Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'nde 26 yıl sonra bir ilk! Trabzonspor tarihi fırsatı kaçırdı, tam 362 milyon TL

Şampiyonlar Ligi'nde 26 yıl sonra bir ilk! Trabzonspor tarihi fırsatı kaçırdı, tam 362 milyon TL

25.08.2022 - 07:45 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma yolunda Kopenhag ile Play-offf turunda eşleşen Trabzonspor sahasında 0-0 berabere kalarak Devler Ligi'ne veda etti. İlk maçı 2-1 kaybeden bordo-mavili ekip bu maçta hakem performansından memnun kalmadı. Öte yandan Şampiyonlar Ligi tarihinde 26 yıl sonra bir ilk yaşandı. Bordo Mavililer tarihi bir fırsatı da kaçırdı.

Şampiyonlar Liginde 26 yıl sonra bir ilk Trabzonspor tarihi fırsatı kaçırdı, tam 362 milyon TL

UEFA Şampiyonlar Ligi Playoff Turu rövanş maçında temsilcimiz Trabzonspor ile Danimarka ekibi Kopenhag karşı karşıya geldi. Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda oynanan mücadele 0-0 sona erdi. Bordo-mavili ekipte özellikle Hollandalı hakem Makkeli'nin yönetimi büyük tepki topladı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK
Trabzonspor taraftarlar karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmanın biletlerini, satışa çıkar çıkmaz tüketen bordo-mavili taraftarlar tribünlerin tamamını doldurarak takımlarını coşkuyla destekledi.

KALECİ İLE KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI
6. dakikada Bartra'nın kafayla ara pasında Djaniny sol kanatta topla buluştu, ceza sahasına kadar sürdü ama vuruşunda kaleci Matt Ryan kurtardı.

TRABZON PENALTI BEKLEDİ
30. dakikada Trabzonspor, Eren'in pasıyla ceza alanına giren Djaniny yerde kaldı ve pozisyon için penaltı bekledi. Hakem Danny Makkelie 'devam' dedi.

Haberin Devamı

HOLLANDALI HAKEME TEPKİ
38. dakikada Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür yerde kaldı, hakem "Devam" dedi. Pozisyonun devamında ise Kopenhag gole yaklaştı. Trabzonspor taraftarı ve futbolcular, özellikle ilk yarıda verdiği kararlar nedeniyle Hollandalı hakem Makkelie'ye büyük tepki gösterdi. 68. dakikada ise Trezeguet yerde kaldı, tribünler penaltı bekledi. Hollandalı hakem yine "Devam" dedi.

TRABZON BASKIYI KURDU
İlk yarıda Trabzonspor kaleye 9 şut çekerken Kopenhag 3 kez Uğurcan'ın koruduğu kaleyi yokladı. Bordo-mavili ekip ilk yarı daha baskın oynarken topa sahip olmada yüzde 57'ye 43 üstünlük sağladı.

59. dakikada Bartra, top almak için geriye gelen Abdülkadir Ömür'e eliyle işaret ederek daha ön tarafta top almasını istedi.

75. dakikada Bardhi'nin kullandığı korner vuruşunda Denswill, iyi yükseldi kafayı vurdu ama kaleci Matt Ryan çizgiden çıkardı.

26 YIL SONRA İLK
Şampiyonlar Ligi'nde 26 yıl sonra ilk kez Türk takımı olmayacak. 1996/97'den bu yana aralıksız olarak UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında en az 1 Türk takımının mücadele etmesi serisi sona erdi. En son 1995-96 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında Türk takımları yer alamamıştı.

Haberin Devamı

5 sezonda ise iki takımla temsil edilmiştik. 997/98, 2000/01, 2001/02, 2003/04, 2007/08 sezonları Türk futbolunun, en büyük sahnede temsil edildiği sezonlar olarak tarihe geçmişti.

RIDVANLI RANGERS GRUPLARA KALDI
10 yıl önce İskoçya 4. Ligi'ne düşürülen Rangers, 10 sene sonra bugün Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldı. Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Hollanda ekibi PSV ile İskoç temsilcisi Rangers karşı karşıya geldi.

Phillips Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Rangers 1-0 kazanarak toplamda 3-2'lik skora ulaştı ve Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı başardı.

Mücadelenin ilk yarısı golsüz sona ererken dakikalar 60'ı gösterdiğinde Tillman'ın asistinde Antonio-Mirko Colak takımına galibiyeti getiren golü kaydeden isim oldu. Öte yandan Rangers'ta Rıdvan Yılmaz karşılaşmayı yedeklerde tamamladı.

Haberin Devamı

TARİHİ FIRSAT KAÇTI: 362 MİLYON TL

Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda 2-1'in rövanşında Trabzonspor , Kopenhag karşısına mutlak zafer için çıktı. Golsüz sona eren mücadelenin ardından Karadeniz ekibi, Devler Ligi'ne veda etti. 10 yıllık hasretini sonlandıramayan Trabzonspor, ayrıca önemli bir geliri de kaybetti. BordoMavililer, gruplara kalma, yayın ve kat sayı geliriyle birlikte 362 milyon TL'ye yakın bir rakamı kazanma şansını yitirdi. Fırtına, şimdi ise yolunaUEFA Avrupa Ligi gruplarından devam edecek. Trabzon'un hocası Abdullah Avcı ise maçın ardından şunları söyledi:"Bu seviyeler, kolay seviyeler değil. Bütün oyuncu grubu plana sadık kaldı. Genel olarak yapacaklarının maksimalini yaptılar. Rakibe hiç pozisyon vermedik.Her şeyi denediler. Zaman geçtikçe fiziksel yorgunluk oldu."

Yazarlar