Galatasaray Ve Metin Öztürk açıkladı, o isim geri dönüyor | Okan Buruk, Hakan Çalhanoğlu ve Torrent kararı

Ve Metin Öztürk açıkladı, o isim geri dönüyor | Okan Buruk, Hakan Çalhanoğlu ve Torrent kararı

27.04.2022 - 10:33 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da gündemin en önemli maddesi 30 Nisan’da yapılacak olan başkanlık seçimi. Burak Elmas yönetiminin ibra edilmemesi sebebiyle tekrar seçime giden sarı-kırmızılılarda başkan adayı olan Metin Öztürk, Skorer’den Nergis Aşkın’a teknik direktör seçiminden altyapı çalışmalarına, yapılacak transferlerden yatırımlara kadar birçok konuya dair çok özel açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da seçim heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan genel kurul sonrasında Burak Elmas'ın mali yönden ibra edilip, idari yönden ibra edilmemesi sonrası seçim kararı çıktı. İlk seçimde de adaylığını açıklayan Metin Öztürk ilk olarak bu seçimde adaylığını resmen açıkladı.

Haberin Devamı

Seçime günler kala Skorer'e özel açıklamalarda bulunan Öztürk, teknik direktör konusundan,transfere birçok konuyla ilgili çarpıcı açıklamalara imza attı.

"Bu sene 1 milyar lira açığımız var"

Geçen sezon bankalar birliği ödemesi yoktu bu sene ise 250-300 milyon lira civarı ödemesi var. Geçen sezon UEFA’dan gelen 14 milyon Euro’luk gelir vardı. Belki iyi gitsek 30 milyon Euro olacaktı. Totalde UEFA’dan gelmeyecek gelir en az 250 milyon lira. Bankalar birliğine ödeme 250 milyon lira. Geçen sene transfer edilen oyuncuların ödemelerinin 25 milyon Euro’luk kısmının 12’si bu döneme denk geliyor. Baktığınız zaman 200 milyon lira. Yayıncı kuruluş dört beş sene önce 500 milyon dolar ödüyordu, bu sene büyük ihtimal 150 milyon dolar olacak. Oradan Galatasaray’ın payına düşecek olanı düşündüğünüzde geçen seneye göre 1 milyar liralık açığımız var.

Haberin Devamı



İşte Metin Öztürk'ün Nergis Aşkın'a yaptığı özel açıklamaların tamamı...

"Feghouli ve Babel’in maliyetleri el yakıyor"

Arda bizim evladımız. Bunlar hocanın raporuyla ilgilenilecek konular. Maliyetlerine bakmak lazım. Özellikle Babel ve Feghouli’nin maliyetleri yüksek. Futbolculukları tartışılmaz ancak maliyetleri elimizi yakıyor. Bu maliyetleriyle bu futbolcularla devam etmeyeceğiz. Maliyetleri değişirse ve hoca ihtiyaç duyarsa tekrar bakarız.

"Gomis’in sırf gol sevinci için bile stada giderdim"

Biz Galatasaray’da ödemelerden, savrulan paralardan bahsederken hep Gomis’ten ve Falcao’ya 50 m gitti diyoruz. Gomis kalmalıydı. Bugün gelen Gomis, o Gomis değil. Bizi heyecanlandırmıyor. Bir yıl daha kontratı var. Gomis’in sırf gol sevincini görmek için bile stada giderdim, öyle heyecanlandırıyordu beni. Bu sene öyle olmadı. Hoca ne diyecek ona göre önümüzdeki sene bakacağız.

Ve Metin Öztürk açıkladı, o isim geri dönüyor | Okan Buruk, Hakan Çalhanoğlu ve Torrent kararı

"Kaleci sıkıntımız yok"

Şu an kaleci konusunda sıkıntımız yok. Muslera döndü ve sezon sonunda Giresunspor’da Okan dönecek. Mohammed ve Gomis’in de önümüzdeki sezon iyi işler yapacağını düşünüyorum. Ancak hocamız yetersiz derse ona göre bakacağız.

"Levent Nazifoğlu, bizim adımıza çimde olacak"

Haberin Devamı

Sayın Levent Nazifoğlu da bizim Sportif A.Ş’deki 7 yönetim kurulu üyemizden biri olacak. Yönetim kurulu üyeleri arasında görev paylaşımı olacak. Nazifoğlu, bizim adımıza çimde olacak. Takımla deplasmana gidecek, otelde onlarla kalacak. Hocadan ve teknik heyetten aldığı referansları yönetim kuruluna getirecek. Kurulda bunları tartışıp karar vereceğiz. Galatasaray’da başkan da dahil kimse tek başına karar verme hakkına sahip değil.

"Biz Galatasaray Lisesi’nden çıkmış bir kültürden geliyoruz"

Levent Nazifoğlu’nun görev alacağı yer sportif A.Ş. Bizim yönetim kurulumuzda sayın Levent Nazifoğlu yok. Yönetim kurulu 11 kişiden oluşuyor. Benim 1 oy hakkım var, ben neye inanırsam inanayım 11 kişinin 6’sı farklı karar verdiği takdirde biz onu uygularız. Benim alıştığım kültür bu. Biz Galatasaray Lisesi’nden çıkmış bir kültürden geliyoruz. Benim kayınpederim liseli. Babam, liselilerden daha fazla liseli. 30 sene Galatasaray Adası’nın ve kulüp binamızın müdürlüğünü yapmış, ömrünün büyük bir bölümünü liseli olmamasına rağmen Galatasaray Lisesi’nde geçirmiş. Biz demokrasi kültürünü çok net hatmetmiş bir aileden geliyoruz.

Haberin Devamı

"Takımda teknik direktör varken başkasıyla görüşmek şık olmaz"

Şu anda planlama kısmında Okan Buruk var ama kimseyle görüşmedik çünkü Galatasaray’ın mevcut bir teknik direktörü var. Anlaşması da önümüzdeki sezon dahil devam ediyor. Galatasaray’ın mevcut bir yönetimi var ve 9 Mayıs’a kadar da olacak çünkü mazbatayı 9 Mayıs’ta alacağız.

Okan Buruk cevabı
Sağ olsun Burak Elmas başkan, mecburiyeti olmamasına rağmen iki başkan adayına da her konuda bilgilendirme yapıyor. Onun için mevcut yönetim ve hoca varken bunlarla ilgili görüşme yapmak şık olmaz. Sezon bittiğinde hocamız sayın Domenec Torrent bize geçen sezon ve gelecek sezonla ilgili rapor çıkaracak. Önümüzdeki sezon da devam edecekmiş gibi gelecek yılın planlamasını yapacak. Biz bunların hepsini değerlendireceğiz, ondan sonra sayın Torrent’le mi Okan Buruk’la mı ya da başkasıyla mı devam ederiz o, o günün konusu. O güne kadar herhangi bir tasarruf içinde olmayacağım.

Haberin Devamı

Ve Metin Öztürk açıkladı, o isim geri dönüyor | Okan Buruk, Hakan Çalhanoğlu ve Torrent kararı

"Taraftarları heyecanlandıracak transferler yapacağız"

Gönderilecek futbolcularımız var, ihtiyacımız olan bölgeler var. Ekim ayına kadar transfer dönemi devam edecek. Galatasaray’ın ihtiyacı neyse bütçe çerçevesinde değerlendireceğiz. Ancak sınırlara gelirsek pamuk eller cebe diyerek taraftarları heyecanlandıracak transferleri yapacağız.

"Yapılan transferler Galatasaray seviyesinde değildi"

Şu an bizim altyapı koordinatörümüz hazır. Levent Nazioğlu’yla çalışacak. Orada çok iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Ama altyapıdan 5 oyuncu alıp önümüzdeki sezonun maliyeti azaltalım noktasında değiliz. Biz altyapıdan her sene bir oyuncuyu a takıma alacağız. Ayrıca Avrupa’yı tarayıp bir Türk gencini ekibimize katıp harmanlayacağız. Gençleştirme projesinde gördük ki gelenler kaliteli oyuncular olsa da hamdı, henüz Galatasaray seviyesinde değillerdi. Bu oyunculardan bir ikisini oynatırsanız abileriyle pişer ama beşini birden koyarsan bu sene olduğu gibi sonrasında tecrübeli futbolculara ihtiyaç duyarsınız. Altyapıdan gelecek diğer oyuncuları Türkiye’deki ve yurt dışındaki takımlara vereceğiz. Değerini bulduğunda onları değerlendireceğiz. Biz almayı biliyoruz, satmayı bilmiyoruz. Aldığınızı değerlendirip satarsanız Galatasaray buradan gelir elde eder ve daha büyük yatırımlarla Avrupa’daki hedeflerinizi yükseltebilirsiniz.

"Hakan Çalhanoğlu gelseydi Galatasaray şampiyon olurdu"

Geçen sezon Hakan Çalhanoğlu 10 numara bir transfer olur ve takımı toparlardı. Bütçe olarak bakılınca pahalıydı ama Hakan Çalhanoğlu gelseydi Galatasaray şampiyon olurdu. Şu anda kendisine takımında ve milli takımda başarı diliyoruz, Galatasaray’ın başka bir yerle kontratı olan bir oyuncuyla şu aşamada işi olmaz.

Ve Metin Öztürk açıkladı, o isim geri dönüyor | Okan Buruk, Hakan Çalhanoğlu ve Torrent kararı

 

"Geçen seneki gibi acele etmeye gerek yok"

Geçen sefer seçim geç yapıldı. Bu sefer 30 Nisan’da olacak. Bunların hepsini yapacak zaman var. Transfer konusunda da eylül, ekim ayına kadar süremiz var. Şampiyonlar Ligi’nde ya da UEFA Avrupa Ligi’nde olamayacağımız için biraz daha iyi hesaplayarak hareket etmekte fayda var, geçen seneki gibi acele etmeye gerek yok.

"Biz önümüzdeki sezon şampiyon olacağız"

Yabancı kuralı bundan önce Galatasaray’ın önünü kesmek için ortaya atılan konulardan biriydi. Galatasaray şampiyonluğa giderken bakıyorlar Galatasaray’ın 16-17 yabancısı var, önünü kesmek için hemen yeni yabancı kuralı getiriyorlardı. Şu an en rahat takım Galatasaray. Yeteri kadar yerli ve yabancı futbolcusu var. Biz önümüzdeki sezon şampiyon olacağız bunu diğer takımlar oturup düşünsün.

"Galatasaray şampiyonluğa gidecekse tazminata bakmayız"

Torrent’le asla devam etmeyeceğiz demiyoruz. Hiçbir konuda asla demiyoruz. Galatasaray’ın mali gerçeklerine ve önümüze gelecek raporlara bakacağız. Tazminat önemli değil, Galatasaray şampiyonluğa gidecekse tazminata bakmayız.

"En çok katma değer yaratan sponsorluklardan biri Nef"

Galatasaray’a en çok katma değer yaratan sponsorluklardan biri Nef. Nef’ten daha çok para verecek uluslararası bir sponsor bulabilirsek sponsor için Erdem Bey’le otururuz o da kulübe gerekli desteği verir.

"Gayrimenkulleri geliştireceğiz"

Bunların hepsinin finansmanı planlanıyor. Satarak gitmenin doğru olduğun düşünmüyorum. Gayrimenkullere sahip çıkıp geliştirip büyüterek kulübün kasasına daha büyük paralar getirecek projelerle bunları yapılandıracağız.

"Mayıs ayında mutlaka kasaya para koymalıyız"

Kasa kolaylığı bankalar birliği anlaşması sebebiyle şu anda mümkün değil. Biz bu projeleri hayata geçirip bir milyar Euro kasaya koyduk ama futbolcuların hepsi serbest kalır ve takım 14.sırada olursa bunun ne bize ne bankalar birliğine hayrı olur. Onun için kasaya para koymamız lazım. Formülünü bankalar birliğiyle oturup konuşacağız. Diyeceğiz ki “bizde para var nasıl koyacağız? Koyamazsınız derse bundan hepimiz kaybederiz diyeceğiz. Alacaklısı da kaybeder. Can suyu olarak mayıs ayında mutlaka kasaya para koymamız lazım biz bunu yapmaya hazırız.

"Galatasaray demokrasi şenliğinde bir araya geleceğiz"

Bir önceki seçim beş adaylı bir seçim oldu, bugün iki adaylı bir seçim var. Sanırım bu işlerin hazırlık aşaması ve yeni yasa tasarısı insanları ürküttü ve aday sayısı azaldı. Cuma günü inşallah Galatasaray Lisesi’nin bahçesinde kalabalık bir şekilde Galatasaray demokrasi şenliğinde bir araya geleceğiz ve Galatasaray’ın 39. başkanını seçeceğiz.

Ve Metin Öztürk açıkladı, o isim geri dönüyor | Okan Buruk, Hakan Çalhanoğlu ve Torrent kararı

"Yüzde 30’la gelip 3 yıl kalmanız mümkün değil"

Biz geçen sene 28 Mayıs 2022’de seçim olur dedik ama ibra konularından dolayı beklediğimizden daha erken oldu. 5 adaylı bir seçimde Yüzde 30-32’yle geldiğiniz zaman bunu üç yıl sürdürmeniz mümkün değil. Puan tablosunda da beklenmedik sonuçların olması ve kulüp içindeki kutuplaşmalar bizi bu sürece daha hızlı getirdi.

"İnşallah yeni başkana alnımızın akıyla güzel bir Galatasaray bırakacağız"

Ekibimizi dağıtmadık. Ben iki dönem, ekibimde başkan yardımcısı olan İsmail Sarıkaya üç dönem Galatasaray İş İnsanları Derneği Başkanlığı yaptı. Biz on beş yıldan fazla süredir beraber olan bir ekibiz. Bunun üstüne Galatasaray’ın sorunlarını çözecek insanları dahil ederek ekibi mükemmelleştirdik. On beş yıldan fazla süredir tribünde beraber maçları izliyorduk, şimdi yönetimde beraber olacağız. Görev süremizi tamamlayınca inşallah yeni başkana alnımızın akıyla güzel bir Galatasaray bırakacağız.

Tribünde taraftarların gösterdiği ilgiyi bekliyordum çünkü ben de taraftarım. Tanımadığım biri değil, kardeşim olan insanlar bana ilgi gösterdi.

"Galatasaray kendi geleceğine karar verecek"

Seçime girecek iki aday da birbirinden tamamen farklı adaylar. Galatasaray’ın geleceğine bakış açısı, vizyonu, projeleri farklı. Galatasaray kendi geleceğine karar verecek. Galatasaray’ın geleceği büyümek mi olacak olanı muhafaza etmek mi? Galatasaray’ın geleceği projeler mi olacak yoksa “duruma bakalım da ilerleriz” mi olacak. Bu yüzden seçim çok kritik.

"Galatasaray’ı büyütmeye gidiyoruz"

Biz bir şeyler satmaya gelmiyoruz. Farz edin Mecidiyeköy’deki yeri sattınız, 300-400 milyon lira para alırsınız. Galatasaray’ın sadece bu sezonki açığı 1 milyar lira. Biz inşallah oraya bir rezidans yapıp Galatasaray’a 30-40 yıl mülkiyetinde kalacak gelir yaratacak bir şey istiyoruz. Bize böyle öğretildi. Rahmetli Selahattin Beyazıt başkanımız büyük fedakarlıklarla Riva’yı almasaydı Galatasaray’ın geleceği yoktu. Dursun Özbek emlak geliştirme projesi yapmasaydı Galatasaray’ın geleceği yoktu. Rahmetli başkan Mustafa Cengiz, bizim Kemerburgaz’a geçemediğimiz ortamda Florya’yı tekrar Galatasaray’a kazandırmasaydı, bugün 6.7 milyar liralık ciro beklenen Florya projesi gündemde olmayacaktı. Biz, bu yüzden bize verilen emaneti en iyi şekilde ileri götüreceğiz. Galatasaray’ı küçültmeye değil büyütmeye geliyoruz. Varlıkları satmaya değil onlara yenilerini katmaya geliyoruz. Sahada da masada da kasada da olan bir Galatasaray’ı el birliğiyle yaratmaya geliyoruz.

"Galatasaray için kaybedilecek birkaç saate bile tahammülümüz yok"

Seçimi kazandığımda bunu arkadaşlarımla beraber keyifle kutlayacağım. Artık ailenin en kıdemlisi olduğum için herkes bizde toplanacak. Eşim güzel bir kahvaltı hazırlayacak, keyifle bunu kutlayacağız. İkinci günden itibaren statta mesaiye başlayacağız. Sağ olsun başkanımız Burak Elmas kulüpteki belli alanları mazbatayı beklemeden kullanmamıza izin verdi

Galatasaray sıkıntılıysa bayram bizim için hep hüzünlüdür. İnşallah biz ikinci gün statta kolları sıvayacağız ve Galatasaray’ın sorunlarını profesyonellerden dinleyip onların çarelerine bakacağız. Bizim kaybedilecek birkaç güne değil birkaç saat bile tahammülümüz yok. Galatasaray’ımız için iyisi olsun.

"Başkanın kim olduğuna bakmadan her zaman Galatasaray’ın yanında olduk"

Biz sayın Dursun Özbek döneminde de daha önce de sponsor desteği verdik. Sponsorluklar bizim kaslarımızın en güçlü olduğu yer. Sayın Mustafa Cengiz döneminde ekibimizin bir parçası olan sayın Nihat Kırmızı basketbola sponsor oldu. Şu an ekibimizin bir parçası olan sayın Baturalp Pamukçu tekerlekli sandalye basketboluna sponsor oldu. Ecem kızımız Japonya’ya giderken ona sponsor oldu. Bunlar hep bizim aracılık ettiğimiz sponsorluklar. HDI Sigorta’nın Galatasaray’la başlayan macerasının da bir parçasıydık. Biz, başkanın kim olduğuna bakmadan her zaman Galatasaray’ın yanında olduk. Yönetimde kendimiz olduğumuzda daha güçlü geleceğiz. Özellikle amatör branşlara 100 bin lira olur, 1 milyon lira olur, 2 milyon lira olur 21 tane hazır sponsorla geliyoruz. Futboldaki zaten yürüyen anlaşmalar var, onlarla devam edeceğiz, müdahale etmeyeceğiz. Üstüne ne koyarız diye düşüneceğiz.

"Galatasaray futbolcu geliştirme yeri değil"

Şu an Galatasaray bir okul değil. Galatasaray’ın tek hedefi şampiyonluk. Galatasaray futbolcu konusunda kendini geliştirme yeri değil. Tecrübeli futbolcularla başa güreşecek bir takım olacak. En önemlisi bütçeyi daraltma uğruna takımı olgunlaşmamış futbolcularla yürütmeyeceğiz. Galatasaray yıldızlar topluluğu olmalı. Böyle olmazsanız başa güreşemezsiniz. Biz projelerimizle akademik çalışıp Galatasaray’ı şampiyonluklara götüreceğiz.