Futbol TFF binasına saldırıda kullanılan silah aranıyor

TFF binasına saldırıda kullanılan silah aranıyor 

02.09.2022 - 15:12 | Son Güncellenme:

TFF Riva'daki binasına gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından dalgıç polisler silahı bulmak için derede ve sazlık alanda arama yaptı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınmıştı.

TFF binasına saldırıda kullanılan silah aranıyor

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki binasına gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından dalgıç polisler silahı bulmak için derede ve sazlık alanda arama yaptı. 

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yönetim kurulunun toplantı yaptığı sırada dün saat 17.45 sıralarında Riva Tesisleri'nin yakınında bulunan Çayağzı Deresi kenarından silahlı saldırıda bulunuldu. TFF binasında başkanlık ofisi ve hemen alt katında bulunan yönetim kurulu odasına 5 kurşun isabet ettiği ifade edildi. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmazken saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen C.O ve O.G. gözaltına alındı.  Bugün olay yerine gelen Deniz Liman Şube Müdürlüğüne bağlı dalgıç polisler saldırıda kullanılan silahı bulmak için sazlık alanda ve derede aramalar yaptı.

TFF binasına saldırıda kullanılan silah aranıyor

 

‘VURULDUM SANDILAR’
Saldırı anında toplantı odasına isabet eden kurşun, yönetici Hamit Altıntop’un hemen yanından geçti ve Altıntop adeta ölümden döndü.

Haberin Devamı

TFF’nin Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, MİLLİYET’e şu açıklamayı yaptı:

“Yönetim kuruluyla toplantı halindeydik. Birden silah sesleri gelince kendimizi yere attık. Bir kurşun benim başımı sıyırarak geçti. Bir süre kalkamadık. Arkadaşlar beni vuruldu sanmışlar. Gerçekten büyük bir şok yaşadık. Halen ne olduğunu anlayabilmiş değiliz. Kim ya da kimler niye böyle bir şey yaparlar? Verilmiş sadakamız varmış. Kurşunlar biraz alttan, biraz yandan geçse şimdi başka şeyler konuşabilirdik. Bu durumu anlamakta büyük zorluk çekiyorum. Aileme, çocuğuma, yakınlarıma bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum.

TFF binasına saldırıda kullanılan silah aranıyor

 

‘GEÇMİŞ OLSUN’ TELEFONU
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) İstanbul Riva’daki merkez binasına yapılan silahlı saldırıyı kınarken, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Konuya ilişkin Büyükekşi’den bilgi alan Bakan Kasapoğlu, sürecin yakın takipçisi olacağını söyledi.

 

TESADÜFE BAK
Türkiye Futbol Federasyonu’nun saldırının gerçekleştiği gün, 21. UEFA Stadyum ve Güvenlik Konferansı’nın İstanbul’da yapılması, ilginç bir tesadüf olarak değerlendirildi.

Hilton Bomonti Hotel’de dün başlayan konferansta Türkiye Futbol Federasyonu’nu Başkan Vekili Nüket Küçükel Ezberci, Yönetim Kurulu Üyeleri Talat Papatya, Hamit Altıntop, Murat Şahin ve Genel Sekreter Kadir Kardaş temsil etti.

Haberin Devamı

Konferansa, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, UEFA Stadyum ve Güvenlik Komitesi Başkanı Michael van Praag, Emniyet Müdürlüğü temsilcileri, UEFA yetkilileri ile Avrupa kupalarında mücadele edecek kulüplerin güvenlik sorumluları da yer aldı.

Yazarlar