Gündem Son dakika: Berlin'deki Noel saldırısının şüphelileri Atatürk Havalimanı'nda yakalandı!

Son dakika: Berlin'deki Noel saldırısının şüphelileri Atatürk Havalimanı'nda yakalandı!

20.03.2017 - 13:32 | Son Güncellenme:

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Noel pazarında gerçekleştirilen terör saldırısının faili ile irtibatlı olduğu belirlenen üç kişinin Atatürk Havalimanı'nda yakalandığını duyurdu. Yakalanan üç kişinin isimleri Muhammed Ali Han, Yusuf Derviş ve Bilal Yusuf Mahmud olduğu bildirildi.

Son dakika: Berlindeki Noel saldırısının şüphelileri Atatürk Havalimanında yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Noel pazarında gerçekleştirilen terör saldırısının faili ile irtibatlı olduğu belirlenen üç kişinin Atatürk Havalimanı'nda yakalandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Açıklamaya göre, yakalanan şüphelilerin isimleri Muhammed Ali Han, Yusuf Derviş ve Bilal Yusuf Mahmud.

Anadolu Ajansı, şüphelilerin Lübnan uyruklu ve Almanya vatandaşı olduğunu aktarıyor.

IŞİD üyesi Anis Amri'nin bir TIR Nole panayırındaki kalabalığın üstüne sürmesiyle gerçekleşen saldırıda, 12 kişi yaşamını yitirmişti.

Anadolu Ajansı, birkaç saat önce geçtiği bir başka haberde Amri ile irtibatlı bir ismin İzmir'de gözaltına alındığını ve tutuklandığını bildirmişti.

Ajansa göre, İzmir'deki operasyon 11 Mart'ta yapıldı ve yakalanan kişi Ürdün vatandaşı. AA, Han'ın İstanbul'da yakalanan iki şüpheliyle irtibatlı olduğuna da haberinde yer verdi.

Türkiye'ye kaçak olarak giriş yapan Muhammed Ali Han'ın, terör saldırısı yapmak amacıyla Avrupa'ya geçmek için uygun zamanı beklerken yakalandığı bildiriliyor.