Voleybol Eczacıbaşı, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda finalde! Boskovic'in smaç hızı damga vurdu

Eczacıbaşı, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda finalde! Boskovic'in smaç hızı damga vurdu

16.12.2023 - 10:49 | Son Güncellenme:

Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Eczacıbaşı Dynavit, Dentil Praia Clube ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 3-1 kazanan Eczacıbaşı adını finale yazdırdı. Maçta Boskovic'in smaç hızı damga vurdu. Öte yandan VakıfBank ihtimali ortaya çıktı.

Eczacıbaşı, Dünya Kulüpler Şampiyonasında finalde Boskovicin smaç hızı damga vurdu

Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Eczacıbaşı Dynavit, Dentil Praia Clube ile karşı karşıya geldi. Çin'de oynanan yarı final mücadelesini Eczacıbaşı 3-1 kazandı

Haberin Devamı

ECZACIBAŞI - DENTİL PRAİA: 3-1

1. SET: 25-16
2. SET: 25-12
3. SET: 25-27
4. SET: 25-22

 

VAKIFBANK OLASILIĞI
VakıfBank grubundan lider olarak çıkmayı garantilemişti. Eczacıbaşı'nın lider çıkması ile iki takım yarı finalde eşleşmedi. VakıfBank'ın yarı finali geçmesi halinde Türk ekipleri finalde karşı karşıya gelecek. Bunun gerçekleşmesi durumunda tarihte ilk kez bu turnuvada iki Türk takımı karşılaşmış olacak.

Öte yandan VakıfBank ve Eczacıbaşı geçtiğimiz sezon CEV Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelmiş VakıfBank sahadan 3-0'lık zaferle ayrılmıştı.

BOSKOVIC'İN SERVİSİ 105 KM/H HIZI BULDU
Eczacıbaşı'nda Tijana Boskovic etkili servisleriyle adından söz ettirdi. Yarı finalde Sırp voleybolcunun servis sayısının hızı 105 KM/h olarka ölçüldü

Haberin Devamı

22 SAYI ATTI
Boskovic mücadele 22 sayı ile en skorer isim oldu. Onu 14 sayı ile Stevanovic ve 13 sayı ile Voronkova takip etti. Hande Baladın ise 11 sayı üretti. 

 

LİDER ÇIKTI
Eczacıbaşı Dynavit, A Grubu'nu namağlup lider tamamladı. Temsilcimiz, Gerdau Minas ve Tianjin Bohai Bank'ı 3-0 yendi. Böylece turuncu-beyazlılar, organizasyonda üst üste 2'inci toplamda ise 7'inci kez yarı finale kaldı.

Dentil Praia Clube ise B Grubu'nu 2'inci sırada bitirdi. Sport Center'ı yenen Brezilya ekibi, temsilcimiz Vakıfbank'a mağlup oldu.

Bu sonuçlarla birlikte Dentil Praia, 2018'den sonra 2'inci kez adını son 4 takım arasına yazdırmayı başardı. 

Yazarlar