Voleybol Vakıfbank'ta Gabi ve Cansu Özbay'dan şampiyonluk sonrası itiraf: Ayrılıklar nedeniyle duygusalız

Vakıfbank'ta Gabi ve Cansu Özbay'dan şampiyonluk sonrası itiraf: Ayrılıklar nedeniyle duygusalız

24.05.2022 - 13:41 | Son Güncellenme:

Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali'nde İtalya ekibi Imoco Volley'i 3-1 yenen VakıfBank şampiyonluk coşkusu yaşanıyor. Kaptan Melis Gürkaynak'ın takıma vedası sonrasında yeni kaptan olması beklenen Gabi, şampiyonluk, Egonu ve Alex de Souza ile ilgili sorulara cevap verdi. Takımın pasörü Cansu Özbay yaşanacak ayrılıklar nedeniyle duygusal olduğunu ifade etti. Aylin Sarıoğlu Acar ise 5'te 5 yapmalarıyla ilgili olarak hiç pes etmediklerini söyledi.

Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali'nde İtalya ekibi Imoco Volley'i 3-1 yenen VakıfBank şampiyonluk coşkusu yaşanıyor. Mücadele sonrasında şampiyon voleybolculardan Cansu ÖzbayAylin Sarıoğlu Acar, Gabi Guimaraes Skorer'e samimi açıklamalarda bulundu. Voleybol yeteneklerinin yanı sıra zaman zaman futbol yetenekleriyle de adından söz ettiren Gabi, Alex sorusuna yanıt verdi. Aylin Sarıoğlu Acar ise şampiyonluk maçındaki atmosfere değindi. 

Haberin Devamı

CANSU ÖZBAY: 'BİZ MAÇI İTALYA'DA MI OYNUYORUZ?' DEDİM
Hem Vakıfbank'ın hem Filenin Sultanları'nın yıldız pasörü Cansu Özbay, 5'te 5 yapmaları sonrası "Hem iyi hem kötü hissediyorum. Öncelikle beş kupanın hepsini kazandığımız için inanılmaz mutluyum. Takım olarak çok büyük bir iş başardık. Tüm takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bu sezon kazandığımız hiçbir kupa bize kolay gelmedi. Hep çok savaştık ve son anda kazandık o yüzden çok mutluyum ama aynı zamanda üzgünüm çünkü takımdan ayrılacak arkadaşlarımız var. Biz aile gibi bir takım olduk son üç yıldır. O yüzden biraz duygusal ancak maalesef yaptığımız işte bunlar var. Yapabileceğimiz bir şey yok onlarla bu kupaları kazanabildiğimiz için de çok mutluyum. Açıkçası sahaya ilk çıktığımda şaşırdım. "Biz maçı İtalya'da mı oynuyoruz" dedim. Çok fazla İtalyan seyirci vardı. Ama maça başladıktan sonra hiçbirini duymadık. Genel olarak çok güzel bir atmosfer vardı salonda. Süper Final olduğunu hissettik." dedi.

Haberin Devamı

Vakıfbankta Gabi ve Cansu Özbaydan şampiyonluk sonrası itiraf: Ayrılıklar nedeniyle duygusalız

GABİ: EGONU 40 SAYI ATTI AMA...
Hiç pes etmediklerini dile getiren Gabi: "Çok mutluyuz. Şampiyonlar Ligi bizim için çok önemliydi. Kazanarak bu rüyamız gerçek oldu. Bu sezona 5 kupa hedefiyle çıktık ve hepsini kazandık. Çok mutluyuz ama sezon içerisinde bazı maçları ve kupaları kaybedebileceğimiz anlar oldu yine de biz maçların hepsinde inandık. Düşüş yaşadığımız anlarda bile hiçbir zaman mücadele etmekten vazgeçmedik, pes etmedik" ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk maçında Vakıfbank'ın daha takım görüntüsü sergilediğini ifade eden Gabi: 

Bizim için muhteşem bir sezon oldu. MVP seçildiğim çok mutluyum ancak burada önemli olan takım olarak bunu başarabilmiş olmamız. Ben bireysel olarak iyi bir performans göstermiş olabilirim ama takım arkadaşlarım olmasa bunları başaramazdım. Egonu yaklaşık 40 sayı attı ama kazanamadılar çünkü biz VakıfBank olarak her zaman beraber oynamayı başarabiliyoruz. VakıfBank böyle bir takım ve bunu da bu sayede başardık." dedi.

Vakıfbankta Gabi ve Cansu Özbaydan şampiyonluk sonrası itiraf: Ayrılıklar nedeniyle duygusalız

"EGONU'YU YENİ ÖĞRENDİK"

Biz bunun resmi bir şey olduğunu bilmiyorduk yeni öğrendik ve açıkçası şu anda transferler bizim birinci önceliğimiz değil sadece kazandığımız kupaları kutlamak istiyoruz. Tabi ki bize büyük katkı sağlayacaktır ama önümüzdeki kadroyu önümüzdeki sezon görüp değerlendireceğiz.

Vakıfbankta Gabi ve Cansu Özbaydan şampiyonluk sonrası itiraf: Ayrılıklar nedeniyle duygusalız

KAPTANLIK SORUSU
Melis Gürkaynak'ın vedası sonrası takımın yeni kaptanı olması beklenen Brezilyalı MVP, "Melis'in gittiğini biliyorum ancak önümüzdeki sezonun yapılanmasını konuşmak için henüz erken şu anda kazandığımız kupaları kutlamaya odaklanıyoruz. Kimin kaptan olacağı çok önemli değil eminim ki iyi olacaktır." ifadelerini kullandı.

"ALEX SAYESİNDE BURAYA KENDİMİ HIZLI ADAPTE ETTİM"
Fenerbahçe'nin eski yıldızı Alex de Souza ile ilgili soruya Gabi; "O bir efsane. Brezilya'da çok tanınan bir oyuncu. Buraya kültürümüzü getirdi ve çok iyi anlattı. Brezilyalıları sevdirdiği için çok mutluyum ben de onun sayesinde kendimi buraya çok hızlı adapte edebildim. Bu benim Brezilya'dan ilk ayrılışımdı. her zaman konuşuyoruz bana bir şeye ihtiyacın olursa yardım edebilirim diyor. Bu yüzden ona minnettarım." dedi.

Haberin Devamı

Vakıfbankta Gabi ve Cansu Özbaydan şampiyonluk sonrası itiraf: Ayrılıklar nedeniyle duygusalız

'MELİS VOLEYBOLDAN KOPAMAYACAK"
Melis Gürkaynak'ın oda arkadaşı olduğunu ifade eden Gabi şunları söyledi: "Final serisine gittiğimizden beri duygusallık içerisindeyiz. Hepimiz son maçlarımızı oynayacağımızı biliyoruz bu sezon için. Aramızdan ayrılacak arkadaşlarımızın olduğunu biliyoruz. Melis de bu sezon boyunca benim oda arkadaşımdı. Sezon içinde de konuşuyorduk sürekli. Ne yapacağımı bilmiyorum bundan sonrası için. "Bu kulübü çok seviyorum" diyordu. Burayı aile olarak görüyordu. Ailesi olarak gördüğü yerden ayrılmak kolay olmaz. Biliyorum ki burada devam etmek isteyecek. Voleyboldan kopmayacak ve eminim ki bu aile ona yine kucak açacak. Umarım bundan sonrası için çok güzel bir hayatı olur. Onu çok seviyorum."

Haberin Devamı

Vakıfbankta Gabi ve Cansu Özbaydan şampiyonluk sonrası itiraf: Ayrılıklar nedeniyle duygusalız

AYLİN SARIOĞLU ACAR:  ALACAK KUPA KALMADI
Aylin Sarıoğlu Acar ise şampiyonluk sonrası hiç pes etmediklerini ifade ederken şunları söyledi: Çok mutluyum. Bu takımın bir parçası olduğum için çok gururluyum. Gerçekten alacak kupa kalmadı daha neyi başarabiliriz ki diyorum. Türkiye için de çok büyük bir başarı oldu adımızı dünyaya duyurduk. Ne kadar büyük olduğumuzu gösterdik. Seneye başka hedeflerimiz olacak ve onları gerçekleştirmek için yine sonuna kadar savaşacağız. umarım bu sene olduğu gibi hedeflerimize ulaşırız. Kolay olmuyor. Buraya gelmek için çok zor zamanlardan geçtik. Yoğun bir fikstürümü vardı mental olarak düştüğümüz zamanlar da oldu ama ayağa kalkarak buraya kadar geldik.

Vakıfbankta Gabi ve Cansu Özbaydan şampiyonluk sonrası itiraf: Ayrılıklar nedeniyle duygusalız

"BİZİM TARAFTARIMIZIN ATEŞLİ BİR TAVRI VAR"

Bizim burada gerçekleştirdiğimiz Dünya Kulüpler Şampiyonası vardı Ankara seyircisi önünde oynadığımız. Ben oradaki ortamı hiçbir yerde yakalayabileceğimi düşünüyorum. Bizim taraftarımızın ateşli bir tavrı var. Bize o enerjilerini çok güzel hissettiriyorlar. oraya da gelen taraftarlarımız vardı azınlıkta olsalar da. Belki daha iyi organize edilebilirdi ama yine de onların desteğini hissettik. Sesleri çok çıkıyordu ve taraftar olarak baskı hissetmedik. Türkiye'de böyle turnuvaların daha fazla oynanmasını isterim. Kendi taraftarımızın önünde daha güzel bir enerjiyle büyük işler başarıyoruz.

Vakıfbankta Gabi ve Cansu Özbaydan şampiyonluk sonrası itiraf: Ayrılıklar nedeniyle duygusalız