Gündem Soma'da insan boyu yarıklar!

Soma'da insan boyu yarıklar!

19.05.2014 - 18:10 | Son Güncellenme:

Soma'da bulunan maden ocaklarının yollarının bazı bölümlerinde heyelan oluşurken, büyük çatlaklar meydana gelmiş. 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Holding'in işlettiği ikinci maden sahası olası bir facianın daha sinyallerini veriyor.

Somada insan boyu yarıklar

Altında yüzlerce maden işçisinin çalıştığı maden sahası heyelan tehdidiyle karşı karşıya...

Adeta deprem olmuş gibi.Yol insan boyunu bulan yarıklarla dolu. Ve bu yolun altında çalışan yüzlerce maden işçisi var..

Tehlikenin adresi yine Manisa'nın Soma İlçesi...

Haberin Devamı

İŞTE O GÖRÜNTÜLER



Türkiye Kömür İşletmeleri uzun yıllar Kısrakdere bölgesini açık ocak olarak işletti. Kömürün tükenmesinin ardından sahada faaliyetlerine son veren kömür işletmeleri, bölgeyi Eynez sahasını işleten Soma Holding'e verdi. Firma bu alanda 'Ata Bacası' ve 'Işıklar İşletmesi' adlarında, birbirinin aksi yönünde 2 yeraltı işletmesi ve bir de kömür yıkama tesisi kurdu. Işıklar İşletmesi yaklaşık 2 yıl önce faaliyete geçti.

İşletmenin çalışmaları ilerledikçe sahanın soma ve diğer maden ocakları ile bağlantısını sağlayan 3 kilometrelik 'Kısrakdere Elekyolu' olarak adlandırılan yolda göçükler meydana gelmeye başladı.

Yaklaşık 6 ay önce yoldaki yarıklar büyüdü. Bunun üzerine tedbir olarak yol trafiğe kapatıldı.. Ancak yeraltında çalışan maden işçileri unutuldu...

Haberin Devamı

Madenciler Işıklar İşletmesi'ne ait olan galerideki patlatmaların tüm maden sahasını kapsayacak büyük bir heyelana ve göçüğe neden olacağından endişe ediyor..


Kaynak: A Haber