Gündem Son dakika: Bursa-İzmir karayolu 13 saat sonra açıldı

Son dakika: Bursa-İzmir karayolu 13 saat sonra açıldı

07.01.2017 - 16:52 | Son Güncellenme:

Yoldan kayan iki yolcu otobüsü nedeniyle ulaşım durdu, Karacabey civarında yaklaşık 2 bin araç mahsur kaldı. Son dakika haberine göre Araç kuyruğunun 35 kilometreyi bulduğu bölgede karayolu 13 saat sonra ulaşıma açıldı.

Son dakika: Bursa-İzmir karayolu 13 saat sonra açıldı

Türkiye’nin en önemli karayollarından Bursa-İzmir yolu 13 saat sonra trafiğe açıldı. 13 saat boyunca karayolları, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Karacabey Belediye ekiplerinin hummalı çalışmaları sonucu yol trafiğe açıldı.

Meteorolojinin günler öncesinden uyarılar yapmasına rağmen binlerce araç Bursa-İzmir karayolunda mahsur kalmış, vatandaşlara Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kumanya ve yakıt desteği sağlanmıştı. 13 saatlik çalışma sonucu yol trafiğe açıldı. Yer yer kaygan zeminden kaynaklı kazalar meydana gelse de trafik akışı sağlandı.

Haberin Devamı

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

İzmir yönüne gidenler karayolunda uzun araç kuyrukları oluşturmuş bekleyiş gece yarısına kadar uzamıştı.

Mahsur kalan araçlardaki sürücüler ile vatandaşlara Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı ve Karacabey Kaymakamlığınca gönderilen yiyecek paketlerinin dağıtımı, AKUT, AFAD, NAK, Türk Kızılayı ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapıldı.

Karayolunda kayan araçların yoldan çekilmesi için çalışmalar aralıksız devam etti. İzmir yönüne gidecek araçlar 32. kilometredeki Karacaoba mevkisinden Bursa'ya döndürüldü.

İstanbul'dan İzmir'e eşya taşıyan tırın sürücüsü Hamdi Yıldız, sabah saat 10.00'dan beri bulunduğu bölgede kontağı kapatarak beklediğini söyledi.

ARAÇLARA YAKIT TAKVİYESİ YAPILIYOR

Haberin Devamı

İki otobüsün yan yatması sonucu kapanan Bursa-İzmir karayolunun kontrollü olarak açılmasının ardından bastıran kar ve tipi çalışmaları olumsuz etkiledi. Büyükşehir Belediyesi, saatlerce bekleyen ve yakıtları tükenen araçlara akaryakıt takviyesi yapmak için İzmir yoluna tankerler gönderdi. Hazırlanan kumanyalar, 150 görevli tarafından yolda bekleyen sürücülere ve yolculara dağıtıldı. Araçlardaki hasta ve hamile kadınlar da hastanelere taşındı.

Devam eden kar ve tipi yüzünden görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğünü belirten Bursa Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, kayan TIR'ların da çekilerek yolu açık tutmaya çalıştıklarını söyledi.