Galatasaray Süper Kupa öncesi dikkat çeken sözler: Galatasaray çok mu sevinecek?

Süper Kupa öncesi dikkat çeken sözler: Galatasaray çok mu sevinecek?

07.04.2024 - 09:22 | Son Güncellenme:

Galatasaray ile Fenerbahçe, Şanlıurfa'da Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe bu maçta 19 yaş altı takımıyla sahaya çıkacak. Sarı-kırmızılılar ise tam kadro Şanlıurfa'ya gitti.

Süper Kupa öncesi dikkat çeken sözler: Galatasaray çok mu sevinecek

Galatasaray ile Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek. Saat 21.30'da Şanlıurfa'da oynanacak maç öncesi sıcak gelişmeler yaşanıyor. Fenerbahçe'nin bugün maça 3 saat kala Urfa'ya gitmesi beklenirken Galatasaray dün akşam saatlerinde tam kadro Urfa'ya gitti ve kampa girdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin 19 yaş altı takımıyla Şanlıurfa'da sahaya çıkması ve maçın başlamasından kısa bir süre sonra sahadan çekilmesi bekleniyor. Galatasaray'ın 3-0 hükmen galip gelmesi beklenen maçın ardından Urfa'da kupa töreni düzenlenmeyecek.

Fanatik yazarı Faik Çetiner, Fenerbahçe'nin Süper Kupa'daki tutumunu değerlendirirken Galatasaray'a eleştiride bulundu. Çetiner, "Galatasaray çok mu sevinecek?" ifadelerini kullandı.

Süper Kupa öncesi dikkat çeken sözler: Galatasaray çok mu sevinecek

Fatik Çetiner'in 'Çok mu sevinecek?' başlıklı yazısı şu şekilde:

'18 YILDIR OYNANIYOR HİÇ BU KADAR GÜNDEM OLMADI'

2006 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası yerine hayata geçirilen Süper Kupa, futbolseverleri oldukça heyecanlandırmıştı. Kupa ligler bitince oynanacaktı. Çünkü yeni sezonda oynanması en büyük yanlıştı. Lig ve Kupa şampiyonunu karşı karşıya getiren bu oyunda, bir sezon öncesi forma giymemiş birçok oyuncu oynuyordu. Bu kupayı oynamayı hak eden bazı oyuncular ise kendilerine yeni rotalar çizmişti. Sezon bittikten sonra bu kupaya bir takvim bulamama hünerini (!) gösteren federasyonun başı tahmin etmediği kadar ağırmaya başladı. Aslında kupa Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacağı için gündemi meşgul ediyor. 18 yıldır oynanan bu kupa, bugüne kadar hiç böyle gündem oluşturmadı.

Haberin Devamı

Süper Kupa öncesi dikkat çeken sözler: Galatasaray çok mu sevinecek

'ANLAMIŞ DEĞİLİM'

Gelelim bugüne. Fenerbahçe erteleme isteğinde son derece haklıydı. Ezeli rakibi buna “evet” dese hem polemikler ortadan kalkacak, hem de iki taraf arasında buzlar bir nebze eriyecekti. Galatasaray’ın oynama inadını anlamış değilim. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve arkadaşları bu gelişmeler üzerine kongreden yetki alıp, radikal kararlar almaya başladılar. Fenerbahçe Süper Kupa maçına U19 takımıyla gidiyor ve gençlerle sahaya çıkıyor... Fenerbahçe’nin bu maçta sahneye koyacağı oyunun senaryosunu bilmiyoruz. Merakımız maç başlayınca giderilecek. Yönetim, ağır cezalar almamak için bu yolu seçmiştir.

'SÜPERLİĞİ KALDI MI?'

Ligimizin adından başka süperliği kalmış mıdır, tartışılır. Son gelişmelerden ve yaşananların ardından Süper Kupa’nın da tadı tuzu kalmadı. İşte bizi şimdi süperliği rafa kalkmış bir kupa maçı bekliyor. Fenerbahçe kaybetmeyi baştan kabullendiği için üzülmeyecek. Kupayı kazanması halinde Galatasaray çok mu sevinecek? Onu da hiç sanmıyorum. Ezeli rekabetin yaşanmayacağı maç Galatasaray’a da büyük keyifler vermez.

Haberin Devamı

Süper Kupa öncesi dikkat çeken sözler: Galatasaray çok mu sevinecek