada

Fenerbahçe, Süper Lig'de oynadığı son maçta deplasmanda Sivasspor'la berabere kalarak zirve yarışında ağır yara aldı. Trabzonspor'un da kazandığı haftada 2 puan kaybeden sarı-lacivertliler zirve iddiasından uzaklaştı.

Haberin Devamı

TRANSFER KARARI ÇIKTI

Milli maçlar sebebiyle lige verilen arayı fırsat bilen Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal ve Başkan Ali Koç arasında yapılan görüşmeden transfer kararı çıktı. Transfer çalışmaları için hareket eden Fenerbahçe öncelik sol beke verilecek. Filip Novak’ın Sivasspor deplasmanında sakatlanması ve 1 ay sahalardan uzak kalacak olması sonrası bu bölgeye takviye planlanıyor.

Son dakika - Fenerbahçede İsmail Kartalın ilk transferi Başakşehir maçında sahada

HEDEF KONAN'I RENKLERE BAĞLAMAK

Teknik direktör İsmail Kartal alternatifsiz kalan sol bek için takviye istediğini dile getirmişti. Tüm bu gelişmelerin ışığında Ghislain Konan ismi öne çıktı. 26 yaşındaki Fildişili Konan, Stade Reims formasıyla bu sezon Ligue 1’de 17 maçta oynadı, 1 gol attı, 2 asist yaptı. UEFA listesi için 2 Şubat’a kadar transferde hamle yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Son dakika - Fenerbahçede İsmail Kartalın ilk transferi Başakşehir maçında sahada

BAŞAKŞEHİR MAÇINA YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Türkiye’de de transfer dönemi 8 Şubat’ta sona erecek. O nedenle Konan konusunda Fenerbahçe’nin acele etmesi önem taşıyor. 5 Şubat’taki Başakşehir maçına da transferin yetişmesi amaçlanıyor. Caner Erkin’le yolları ayıran ve sadece Novak’la kalan Fenerbahçe’de Kasımpaşa’dan alınan 19 yaşındaki Çağtay Kurukalıp ise şans bulamıyor, sadece U19 maçlarında oynuyor. Vitor Pereira ve İsmail Kartal bu nedenle Ferdi ile Osayi’yi burada kullanmak zorunda kaldı.

Son dakika - Fenerbahçede İsmail Kartalın ilk transferi Başakşehir maçında sahada

ALLAHYAR 5 MİLYON EURONUN ALTINDA SATILMAYACAK

Sarı-lacivertliler transfer döneminde en fazla konuşulan isimlerin başında Allahyar Sayyadmanesh geliyor. İranlı golcü, Ukrayna’dan kiradan dönmesi sonrası geleceğine henüz karar verilmedi. Avrupa’da birçok takım tarafından izlenen genç forvet için şu anda beklemeye geçildi. Hull City ve Anderlecht tarafından istenen Allahyar için makul bir teklif bekleniyor. Fenerbahçe yönetimi 5 milyon euronun altında hiçbir teklife sıcak bakmıyor.

Sarı-lacivertlilerde şu anda 14 yabancı bulunuyor. Kiradan dönen Allahyar için oynama şansı şu anda yok. Takımın bazı yabancı oyuncularla yolları ayırması gerekiyor. Burada da kısıtlı zaman can sıkıyor. Kadroda yabancı kontenjanı açılsa da 2 Şubat’ta UEFA’ya liste verileceği içim zaman daralıyor. Eğer 2 Şubat’a yetişmezse Türkiye’deki son tarih olan 8 Şubat’a odaklanılacak ve yeni gelecek yabancılar ancak Süper Lig’de oynayabilecek.

Haberin Devamı

TISSERAND İÇİN SÜRPRİZ İDDİA

Kadrosundaki yabancı sayısını azaltmak isteyen sarı-lacivertlilerde Marcel Tisserand için sürpriz bir iddia dikkat çekti. 28 yaşındaki stoperi Fransa’nın St Etienne kulübü istiyor. Fransa basınında yer alan haberlerde, St Etienne’in hocası Pascal Dupraz’ın Tisserand’ı kadrosunda görmek istediğini kulüp yönetimine ilettiği aktarıldı. Daha önce Kongolu stoperle Toulouse’da çalışan teknik direktör Pascal Dupraz’ın bu transferi hızlı bir şekilde talep ettiği vurgulandı. Hatta St Etienne’in hocası, eski oyuncusuyla olumlu bir görüşme yaptı. Fenerbahçe’de bu sezon 13 maçta forma giyen Marcel Tisserand’ın piyasa değerinin 3.6 milyon euro olduğu bildirildi.

 

Yazarlar