Dünya Somali'nin başkentinde intihar saldırısı

Somali'nin başkentinde intihar saldırısı

30.08.2016 - 12:54 | Son Güncellenme:

Mogadişu'daki başkanlık sarayının dışında şiddetli bir patlama ve silah sesleri duyuldu. Aralarında askerlerin de bulunduğu 15 kişi yaşamını yitirdi, yaralılar arasında Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı da var.

Somalinin başkentinde intihar saldırısı

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki başkanlık sarayının hemen yakınında büyük bir patlama meydana geldi. Polis kaynakları, patlayıcı yüklü aracın infilak ettirilmesiyle sarayın hemen yakınındaki SYL isimli otelin enkaza dönüştüğünü bildiriyor.

Haberin Devamı

Oteli hedef alan intihar saldırısı sonrası ilk belirlemelere göre aralarında askerlerin de bulunduğu en az 15 kişi yaşamını yitirdi.

Mogadişu'daki Medine Hastanesi Müdürü Muhammed Yusuf, devlet radyosuna yaptığı açıklamada, "Hastanemize şu ana kadar 26 yaralı getirildi. Bunlardan durumu ağır olan iki kişi yaşamını yitirdi, diğerlerinin ise yoğun bakımda tedavisi devam ediyor" dedi.

Yaralılar arasında Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Nur Farah Harisi ile bazı yerel gazete çalışanları da bulunuyor.

El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü, kendi radyosundan saldırının arkasında olduklarını duyurdu.

Görgü tanıkları ve sosyal medya kullanıcıları, şiddetli bir patlama ve silah sesleri duyduklarını aktarıyor. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, gökyüzüne yükselen kalın bir duman tabakası görülüyor.

Haberin Devamı

Eş Şebab'ın sıklıkla saldırılar düzenlediği Somali'de, örgüt son olarak başkentteki popüler bir sahil restoranını hedef alan bombalı araç saldırısını yaptığını ilan etmişti. Al Jazeera English, terör örgütünün son 10 yıl içerisinde Somali'deki 364 saldırıyı üstlendiğini bildiriyor.