Trabzonspor Trabzonspor'dan 'fırtına' gibi stat

Trabzonspor'dan 'fırtına' gibi stat

22.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamaları sırasında büyük hasar gören hibrit zemin Hollanda merkezli bir firma tarafından tamamen yenilendi. Medical Park Stadı’nın tribünleri ve locaları da modernize edildi.

Trabzonspordan fırtına gibi stat

Süper Lig’in son şampiyonu Trabzonspor, 2022-2023 sezonunda iç saha maçlarını yenilenen Medical Park Stadı’nda oynayacak.

Haberin Devamı

Şampiyonluk kutlamaları sonrası büyük hasar oluşan zemindeki onarım çalışmaları son aşamaya geldi. Binlerce kişinin sahaya inmesiyle zeminde, reklam panolarında ve sulama sisteminde büyük hasar oluşmuştu. Yoğun çalışmalar sonunda zemin ve hibrit çimler yenilendi.

Kale direklerinin bağlı olduğu beton zeminin de hasar aldığı stadyum sil baştan modernize edildi. Hollanda merkezli bir firma tarafından yapılan zemin iyileştirme çalışmalarıyla zemindeki teknolojiler yenilendi.
Alttan havalandırma ve vakum drenaj sistemi, alttan ısıtma, yeni tip sulama ve tüm hibrit örtüsü yenilendi.

Taraftarların ve loca sahiplerinin de daha rahat maç izlemelerini sağlayacak fiziki modernizasyon çalışmalarının da sonuna gelindi. Bu arada Şampiyonlar Ligi’nde play-off turundan itibaren yer alacak Trabzonspor’un stadyum yenileme çalışmalarını UEFA’nın da yakından takip ettiği belirtildi.

Haberin Devamı