Trabzonspor Trabzonspor'da hasar raporu

Trabzonspor'da hasar raporu

13.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uzun süredir sakat olan Yatabare gelecek hafta saha çalışmalarına başlıyor, Yusuf’un durumu ise kontrollerin ardından netlik kazanacak. Ağrıları bulunan Cardozo’ya da özel tedavi ve çalışma programı uygulanıyor.

Trabzonsporda hasar raporu

Trabzonspor Kulübü’nün internet sitesinden sakat futbolcuların durumlarıyla ilgili açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Son olarak Başakşehir’le 15 Şubat’ta oynanan maçta forma giyen Yatabare’nin gelecek hafta saha çalışmalarına başlayacağı belirtilerek, “Sağ uyluk kas tendon bileşkesinde grade 3A yırtık meydana gelen Yatabare’nin önümüzdeki hafta ortası saha çalışmasına başlaması planlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Essaid Belkalem, Yusuf Erdoğan ve Onur Kıvrak’ın durumlarına ilişkin ise şu bilgilere yer verildi:

Belkalem başlıyor

“Sol uyluk arka adalesinde grade 3B yırtık meydana gelen Belkalem’in bu hafta koşulara başlaması öngörülmüştür. Fenerbahçe maçında ayak talus kemik içinde ezilme, çatlak meydana gelen Yusuf için önümüzdeki hafta başında yapılacak kontroller neticesinde çalışma programı düzenlenecektir. Ön çapraz bağ operasyonu geçiren Onur Kıvrak’ın salon ve saha çalışmaları planlanan doğrultuda devam etmektedir.”

Haberin Devamı

Oscar Cardozo’nun sol aşil tendonunda ağrı olduğu da bildirildi. Yapılan açıklamada Paraguaylı golcünün tedavisine başlandığını belirtilerek, “Cardozo’ya aşil tendiniti tanısı konulmuş ve tedbir amaçlı olarak antrenmana çıkartılmamıştır” denildi.

Moraller yerinde

Karadeniz ekibi, Süper Lig’de 16 Mart Pazartesi günü deplasmanda Gaziantepspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını çift antrenmanla sürdürdü. Bordo-mavili futbolcular sabah ilk 20 dakikası basına açık tutulan antrenmanda ısınma ve koordinasyon programının ardından taktik ağırlıklı çalışmalar gerçekleştirdi. Belkalem saha çalışmalarına başlarken, Onur ise kısa süreli koşunun ardından salona döndü. Oyuncuların son haftalardaki başarılı sonuçlar nedeniyle idman boyunca neşeli oldukları ve birbirleriyle şakalaşmaları dikkat çekti.

‘Gerekçe’ talebi

Trabzonspor, UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu’na, Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hakkında yaptığı şikayet başvurusunun reddiyle ilgili gerekçeli kararı göndermesi için tekrar talepte bulundu. Hukuk Kurulu Üyesi Avukat Hakan Orhan, “3 aylık bir süre geçti. UEFA talimatlarında gerekçeli kararın yazılması için öngörülen bir süre yok. Ancak bunun için 3 aylık sürenin makul bir süre olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle gerekçeli karar için talepte bulunduk” dedi.