Gündem Son dakika... Bir haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika... Bir haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi

29.05.2017 - 09:48 | Son Güncellenme:

İçişleri bakanlığı açıkladı: 1098 kişi gözaltına alındı, 54 kişi etkisiz hale getirildi

Son dakika... Bir haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, 22-29 Mayıs 2017 tarihleri arasında yurt içinde meydana gelen olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada, bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ayrıca iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 483 operasyon gerçekleştirildiği, örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 170 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Yabancı teröristlerle mücadele kapsamında, DEAŞ terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 43 kişi, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında, FETÖ/ PDY ile irtibatlı olduğu değerlendirilen bin 128 kişi, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında, sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 23 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı


Ülke genelinde yürütülen bu operasyonlarda son bir haftada; 46'sı ölü, 8'i teslim olmak üzere toplam 54 terörist etkisiz hale getirildi.
Sokak satıcılarına yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında Antalya, Bursa, Aksaray, Kütahya, Ordu, İstanbul, Giresun, Edirne, Diyarbakır olmak üzere 9 ilde 51 şüpheli gözaltına alındı.
Siber suçlarla mücadele kapsamında ise 342 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldığı, tespit edilen 132 kişiden 55’inin gözaltına alındığı kaydedildi.

Uyuşturucu operasyonları

Terör örgütlerinin finans kaynaklarına yönelik 73 ilde 691 uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

Operasyonlarda 6 ton 54 kilogram esrar, 188 kilogram eroin, 8 kilogram kokain, 4 kilogram afyon, 4 kilogram metamfetamin, 1 kilogram bonzai, 1 milyon 902 bin 53 uyuşturucu hap ile 241 bin 908 kenevir bitkisi, 377 bin 273 paket kaçak sigara ve 103 ton 31 litre akaryakıt geçirildi, 993 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ayrıca 9 ilde gerçekleştirilen sokak satıcılarına yönelik operasyonlar kapsamında, 51 şüpheli yakalandı.

Düzensiz göçle mücadele kapsamında 536'sı denizlerde olmak üzere 2 bin 494 kişi yakalandı, bu kişilere organizatörlük yaptıkları iddiasıyla da 78 kişi gözaltına alındı.

Siber suçlarla mücadele

FETÖ/PDY, PKK/TAK, DEAŞ gibi bölücü terör örgütleri başta olmak üzere terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kasteden, nefret söylemleri içeren bin 342 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılarak, tespit edilen 132 kişiden 55'i gözaltına alındı.

Öte yandan, vatandaşların huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç işleme amacındaki kişilerin caydırılması amacıyla ülke genelinde İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerince 6 bin 238 noktada 71 bin 531 personelin katılımıyla "Türkiye Güven-Huzur Uygulamlası"nın altıncısı yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ve Belediye Başkanlıklarına ait birimlerce 10 bin 866 personelin katılımıyla da "Huzurlu Sokaklar Uygulaması"nın ikincisi gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Ayrıca, karayollarında trafik güvenliğinin sağlanması ve kazaların önlenmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı birimlerince 4 bin 366 noktada 10 bin 694 personelle "Türkiye Güvenli Trafik Uygulaması"nın ilki yapıldı.