Gündem SMS ile araç sorgulama ve hasar kaydı sorgulama yapılıyor mu?

SMS ile araç sorgulama ve hasar kaydı sorgulama yapılıyor mu?

12.02.2016 - 22:04 | Son Güncellenme:

SMS ile plakadan araç sorgulama ve tramer hasar kaydı sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Ancak ücretsiz olan online işlemi tercih etmenizi öneririz. İki türlü de nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SMS ile araç sorgulama ve hasar kaydı sorgulama yapılıyor mu

Son yıllarda vatandaşların büyük bir ihtiyacı olan araç sahibi olmak her geçen gün artış göstermektedir. Ülkemizde yaşanan bazı ulaşımda ki sıkıntılar nedeniyle trafikte zaman kaybı süresi oldukça artmaktadır. İş için okul için her gün oradan oraya taşınan insanların belli bir çoğunluğu toplu taşıma araçlarını tercih etmektedirler. Ancak toplu taşıma araçlarının da bazı sıkıntıları vardır. Bu sıkıntılara örnek verecek olursak ilk olarak vatandaşların inip kalkacakları duraklar da sürekli olarak kaybedilen zaman bizleri zor duruma sokmaktadır. Çünkü herkesin kendine göre bir yetişmesi gereken yer vardır. Dolayısıyla bizler her zaman büyük bir dert içerisine gireriz.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.


ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!


TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır


Lisans eğitimi alan öğrenciler dâhil her türlü alanda çalışmaya başlayan insanlar olarak bizler ulaşımda her daim sorunlar yaşayabiliriz. Bu sorunlardan dolayı bizler bazı yetişmemiz gereken yerlere yetişmekte güçlük çekebilir, hareket zamanını kaçırabilir otobüsü, dolmuşa binemeden ortada kalabiliriz. Böyle durumda bizler taksiyi de tercih edemeyebiliriz. Çünkü taksiler oldukça pahalıya patlayabilir. Bunu her birey karşılayamayabilir. Diğer geçiş saatini karşılamak da bizlere vakit kaybına yol açabilir. Çok fazla vakit kaybetmek bizlerin aleyhine olduğu için bu tür durumlarla karşılaşmak istemesek bile mecburen karşılaşırız. Böyle sorunlar yaşamamak için bizler artık kendimiz bir araç sahibi olmak isteriz. Ancak ülkemizde genel olarak maddi açıdan çok iyi bir durumda değildir. Yani son model bir araç sahibi olmak güç gelebilir. Ancak ikinci el ayağımızı yerden kesen ya da bizlerin işine yarayan güzel orta halli bir araç sahibi olabiliriz.

Haberin Devamı


İkinci el bir aracın ikinci el olmasının da bazı sebepleri vardır. Bu sebepleri bizler de merak ederiz. Hele ki ikinci el araç almayı kafasına koyan insanlar olarak bizler bu meraklarımız doğrultusunda bizler araştırmaya başlarız. Bizler ikinci el aracı özelliklerine göre ve fiyatına göre tercih ederiz. Bunun yanında da bizler büyük soru işaretleri ile karşı karşıya kalırız. Acaba önceki araç sahibi aracı ile bir kaza yaptı mı, trafikte polis tarafından bir ceza mı yazıldı diye düşünmekten kendimizi alamayız. Bu sorulara cevap bulmak için de bir kuruma güvenmemiz gerekir. Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra bizler bazı bilgilere sahip olmamız gerekir. Aracın üzerinde bir hasar bulunup bulunmayacağını öğrenebilmek için kafamızı yorar dururuz.


Artık gelişen teknoloji ve beraberinde getirdiği pek çok kolaylıkla beraber bizler kafamızda ki soru işaretlerine kolayca yanıt bulabiliriz. Her türlü alanda gerçekleştirilen teknolojik gelişmeler bizlerin bu ikinci el araç alımında da hayatını kolaylaştırır. Araç sorgulama, plaka sorgulama ve hasar kaydı tramer sorgulama işlemini gerçekleştirerek bizler aracın geçmişine dayalı olarak her şekilde en detaylı bilgilere sahip olabiliriz. Böylece bizler kolay bir şekilde alacak olduğumuz ya da almayı düşündüğümüz ikinci el bir aracın daha önceki kullanımı hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Haftanın her günü günün her saati kolay ve pratik bir şekilde bizler bu bizlere sunulan hizmetten yararlanabiliriz.

Haberin Devamı

Artık son derece gelişen internet sistemi ile online işlemlerinizi sizler basit bir şekilde yapabilirsiniz. Ülkemizde yaşanan geniş çaplı teknolojik ilerlemelerle bizler pratiklik kazanmış oluruz. Dilediğimiz her türlü alanda da bu gelişmelerden yararlanabiliriz. Teknolojik gelişmelerin yaşandığı ülkemizde son dönemlerde yapılan yeniliklerle büyük yol kat edilmiştir. Herkesin işine yarayan bu internet sistemi sayesinde aklımıza takılan en ufak soruyu bile bizler kolayca çözümler bulabiliriz. Bu araç sorgulama işlemini interneti kullanarak kolayca faydalanabiliriz. Sorgulama yapacak olduğunuz aracın plakasını, motor hacmini sisteme girdikten kısa bir süre sonra sizlerin karşısına en güncel sonuçlar gelecektir.

Haberin Devamı

Buradan sizler araçta hasar olup olmadığını, tramer sorgulamasını ve plaka sorgulamasını gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik yalnızca internet üzerinden değil ayrıca resmi SMS servisi olan 5664 üzerinden de araç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Her vatandaşın bu hizmetten yararlanabilmesi için her hat üzerinden bu işlem gerçekleştirilebilir. Son olarak eklemek gerekirse de 5664’e göndereceği mesajların ücretinin hesabı sizden kesilecektir. Bunu da ufak bir ayrıntı olarak eklemekte fayda vardır. Tüm bu araç sorgulamasını yapabilmeniz için gerekli olan tek şey aracınızın plakasını bilmenizdir. Bu mesajı gönderdiğiniz zaman da size aracınız hakkında tüm bilgiler yine sizlere bilgi mesajı şeklinde geri dönecektir.