Galatasaray Yılmaz Vural, Süper Lig devine patladı! 'Kimi kandırıyorsunuz kardeşim'

Yılmaz Vural, Süper Lig devine patladı! 'Kimi kandırıyorsunuz kardeşim'

22.03.2024 - 18:20 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig ekiplerinden Menemen FK'yı çalıştıran Yılmaz Vural, suskunluğunu bozdu. Süper Lig'deki gündemi değerlendiren Yılmaz Vural, şampiyonluk yarışındaki dev kulüple ilgili sert ifadeler kullandı.

Yılmaz Vural, Süper Lig devine patladı Kimi kandırıyorsunuz kardeşim

Türk futbolunun renkli simalarından Yılmaz Vural, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Menemen FK'daki hedeflerini anlatan Yılmaz Vural, Süper Lig deviyle ilgili çarpıcı bir sert çıkışta bulundu.

Haberin Devamı

Menemen FK'da bir hikaye yazmak istediğini belirten Yılmaz Vural, "Menemen FK'ya gelirken bir amacım vardı. Menemen FK'ya bir hikaye yazmak için geldim. Son 3 maçtır bir seri yakaladık. Takımdaşlığı sağladık ve Play-Off potasında yer aldık. Menemen FK'da bir aile havası oluşturduk, futbolda bu ortamı oluşturmak çok zordur ve biz bunu başardık. Menemen FK'da hiçbir mali sıkıntı yok. Kulüp yapısı çok iyi. Önemli projeler var. Umarım bu projeleri hayata geçirebiliriz. Menemen FK'nın şu ana kadar maçlarını yöneten hakemlerimizden memnunum. Hakemler oyunu oynatmaya çalışıyor ancak alt liglerde maçlar çok duruyor" dedi.

Menemen FK'da bu sezon 20 gole katkı veren Mertcan Açıkgöz'e ayrı parantez açan Yılmaz Vural, "Süper Lig takımları Mertcan Açıkgöz'ü takip etsinler. Mertcan bu sezon önemli bir performans ortaya koydu. Süper Lig'deki takımlar maçlarımızı mutlaka takip etsinler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Radyospor'a konuşan Yılmaz Vural, Türk futbolu hakkındaki genel değerlendirmesinde şu sözleri dile getirdi:

"Türk futbolunda bir iletişimsizlik var. Futbol Federasyonu ile kulüpler birbirinden kopmuş, uzaklaşmış. Kurallar adamına göre çalışıyor. Karar vericilik kalmamış. Güven oluşamamış. Yönetilenler, yönetenleri bozmak için uğraşıyor. Buna müsaade edilmemeli. Türk futbolunu kimin yöneteceği belirlenmeli. Yetkili gözüken TFF bu konuda çok yetkisiz durumda, ciddi kararlar alamıyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi neden istifa etsin. Bence isimler değil, sistem değişmeli. Sistem değişmedikçe isimler değişse ne olur. TFF'ye profesyonel bir başkan getirilmeli. Bu kişi futboldan, ekonomiden, sosyolojiden anlamalı. TFF'de delegasyon yapısı değişmeli, Kulüpler Birliği tüm kulüplerimizi kapsamalı. Süper Lig kulüpleri yaşasın, alttakiler ölsün olur mu böyle bir şey?"

"Süper Lig'deki şampiyonluk favoriniz hangi takım" sorusuna Yılmaz Vural, "Süper Lig'de şampiyon kim olursa olsun? Neden Süper Lig'i izleyeyim; oynadıkları oyundan keyif almıyorum, her hafta kavga gürültü! Galatasaray ve Fenerbahçe bu sezon ortalama 200 milyon euronun üzerinde harcama yaptı. Ancak gidiyorsun 60 milyon euroluk Sparta Prag'a eleniyorsun. Kimi kandırıyorsunuz kardeşim? Süper Lig'de şampiyon olsanız ne olur Avrupa'da başarı sayımız bir elin parmaklarını geçmez" cevabını verdi.