Masada düzen nasıl sağlanır?
Çiçek aranjmanları masanın ortasına yerleştirilir.
Peçeteler servis tabaklarının soluna yerleştirilir.
Yemek çatalı tabağın soluna;
Yemek bıçağı tabağın sağına;
Yemek kaşığı tabağın sağına, bıçağın dışına;
Menüde balık varsa balık çatalı tabağın soluna, çatalın dışına;
Balık bıçağı tabağın sağına, yemek bıçağı dışına;
Diğer küçük çatal bıçaklar da içe doğru dizilerek kullanış sırasına göre dizilir.
Meyve ve pasta çatalı tabağın ön kısmına, sapı sola doğru;
Meyve ve pasta bıçağı tabağın ön kısmına, keskin tarafı tabağa, sapı sağa doğru, çatalın yanına konulur.
Su bardağı tabağın sağ ön kısmına;
İçki bardağı su bardağının sağına yerleştirilir.
Tuzluk ve biberlik iki servis tabağı arasına;
Sosluklar sofranın ortasına yakın;
Salata tabağı servis tabağının sol ilerisine gelecek şekilde yerleştirilir.
Meyve tabağı geldiğinde herkesin ulaşabileceği şekilde masanın ortasına konulur.
Ekmek tabağı ortaya yerleştirilir.
Haber: Bengü Öner - Milliyet