Diğer Türk finali Yiğit'in

Türk finali Yiğit'in

01.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Badminton tek bayanlar finalinde Özge Bayrak’ı 21-16’lık ve 21-13’lük setlerle 2-0 yenen Neslihan Yiğit, altın madalyaya uzandı. Bayrak ise gümüşte kaldı

Türk finali Yiğitin

7. Akdeniz Oyunları, Türkiye’nin ev sahipliğinde sona ererken Mersin’deki final gününde milliler badmintondan hem altın hem de gümüş madalya çıkardı. Tek bayanlar finalinde 2 Ay-yıldızlı sporcumuz karşı karşıya gelirken altın madalyayı, finalde Özge Bayrak’ı yenen Neslihan Yiğit kazandı.

Haberin Devamı

LONDRA’YA KATILMIŞTI
MÜSABAKA kora kor bir mücadeleye sahne olurken ilk seti 21-16’lık skorla Neslihan Yiğit kazandı. İkinci sette de güzel oyununu sürdüren Yiğit, milli takımdan arkadaşı Özge Bayrak’ın yaptığı basit hataları iyi değerlendirdi ve seti 21-13 önde kapatmayı başardı.
BU sonuçla maçı 2-0 kazanan Neslihan Yiğit, altın madalyayı boynuna taktı. Özge Bayrak ise gümüş madalyada kalırken 3. maçında İtalyan Agnese Allegrini’yi 21-16’lık iki set sonucunda 2-0 mağlup eden Sloven Maja Tvrdy, bronz madalyaya uzandı.
19 yaşındaki Yiğit, 2012 Londra Olimpiyatları’na katılarak, ilk kez bu spor dalında olimpiyatlara giden Türk sporcu olmuştu.