Siyaset Sokağa değil seçmene gitmeli

Sokağa değil seçmene gitmeli

14.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Meydanlara inelim’ söyleminin kulağa hoş geldiğini ancak riskli olabileceğini söyleyen oğul Kılıçdaroğlu, “Artık hakim parti sistemi var. AKP polisi de kullanıyor. Eylem yap, yapma şiddet uyguluyorlar. Karışıklık çıkaran CHP imajı veriliyor” dedi

Sokağa değil  seçmene gitmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu, CHP’nin oylarını artıracak en etkili yöntemin sokağa çıkmak değil, seçmenin ayağına gitmek olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünü bitirmesinin ardından ODTÜ’de Asya Çalışmaları üzerine yüksek lisans yapan Kerem Kılıçdaroğlu, Güney Kore Devleti’nin bursuyla gittiği Kore Üniversitesi’nde doktora çalışmasının sonuna yaklaştı. Oğul Kılıçdaroğlu, CHP’nin 1990’lardaki SHP’nin devamı olması nedeniyle koalisyon ortaklığını ve şu andaki dönemini inceliyor. Kılıçdaroğlu, CHP’nin oy potansiyelinin zayıf olduğu Esenler ile yüksek olduğu Kadıköy’de saha çalışması yaptı. CHP örgütünden yöneticiler, üyeler ve seçmenlerle görüşmeler gerçekleştirdi.

Meydana inmek risk

Kerem Kılıçdaroğlu, Al Jazeera Türk’ten İrfan Bozan’a verdiği röportajında CHP’ye ilişkin önerilerini sıralarken “Parti olarak düzenli bir şekilde seçtiğiniz bölgelere, mahallelere gidersiniz onlarla diyaloğa girersiniz. Ev ziyaretleri yapılabilir, ev ziyaretleri çok önemli. Örgütte ‘meydanlara inelim’ görüşü de var. Meydanlara inmenin şöyle bir riski var bence. Artık hakim parti sistemi var. AKP her şeyi kontrol ediyor hukuk ellerinde durum böyle olunca polisi de onlar kullanıyor, çevik kuvveti üzerinize salıyor. Sen orada eylem yap, yapma şiddet uyguluyorlar. Karışıklık çıkaran CHP imajı veriliyor. Dünya Değerler Araştırması’na göre Türkiye en muhafazakar ülkelerden biri. Siz meydanlara inelim diyorsunuz meydanlara inince muhtemelen AKP seçmeni bunu kendisine tehdit olarak alacak. Bana karşı protesto yapıyorlar algısı oluşacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Ayağına gidilmeli’

Kerem Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben en etkili yöntemin seçmenin ayağına gitmek olduğunu düşünüyorum. Genel merkez örgütü organize etmeli, örgüt seçmenle iç içe olmalı. Kapalı kalarak sürekli AKP’yi eleştirerek oy gelmiyor. En önemlisi de bunun sürekli olması lazım ben size uğradım bir daha seneye gelirim demekle olmaz. Genel başkanın verdiği mesajı halka taşıyacak olan da örgüt.”

Kerem Kılıçdaroğlu, bu konudaki tespitlerini Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaştığını belirterek “Babam CHP ile ilgili makaleleri hep okuyor. Akademisyenlerle sık sık görüşüyor. Uygulama kısmında elinden geldiğince bir şeyler yapıyor” dedi.

Haberin Devamı

Siyasete girmeyecek

Kerem Kılıçdaroğlu, siyasete atılmak gibi bir düşüncesi olmadığını da kaydederek “Doktoramı tamamlamamın ardından ülkeme dönüp iş bulursam akademisyenlik yapmak istiyorum” dedi.

Baykal da babam da denedi ama olmuyor

Kerem Kılıçdaroğlu “Muhafazakar kitleleri kazanmanın yolunun muhafazakar adaylar göstermekten geçip geçmediği” yönündeki soruya da “Bence o yol buralardan geçmiyor. Siz onu aday yapınca alternatifi zaten AKP’de var. ‘Ya Mehmet Bekaroğlu gelmiş değişiyor muhafazakarlara artık olumlu bakıyor demek ki oy verilebilir’ denmiyor. Zaten bu işlemedi. Bunu geçmiş de Baykal da denedi, babam da denedi olmuyor. Bence yoksulluk en önemli konu” diye cevap verdi.

Yazarlar