Fenerbahçe UEFA Ülke puanı için kritik viraj Fenerbahçe-Olympiakos maçı! Tek tehdit Çekler

UEFA Ülke puanı için kritik viraj Fenerbahçe-Olympiakos maçı! Tek tehdit Çekler

13.04.2024 - 09:24 | Son Güncellenme:

Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Olympiakos’a 3-2 mağlup olan Fenerbahçe'nin rövanş mücadelesi UEFA ülke puanı için son derece önemli. Fenerbahçe Yunan ekibini elerse tarihimizin en iyi sezonuna imzamızı atacağız. İşte detaylar...

UEFA Ülke puanı için kritik viraj Fenerbahçe-Olympiakos maçı Tek tehdit Çekler

Avrupa’daki tek temsilcimiz Fenerbahçe, Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Olympiakos’a 3-2 (d) yenildi. Hafta ülke puanına katkı olmadan kapansa da 38.100 puanla 9. sıradaki yerimizi koruduk.

Haberin Devamı

Sıralamada ilk 10’u garantilediğimiz için gelecek sezonun Süper Lig şampiyonu, 2025-26’da Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak. Ancak lig ikincisinin Devler Ligi'ne katılımında kritik bir viraj bulunuyor.

TEK TEHDİT ÇEKLER

Türkiye2nin 9.’luktaki yerini kaybetmemek adına tek tehdit, Çekler’in Kupa 3’teki tek takımı Viktoria Plzen. Çekler, Fiorentina ile sahasında golsüz berabere kaldı ve 250 puan katkıyla 36.050 puana ulaşarak, kendisiyle aynı puandaki İskoçya’yı (Bu sezon daha fazla ülke puanı (13.500) topladığı için) geçerek 10. sırayı kaptı.

PLZEN'İN ELENMESİ GEREKİYOR

Türkiye sezonu 9. tamamlarsa, 2025-26’da bir önceki sezonun lig ikincisi Devler Ligi’ne 2. ön eleme yerine 3. ön elemeden başlayacak. Bu yüzden Plzen’in rövanş maçında elenmesi çok önemli.

Haberin Devamı

Ayrıca Fenerbahçe’nin Kadıköy’de turu geçmesi, 9.’luğun yanı sıra geçen ülke puanında tarihin en iyi performansı gösterdiğimiz geçen sezonu (11.800) da geçmemizi sağlayacak. Eğer bu gerçekleşirse galibiyetten sarı-lacivertliler 500, yarı finale çıktığı için de 250 bonus puan kazanacak.

DİĞER MAÇLARDA SÜRPRİZ YOK

Konferans Ligi Çeyrek Finali’nde gecenin diğer maçlarında büyük bir sürpriz yaşanmadı. Fenerbahçe’nin turu geçmesi halinde kazananıyla oynayacağı Aston Villa-Lille eşleşmesinde İngiliz ekibi taraftarı önünde 2-1 kazandı. Villa, Watkins ve McGinn ile 2-0 öne geçse de Diakite, Lille’i rövanş için umutlandıran golü attı. Fiorentina, Viktroia Plzen deplasmanında baskılı ve etkili bir futbol sergilese de karşılaşma 0-0’lık beraberlikle sonuçlandı. Club Brugge ise kendi sahasında Yunan ekibi PAOK’u Vetlesen’in 6. dakikadaki golüyle 1-0 yendi. Brugge’ün yıldızı Thiago, 78. dakikada penaltı vuruşundan yararlanamadı. Çeyrek final rövanşları 18 Nisan Perşembe günü oynanacak.

Yazarlar