Voleybol VakıfBank, Vargas'ın takımını yıktı! Türk voleybolunda bir ilk gerçekleşti

VakıfBank, Vargas'ın takımını yıktı! Türk voleybolunda bir ilk gerçekleşti

16.12.2023 - 15:46 | Son Güncellenme:

Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda VakıfBank, Melissa Vargas'ın takımı Tianjin Bohai Bank ile karşı karşıya geldi. Eczacıbaşı'nın finale yükseldiği turnuvada VakıfBank bir ilki gerçekleştirdi.

VakıfBank, Vargasın takımını yıktı Türk voleybolunda bir ilk gerçekleşti

Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda finalin adı belli oluyor. Temsilcimiz VakıfBank, Melissa Vargas'ın takımı Tianjin Bohai Bank ile karşı karşıya geldi. Sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılan VakıfBank finalde Eczacıbaşı ile eşleşti.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları'nın yıldızı Melissa Vargas, sakatlığı nedeni ile VakıfBank karşılaşmasında forma giyemedi.

KUPA TÜRKİYE'YE GELİYOR
Bu sonuçla Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın Türkiye'ye gelmesi kesinleşti. Eczacıbaşı ile VakıfBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz sezon da finalde karşı karşıya gelmişti. İki ekibin mücadelesinden galip çıkan taraf VakıfBank olmuştu.

VAKIFBANK - TIANJIN: 3-0 

1. SET: 25-16
2. SET: 25-23
3. SET: 25-23

VAKIFBANK REKOR KIRDI
VakıfBank, B Grubu'nu namağlup lider tamamladı. Temsilcimiz, Sport Center ve Dentil Praia Clube'yi 3-0 mağlup etti. Böylece sarı siyahlılar üst üste 7'inci toplamda ise 9'uncu kez yarı finale yükseldi.

VakıfBank, rakibini yendi ve kendisine ait olan "en çok finale yükselen" takım rekoru da geliştirdi.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar 4 kez mutlu sona ulaşan sarı siyahlılar, 6 kez adını son iki takım arasına yazdırmıştı. Bu rakamı 7'ye yükseltti. Temsilcimiz, Tianjin'i mağlup ederek Imoco Volley ile birlikte üst üste 3 kez finale çıkan 2 takımdan biri de oldu.

Melissa Vargas ve Zehra Güneş dünkü karşılaşma öncesinde salonda böyle görüştüler

VakıfBank, Vargasın takımını yıktı Türk voleybolunda bir ilk gerçekleşti

VARGAS'IN SON DURUMUNU ÜSTÜNDAĞ AÇIKLADI

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın genç yıldızı Melissa Vargas'ın sağlık durumu hakkında konuşan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ şu sözleri dile getirdi:

"Melissa Vargas'ın bir sakatlığı var. Omuzundan bir sakatlığı var, tedavisini oluyor. Tedavisini oluyor. Şimdi tekrar Çin'e döndü. Kısa bir süre tedaviyi Zürih'te gerçekleştirdi. Biz de Türkiye'den takip ediyoruz. Sağlık kurulumuz çok yakından takip ediyor."

 

Melissa Vargas'ın parkelere dönüş tarihiyle ilgili konuşarak son olarak şu ifadeleri kullandı: "Melissa Vargas, Milletler Ligi'ne de yetişecek. Olimpiyat Oyunları'nda da hedefimiz, Olimpiyat Oyunları'nda da oynamasını sağlayacağız. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşacak. Şu an tedavi sürecinde, gelişmeler iyi gidiyor."

 

 

Yazarlar