Galatasaray Tugay Kerimoğlu'ndan Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Problem neyse kafasında düzeltmeli

Tugay Kerimoğlu'ndan Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Problem neyse kafasında düzeltmeli

03.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 24'üncü haftasında Galatasaray, Samsunspor'u deplasmanda 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılıların galibiyetini spor yorumcuları değerlendirdi.

Tugay Kerimoğlundan Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Problem neyse kafasında düzeltmeli

Galatasaray, Süper Lig'in 24'üncü haftasında Samsunspor deplasmanından 2-0 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılıların maç fazlasıyla liderliğe yükseldiği mücadeleyi spor yorumcuları değerlendirdi. İlker Yağcıoğlu, Kerem Aktürkoğlu'nun performansı ile ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın beklenenden kolay bir galibiyet aldığını belirten İlker Yağcıoğlu, "Galatasaray için beklenenden kolay oldu. 11. dakikada 2-0'dan sonra maç bitmiş de biz fazladan seyretmişiz gibi bir şey oldu" dedi.

Fernando Muslera'nın performansına dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Samsunspor'un zaman zaman bir iki pozisyonda tehlike yarattığı anlar oldu. Onda da Muslera, Samsunspor'un ümitlenmesine izin vermedi yaptığı kurtarışlarla. Daha farklı bir skor da olabilirdi. İkinci yarıda Galatasaray'ın kaçırdığı pozisyonlar var" diye konuştu.

Sarı-kırmızılıların rolantide bir oyun oynadığını vurgulayan İlker Yağcıoğlu, ""Galatasaray açısından iki farklı 45 dakika izledik oyun olarak. İlk 45 dakika tamamen topa ve oyuna hükmeden bir Galatasaray. İkinci yarıda daha çok topu rakibe veren, geride bekleyen bir Galatasaray vardı. Kendilerini çok fazla yormadılar" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun performansını eleştiren İlker Yağcıoğlu, "Galatasaray ilk devre 10 kişi oynadı. Kerem Aktürkoğlu ilk 45 dakikada hiç yoktu. Kafası hiçbir şekilde Samsun'da değildi. Bedenen orada ancak ruhen farklı bir yerdeydi. Ben ilk defa Kerem'i böyle gördüm. Kafa önde, vücudu üzgün, moralsiz. Eski Kerem'den eser yok" dedi.

Sarı-kırmızılıların ceza sahasında az topla buluşmasına dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Galatasaray'ın ilk kez rakip ceza alanına bu kadar az girdiği bir maç izledim. Galatasaray 21 kez girmişti son baktığımda. Bu sayı çok düşük bir rakam. Geçen hafta rekor kırıldı, bu hafta çok düşük. Samsun, Galatasaray'dan daha çok ceza sahası içinde buluşmuş" ifadelerini kullandı.

Barış Alper Yılmaz'ın performansını öven İlker Yağcıoğlu, "Barış Alper kendini aştı. Attığı çalım inanılmaz. Havadaki topla çalım attı. Bir şekilde kaleciyi nasıl geçti ben onu anlamadım. Onu orada düşünmesi bile Barış'ın bayağı yol kat ettiğini gösteriyor" yorumunda bulundu.

Yerli futbolcuların aldıkları süreleri iyi değerlendirdiğini vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "Kadroda belki mecburiyetten 3 yerli var gibi gözüküyor ama bizim yerli oyuncular Fenerbahçe ve Galatasaray'da aldıkları dakikaları çok iyi kullanıyorlar. Takımlarına ciddi katkı sağlıyorlar. İnşallah sezon sonuna dek böyle gider çünkü bu milli takıma da olumlu yansıyacak. Yabancı kuralı gelse bile iyi oynadığınızda sizi kim kesebilir. Kerem'i, Barış'ı, Ferdi'yi kim kesebilir? Siz iyi oynadığınız zaman sizin yerinize yabancı oyuncu aramaz takım" dedi.

Haberin Devamı

"HAK EDİLMİŞ GALİBİYET"

Galatasaray'ın hak ettiği bir galibiyet aldığını dile getiren Tugay Kerimoğlu, "2-0'dan sonraki oyun daha kontrolü oldu. Zaman zaman pas hataları çoğaldı. Büyük takımsanız 2-0'ı yakaladıktan sonra zor olan deplasmanda kontrollü bir şekilde maçı bitirmelisiniz. Bu oldu. Hak edilmiş galibiyet" dedi.

Bireysel performanslara dikkat çeken Tugay Kerimoğlu, "Kazanıyor olmak keyifli. Zor olan deplasmanda işi kolaya çevirip kazanmak keyifli. Bireysel performansları düşündüğünde bazıları olumlu bazıları olumsuz. Maçın başlangıcından sonuna kadar Barış Alper'in performansı etkileyici. Hem atmış olduğu gol hem de o kulvarı iyi kullanması bayağı etkiliydi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Victor Nelsson'a ayrı bir parantez açan Tugay Kerimoğlu, "Nelsson'un bugün hem gol atması hem de savunmadaki bireysel hatasız oyunu güzeldi. Torreira bildiğimiz Torreira idi. Bu ikilinin yanına bir kişi daha eklersem Muslera derim. Kurtarışlarıyla fark yarattı. Oyun 2-1'e gelse Samsunspor adına dönebilirdi oyun" yorumunda bulundu.

Kerem Aktürkoğlu'nun performansını eleştiren Tugay Kerimoğlu, "Kerem Aktürkoğlu için bu güne kadar hep olumluydum. Kerem'in Galatasaray'daki hayat hikayesi başladığı günden bu güne kadar güzel. Bu problemli hikayeyi kendisi yaratıyor. Deplasmanda Kerem beden olarak sahada ama akıl olarak İstanbul'da kalmış. Bence çok çabuk şekilde bundan kurtulması lazım. Kerem'in daha önce neler yaptığını şampiyonluklarda neler yaptığını hep biliyoruz. Kerem'in karnesi çok ama iyi çok şey yapma isteği bazen hataya yol açar. Kerem oyun içinde kendini daha çok sahaya vermeli. Problem neyse onu kafasında düzeltmeli" dedi.

Haberin Devamı

Barış Alper Yılmaz'ın performasını öven Tugay Kerimoğlu, "Barış Alper kendini yenilemek zorunda. Kerem geçmişte bunu yaptı. Barış yavaş yavaş geldiği noktada üst seviyeye çıkıyor. Bir anda büyük takıma gelmek kolay değildir. Üstüne giderek koyan bir Barış Alper var. Yapılan yabancı transferlerin kalitesi çok iyi olunca Türk oyuncuların performansının arttığını düşünüyorum. Kaliteli yabancı ile yerli oyuncu da iyi oynuyor. Forma rekabeti daha da çok olacak. İyi bir Zaha, iyi bir Mertens, iyi bir Kerem olunca birbirini geçmek zor olacak. Oyuncular her maçı oynamak isteyecek" ifadelerini kullandı.

Yazarlar