Galatasaray Ümit Karan Galatasaray'ı yorumladı: Bayern Münih hiç bu kadar ezilmemiştir

Ümit Karan Galatasaray'ı yorumladı: Bayern Münih hiç bu kadar ezilmemiştir

25.10.2023 - 08:55 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki üçüncü maçında oldukça Galatasaray, Bayern Münih ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip mücadelede etkili bir oyun sergilese de sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Sarı-kırmızılıların unutulmaz golcülerinden Ümit Karan da mücadeleyi değerlendirdi.

Ümit Karan Galatasarayı yorumladı: Bayern Münih hiç bu kadar ezilmemiştir

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki üçüncü maçında sahasında ağırladığı Bayern Münih'e 3-1 mağlup oldu. Alınan yenilgiye rağmen Sarı-Kırmızılılar'ın sergilediği başarılı performans geceye damga vurdu.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı ekibin eski futbolcusu Ümit Karan, dev maç hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu.

Ümit Karan'ın açıklamaları şu şekilde:

'HİÇ BU KADAR EZİLMEMİŞTİR'

"Bayern Münih bugüne kadar bir rakibine karşı hiç bu kadar ezilmemiştir. Galatasaray, zaman zaman 2 stoperle hücum etti. Büyük bir cesaret ile önde yaptığı baskı ile ikinci topları da kazandı. Burada rakibin kim olduğunu unutmamak lazım. Ancak maalesef ikinci yarıda farklı bir Galatasaray vardı. Özellikle Kazımcan Karataş... İlk golde zamanlama hatası yaptı. Defans oyuncusu, ne kadar ayakta kalırsa o kadar iyi olur. Kazımcan’ı kazanabileceğiniz bir maç değildi bu anlamda. Angelino tercihi daha doğru olurdu. Okan Buruk, ilk yarı takımı muazzam oynattı, ikinci yarıda ise hamlelerde çok geç kaldı. Yani bu maçta Galatasaray kazansaydı, galibiyet ona yazılacaktı. Ama yaptığı hamlelerle mağlubiyet de ona yazar. Teknik ekip için de çok zor bir maç olduğunu söylemekte fayda var."

Haberin Devamı

Haberin Devamı

'İLK YARIDA SKORU ALMALIYDI'

"Rakip, sürekli olarak zaman geçirdi ve oyunu soğutmaya çalıştı. Galatasaray ise bu süreçte sürekli baskı yaptı. Fakat sürekli baskı yapamazsınız. Arada dinlenmeniz de gerekli. İlk yarıda oynanan futbolla Cim Bom’un skoru lehine geçirmesi gerekiyordu. Önce top hakimiyetini kuracaktı Galatasaray. Ama hücum hattını çok yordu. Biraz daha top çevirmeli ve 1 puan elindeyken, onu riske atmamalıydı. Bayern Münih ise hiç pas yapmadı, baskıya dahi gelmedi. Cim Bom’da galibiyet arzusu çok yüksekti. Ama her maçı kazanmak zorunda değilsin. Bundan sonra ilk hedef, içerideki maçı kazanmak olmalı. İçerideki Manchester United maçı, gruptan çıkma maçı olabilir. Biraz daha sabırlı ve sakin olmak gerek. Şampiyonlar Ligi, hata affetmez."

Haberin Devamı