Milli Takım Vincenzo Montella'dan sürpriz karar! A Milli Futbol Takımı aday kadrosu belli oldu

Vincenzo Montella'dan sürpriz karar! A Milli Futbol Takımı aday kadrosu belli oldu

06.10.2023 - 17:54 | Son Güncellenme:

A Millî Takımımızın UEFA EURO 2024 Elemeleri'nde 12 Ekim'de deplasmanda Hırvatistan ve 15 Ekim'de Konya'da Letonya ile oynayacağı maçların aday kadrosu açıklandı.

Vincenzo Montelladan sürpriz karar A Milli Futbol Takımı aday kadrosu belli oldu

Stefan Kuntz'un görevine son verilmesinin ardından A Milli Futbol Takımı'nın başına getirilen Vincenzo Montella, ilk milli sınavı öncesi aday kadroyu belirledi.

Haberin Devamı

EURO 2024 Elemeleri'nde Hırvatistan ve Letonya ile karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu resmen açıklandı. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, genç oyuncuyu ilk kez milli kadroya dahil etti.

Juventus forması giyen Kenan Yıldız, kariyerinde ilk kez A Milli Futbol Takımı'ndan davet aldı. Vincenzo Montella, Kenan Yıldız'ın yanı sıra bir büyük sürprize daha imza attı. İtalyan teknik direktör, Adana Demirspor'dan eski öğrencisi Ertaç Özbir'i A Milli Futbol Takımı aday kadrosuna dahil etti. Ertaç Özbir, kariyerinde ilk kez A Milli Futbol Takımı'ndan davet aldı.

4 OYUNCU GERİ DÖNDÜ

İtalyan teknik adam bu isimlerin yanı sıra Rıdvan Yılmaz, Kaan Ayhan, Berkan Kutlu ve Emre Akbaba gibi isimleri de yeniden A Milli Takım kadrosuna dahil etti. Bu isimlerden Rıdvan Yılmaz, Kaan Ayhan ve Berkan Kutlu 2022, Emre Akbaba ise 2018 yılının ardından milli takım kadrosuna çağrıldı.

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIM'DA 6 EKSİK

Öte yandan teknik direktör Vincenzo Montella’nın oyuncu havuzunda bulunan 6 isim ise Hırvatistan ve Letonya maçlarının kadrosuna sakatlıkları nedeniyle dahil edilemedi. Mert Günok, Çağlar Söyüncü, Kazımcan Karataş, Cengiz Ünder, Arda Güler ve Enes Ünal, iki maçın aday kadrosunda sakatlıkları nedeniyle yer bulamadı.

A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan ve Letonya ile oynayacağı maçların kadrosunda şu isimler yer aldı:

Altay Bayındır, Doğan Alemdar, Ertaç Özbir, Uğurcan Çakır, Ferdi Kadıoğlu, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Cenk Özkaçar, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Ozan Kabak, Samet Akaydin, Eren Elmalı, Rıdvan Yılmaz, Berkan Kutlu, Emre Akbaba, Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Salih Özcan, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Yusuf Sarı, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Kenan Yıldız, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu.

HIRVATİSTAN'DA BÜYÜK İLGİ

EURO 2024 Elemeleri'nde Hırvatistan'ın A Milli Futbol Takımı'nı ağırlayacağı mücadeleye büyük ilgi gösterildi. Hırvatistan Futbol Federasyonu, Osijek'te oynanacak maçın biletlerinin satışa sunulduktan 8 dakika sonra tükendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Beklentiler doğrultusunda, Hırvatistan - Türkiye maçına olan ilgi, Opus Arena Stadyumu’nun kapasitesini (bu karşılaşma için 13 bin izleyici) aştı ve mevcut tüm biletler 15.28 ile 15.36 saatleri arasında tamamen satıldı" denildi.

Haberin Devamı

MONTELLA'NIN YARDIMCILARI BELLİ OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın teknik heyetinin belli olduğunu duyurdu. İtalyan teknik adamın yardımcılıklarını Daniele Russo ile Selçuk Şahin'in yapacağı belirtildi. Analiz antrenöri olarak Crivellaro ve Okan Aydıner, atletik performans antrenörü olarak ise Pierpaolo Polino ve Vural Durmuş'un görev alacağı aktarıldı.

Haberin Devamı

Ozan Özerkan ile Emrah Karakovan'ın ise millî maç dönemlerinde A Millî Takım'da kaleci antrenörü olarak görevlendirileceği vurgulandı.