Futbol Zirvedekiler!

Zirvedekiler!

21.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk sporunun en saygın seçimi Milliyet Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi’nde ilk sayım sonuçları belli oldu. Kategorilerinde Aslı Çakır Alptekin, Ünal Aysal, Fatih Terim, Selçuk İnan, Galatasaray Futbol Takımı ve Messi ilk sırada yer aldı

Zirvedekiler

Milliyet’in Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi’nde sayım ekibinin gerçekleştirdiği ilk tasnifler spor servisine ulaştı. 59 yıllık muhteşem mazisiyle Türk sporunun klasikleri arasında yer alan geleneksel anket, ilk sayım sonuçlarına göre bu yıl çok daha heyecanlı ve çekişmeli geçeceğe benziyor.
İnternet üzerinden yapılan oylamayla gazeteye ulaşan yılın sporcusu kuponlarını derleyen tasnif ekibinin raporuna göre özellikle bazı kategorilerde unvan yarışı nefes kesecek boyutlara ulaşacak gibi görünüyor. Yılın Sporcusu kategorisinde Londra Olimpiyat Oyunları’nda kazandığı altın madalya ile adını altın harflerle tarihe yazdıran Türk sporunun gurur kızı milli atlet Aslı Çakır Alptekin zirveye yerleşmiş durumda. Alptekin’i yarıştığı klasmanda üçüncü kez dünya şampiyonluğuna ulaşan motosikletçi Kenan Sofuoğlu izlerken, üçüncülük koltuğunda yine Londra’nın altın madalyalı isimlerinden milli tekvandocu Servet Tazegül oturuyor.

Haberin Devamı

Aysal-Terzi çekişiyor
Yılın Spor Adamı kategorisi üç başkanın çekişmesine sahne oluyor. İlk sıradaki Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal’ı Londra’da elde edilen zaferlerle Türk atletizmine ciddi bir ivme kazandıran Atletizm Federasyonu başkanı Mehmet Terzi izliyor. Üçüncü sıradaki Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’i oldukça yakından izleyen isim ise Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin.
Geleneksel ankette nefes kesecek bir başka amansız yarış da Yılın Futbolcusu kategorisinde yaşanıyor. Galatasaray’ın süper yeteneği milli futbolcusu Selçuk İnan ile Fenerbahçe’den olaylı bir şekilde ayrılarak ülkesine dönen Brezilyalı yıldız Alex de Souza yok sayılabilecek az bir oy farkı ile ilk iki sırayı paylaşıyor. Selçuk ve Alex’in ardından Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Manuel Fernandes üçüncü sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Terim koltukta
Galatasaray’ın 2011-2012 sezonunda elde ettiği lig şampiyonluğunun baş mimarı Teknik direktör Fatih Terim, Yılın Antrenörü kategorisinde zirvedeki haklı yerine otururken, tecrübeli çalıştırıcıyı Beşiktaş Basketbol Takımı’na aynı sezon içinde üç kupa birden kazandıran eski antrenörü Ergin Ataman izliyor. 29 yıllık bir hasreti noktalayarak Türkiye Kupası’nı müzesine götürmeyi başaran Fenerbahçe’nin tecrübeli hocası Aykut Kocaman ise ilk sayım sonucu üçüncü sırada yer alıyor.
Yılın Takımı kategorisinde ise zirveye 2011-12 süper lig sezonunu şampiyonlukla noktalayan Galatasaray yerleşmiş durumda. Üç kupalı Beşiktaş Basketbol takımı ikinci, kıtalararası dünya şampiyonluğuna bir kez daha imza atan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı ise üçüncü durumda.
Dünyada Yılın Sporcusu’nda ise Barcelona’nın süper yıldızı Lionel Messi, atletizmin uçan sprinteri Usain Bolt ve Formula 1’in efsane pilotu Sebastian Vettel’in önünde liderliğini sürdürüyor. Geleneksel anketimizde oy kullanma süresi 30 Aralık Pazar günü sona erecek.