Gündem Soma'dan son dakika gelişmesi

Soma'dan son dakika gelişmesi

14.05.2014 - 08:57 | Son Güncellenme:

Ümit veren gelişme... Milliyet muhabiri Gökhan Karakaş'ın verdiği bilgiye göre saat 10.30 itibariyle 1 işçi daha madenden yaralı olarak çıkarıldı. 02:30 sıralarından beri sağ çıkarılan görmediğini söyleyen muhabirimiz verdiği bu haberle bir parça umut verdi. 11:25 dolaylarında ise 3 yaralı daha çıkarıldı ancak durumları çok ağır. Vücutlarında ileri derece de yanık göze çarpıyor. Yaralıların yüzleri yakınları teşhis etsin diye açık çıkartılıyor. Madenden 4-5 dakikada bir işçi çıkarılmaya başlandı ancak ölü ya da yaralı olduklarına dair bir açıklama yapılmıyor.

Somadan son dakika gelişmesi

Muhabirimiz madenden kahreden bir ayrıntıya daha dikkat çekti.

Haberin Devamı

İşçiler madene inerken yövmiye kartlarını bırakıp üzerlerine zimmetli lambalarını alıyorlar gün bitiminde ise lambaları teslim edip kartlarını alıyorlar.

Şu anda ise kartların çoğunun teslim alınmadığı göz önüne alınırsa ve ölü sayısının söylenenlerden daha yüksek olabileceği bilgisini verdi.

"ÇİZMELERİ ÇIKARTAYIM MI?"

Kurtarma çalışmalarına 400'den fazla görevli katıldı

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait kömür ocağında dün 15.10 sıralarında trafoda elektrik panosunun neden olduğu arızanı neden olduğu patlamada, vardiya değişimi nedeniyle yüzlerce işçinin bulunduğu galeriler cehenneme döndü. Hemen başlatılan kurtarma çalışmalarına, başta AFAD ve Zonguldak’tan gelen deneyimli ekipler olmak üzere çeşitli yerlerden gelen 400’den fazla görevli katıldı.

Haberin Devamı

Faciada şehit olan 201 madencinin cansız bedeninin çıkarıldığı kömür ocağında, yangın nedeniyle ara verilen kurtarma çalışmaları bu sabaha karşı yeniden hızlandı.

MADENCİLER ÖLÜMDEN BÖYLE KAÇTI