Dünya Kupası Tilkiler korkmuyor

Tilkiler korkmuyor

09.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dişli rakiplerle eşleşmelerine rağmen kendilerine güveniyorlar. ‘Çöl tilkisi’ ismini taşıyan Cezayir’de Vahid Halilhodzic yönetiminde Brezilya’ya gelen futbolcular, ellerinden gelenin en iyisini yapmak istiyorlar

Tilkiler korkmuyor

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

1966 Dünya Kupası’na katılma istekleri FIFA’nın anlamsız Asya zorunluluğuna takılınca ertelenmişti. İngiltere’ye gidemeyen Cezayir, 1982 Dünya Kupası’na sükseli Batı Almanya zaferiyle başlayarak ‘Çöl tilkisi’ lakabının hakkını verdi. Gerçi kupa serüvenleri pek parlak olmadı hatta daha sonra yer alacakları 1986’da iç açıcı değildi. Uykuya dalan tilki, 2010’a kadar tepki vermedi. Güney Afrika’ya yani kendi kıtalarında turnuvaya katılan ve 24 yıllık hasreti bitiren ülke, gruplarda elense de 66’da kendisini almayanların perde arkasındaki İngiltere’den beraberliği sökmesini bilmişti. Şimdi daha donanımlı gelen Vahid Halilhodzic ve talebeleri, herkesi şaşırtmak istiyor. Çöl tilkilerinin korkusuz olduğunu bütün dünyaya haykırmak için de sabırsızlanıyor.
Kaleyi korumalılar
Cezayir Milli Takımı, Dünya Kupası macerasını hızlı bitirmek istiyorsa ne yapıp edip kale bölgesini sağlamda tutmalı. Zira tehlike arz edebilir. Mohamed Zemmamouche ilk tercih gibi dursa da arkadan gelen Rais Mbolhi ve Cedric Si Mohamed hazır bekliyorlar.
Ligue 1 savunması
Halilodzic’in futbolculuk kariyerinde Fransa’ya(PSG efsanesi) yakınlığı biliniyor. Bunun etkisinde kaldı mı bilinmez fakat savunmanın as elemanları Ligue 1’den turnuvaya dahil olacaklar. Sağ bek Mandi(Reims), Carl Medjani(Valenciennes) ve Mehdi Mostefa(Ajaccio) ilk akla gelen isimler. İngiltere’den de Belkalem(Watofrd) bir diğer tecrübeli alternatif.
Yetenekli alan
Orta sahaya geçiş yaptığınızda yetenekli futbolcular öne çıkıyor. Avrupa’da yıldızlaşmayı başarmanın yanında yer edinmeyi bilmiş oyuncular mevcut. En bilindik olanı Valencia’da forma giyen Sofiane Feghouli. 24 yaşındaki kanat oyuncusu turnuvada adından sıkça söz ettirebilecek kapasiteye sahip. Bir diğer patlama yapması umulan isim ise Inter’den Saphir Taider.
Fransız asıllı Taider, dinamik bir yapıda. Orta alanın merkezinde görev alan 22 yaşındaki yıldız Halilhodzic’in güvendiği oyuncularından. Tabii bu iki gencin yanında bir tecrübeden bahsetmemek olmaz.
30 yaşındaki Hassan Yebda, Udinese’de forma giyiyor ve 2010 Dünya Kupası’nda da aday kadrodaydı. Premier Lig kökenli Nabil Bentaleb’i de unutmamak gerek. Tottenham’da oynayan 19‘luk yıldız adayı turnuvanın sürpriz performanslarından birine imza atabilir.
Forvette tek isim
Vahid Halilhodzic’in golcülerine değinmek gerekirse henüz 20’li yaşlarında ve dinamik oyunculardan kurulu olduğunu görürüz. Tabii ki en dikkat çeken isim 25 yaşındaki Islam Slimani olacak. Portekiz’de Sporting forması giyen Slimani, ilk tercih. Aynı şekilde Portekiz’de Porto forması giyen vatandaşı Nabil Ghilas da kadroda. 26 yaşındaki Hilal Soudani (Dinamo Zagreb) arkalarında bekliyor.

Haberin Devamı

Teknik Direktör - VAHİD?HALİLHODZİC

Haberin Devamı

1952’de Bosna-Hersek’te dünyaya gelen Vahid Halilhodzic’in adını duyduğunuzda aklınıza PSG ve Fransa gelebilir. PSG’nin gol kralı unvanlı oyuncusu, Fransa Ligi’nin de en değerli yabancılarından biri olarak kabul edilir. Teknik adamlık kariyerinde yine PSG sayesinde yıldızlaştı. Aynı zamanda Lille’de 3 sene görev yapan Halilhodzic, 2005-06 sezonunda da Trabzonspor’da kısa bir antrenörlük deneyimi yaşamıştı. Özellikle son dönemde Fildişi Sahilleri ile beğeni kazanan 62 yaşındaki çalıştırıcı, popülaritesini Brezilya’da artırabilir.

Haberin Devamı

Nasıl oynayacaklar
Hem orta saha merkezde Taider gibi bir yeteneğin olması hem de tek forvet olarak Islam Slimani’nin bulunması nedeniyle
4-2-1-2-1 gibi bir dizilişle sahaya çıkacaklar.
22 yaşındaki Saphir Taider, iki yönlü olarak yer alırken, Saoudani ile Feghouli kanatlara yayılıyorlar. Ayrıca orta alanın savunma kısmı Tottenham’lı Bentaleb’e emanet.

Yıldızı İSLAM SLİMANİ

Cezayir’in turnuvadaki kaderini atacağı goller belirleyecek. 1988 doğumlu Islam Slimani, takımının en hazır oyuncusu konumunda. Her ne kadar sezona Sporting’de yedekte başlayıp, Fredy Montero’nun arkasında kalsa da özellikle Porto zaferinde başrolü oynaması büyük beğeni toplamıştı. Sahip olduğu potansiyeli Dünya Kupası’na taşırsa yıldızını parlatır. Ayrıca eski bir forvetin talebesi olması da işini kolaylaştıracaktır.

Haberin Devamı

TAKIM?KADROSU
OYUNCU D.T. MİLLİ MEVKİİ KULÜP
C.Si Mohamed 1985 1 Kaleci Constantine
M.Zemmamouche 1985 7 Kaleci USM Alger
Rais M’Bolhi 1986 28 Kaleci CSKA Sofia
Madjid Bougherra 1982 62 Defans Lekhwiya
Faouzi Ghoulam 1991 6 Defans Napoli
Essad Belkalem 1989 13 Defans Watford
Rafik Halliche 1986 29 Defans Academica
Djamel Mesbah 1984 26 Defans Livorno
Carl Medjani 1985 25 Defans Valenciennes
Cadamuro-Bentaiba 1988 7 Defans Mallorca
Aissa Mandi 1991 2 Defans Reims
Hassan Yebda 1984 25 O.Saha Udinese
Sofiane Feghouli 1989 19 O.Saha Valencia
Yacine Brahimi 1990 6 O.Saha Granada
Medhi Lacen 1984 30 O.Saha Getafe
Nabil Bentaleb 1994 3 O.Saha Tottenham
A.Djabou 1987 8 O.Saha Club Africain
Saphir Taider 1992 11 O.Saha Inter
Riyad Mahrez 1991 2 O.Saha Leicester City
Mehdi Mostefa 1983 23 O.Saha Ajaccio
Nabil Ghilas 1990 5 Forvet Porto
Islam Slimani 1988 20 Forvet Sporting CP
El Arbi Soudani 1987 22 Forvet D.Zagreb