Gündem Soma'daki maden işçisi Nihat Çelik'ten bomba açıklamalar

Soma'daki maden işçisi Nihat Çelik'ten bomba açıklamalar

19.05.2014 - 09:57 | Son Güncellenme:

Maden işçisi Nihat Çelik'ten çarpıcı sözler. Çelik, "Aşağıda bizi sıkıştırıyorlar, kömür fazla çıkınca amirlere prim yazılıyor" dedi. Çelik, madende Suriyeli işçi çalıştığı iddialarının ise doğru olmadığını belirtti.

Somadaki maden işçisi Nihat Çelikten bomba açıklamalar

CNN TÜRK'te Ankara Günlüğü programına canlı yayında katılan Soma'daki felakatin yaşandığı maden ocağı işçisi Nihat Çelik, birbirinden önemli açıklamalar yaptı. "Medencilikte her şey pirim" diyen Çelik, "aşağıda bizi sıkıştırıyorlar, baskıyla çalıştırıyorlar bizi. Kömür fazla çıktığında amirlere prim yazılıyor" dedi.

Haberin Devamı

SURİYELİ İŞÇİ İDDİASINI YALANLADI

Ali Tezel'in 'Yüzlerce Suriyeli işçi iddiası'nın ardından Çelik'e 'Madende Suriyeli çalışan var mıydı' sorusu soruldu. Çelik ise madende Suriye olmadığını, çalışanların soma ve çevre illerden gelen işçiler olduğunu aktardı.

"Sıcak kömür olduğuna dair itirazımız dikkate alınsaydı zaiyat bu kadar çok olmayabilirdi" diyen Nihat Çelik, madene daha önce gelen denetleme kurulundaki müfettişleri denetleyeceksin, bunların kafasını koparacaksın" diye konuştu. "Genel Müdürümüzün eşi AK Parti'den İl Genel Meclis Üyesi" diyen Çelik, "Ben büyüklerimden yardım bekliyorum. Kendi çocuklarımı yetim bırakmak istemiyorum" derken gözyaşlarını tutamadı.

MADEN OCAĞINDAN YENİ GÖRÜNTÜLER



KURTARMA ÇALIŞMALARINDAN GÖRÜNTÜLER

Haberin Devamı

CNNTÜRK