Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Perşembenin gelişi çarşambadan belli... Trabzonspor karşısında alınan 3-0'lık şok yenilgi, Club Brugge maçındaki berbat futbol ve rakibe verilen sayısız pozisyonlardan hiç ama hiç ders çıkarılmamış. Mert Günok o gece kaleye duvar örmeseydi, Belçika'da da tarihi hezimet yaşanacaktı. Beşiktaş'ta o kadar negatif ve iç karartan bir tablo var ki hangisinden başlayacağını insan şaşırıyor.

Suçun aslan payı kuşkusuz yönetimin. 4.2 milyon euro bonservis bedeli ödediğiniz Onana hala kulübede oturuyor. Kamerunlu oyuncunun ilk fırsatta gönderileceği ileri sürülüyor. Sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Rebic'in verimi sıfır. Çebi yönetiminin 'rehabilitasyon merkezi' haline getirdiği Beşiktaş'ta Dele Alli'den sonra yine 'Ya tutarsa' misali kadroya katılan Chamberlain bir var bir yok. Türk kontenjanında oynayabilme avantajı nedeniyle Beşiktaş saflarına dahil edilen Zaynutdinov hamle oyuncusu konumunda.

Haberin Devamı

1.5 milyon euro imza parası, 1.7 milyon euro yıllık ücret ödediğiniz Amartey'in yerine hala Necip ilk 11'de maça başlıyor. 6 hafta geçildi, yeni transferler nasıl fit hale gelemez? Burada bir gariplik yok mu? O zaman şunu soralım: Kulübede oturtacağınız oyunculara neden bu kadar paralar ödediniz? Nisandan itibaren Beşiktaş'ın takviye yapacağı bölgeler belliyken, transferlerin ekserisini yaz kampına yetiştiremediniz. Dolayısıyla takıma adaptasyon ve fizik-kondisyon probleminin olması kaçınılmaz hale geliyor. Ezeli rakiplerinize kaptırdığınız oyuncular da cabası.

Dönelim maça... Gedson Fernandes, Beşiktaş'ın olmazsa olmazı. Aboubakar ile birlikte alternatifi olmayan tek oyuncu. Dün gece yokluğu aşırı derecede hissedildi. Orta sahayı Adana Demirspor domine etti. Önemli eksiklerine rağmen ortaya koyulan akıllı ve doğru futbol, Kluivert'ın öğrencilerine hak ettikleri rahat galibiyeti getirdi. Savunmanın arkasına atılan her top neredeyse pozisyon oldu. Kornerden gelen üçüncü gol, Kayserispor maçında Mane'nin kaydettiği golün adeta kopyasıydı. Yerleşim hatasında bu kez Emre Akbaba cezayı kesti.

Haberin Devamı

Vahim olanı, konuk ekipte yenilgiye isyan edecek bir futbolcu bile yoktu. Kartal, hücum varyasyonları, pozisyon üretimi anlamında yine sınıfta kaldı. Şenol Güneş'in bu kadar pas hatası yapan, bu denli güçsüz, vuruşları karavana Cenk Tosun'a tahammül etmesi anlaşılır gibi değil. Cenk Tosun'dan kanat oyuncusu olmaz. Birebirde adam eksiltme, orta yapma kabiliyeti neredeyse hiç yok. Sakatlığın da etkisiyle Cenk artık hamle oyuncusu konumuna geldi. Güneş'in bu gerçeği kabul etmesi gerekir. Tiran maçındaki performansını golle taçlandıran Semih Kılıçsoy'a artık daha fazla şans verilmeli.

Ligde 2 deplasman sınavında kalede görülen tam 7 gol. Kolay teslimiyet, otoritelerin tanımlamakta güçlük çektiği futbol... Beşiktaş kariyerinde en kötü lig başlangıcını yapan Şenol Güneş, bu krizden takımın çıkarması zor görünüyor. Lig uzun maraton olsa da, oyun anlamında tünelin ucunda hiç ışık yok.